Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" nepagūst nopirkt Vitselu, "Jelgavas" bieds Acili pārceļas uz Spāniju

Agris Suveizda

"Juventus" nepagūst nopirkt Vitselu, "Jelgavas" bieds Acili pārceļas uz Spāniju
Aksels Vitsels
Foto: TASS/Scanpix

Daudzās vadošajās Eiropas līgās ir noslēdzies vasaras pāreju periods. Kā ierasts, neiztika arī bez drāmas – par vienu no spilgtākajām sāgām kļuva beļģu pussarga Aksela Vitsela dirnēšana Turīnas viesnīcā, beigu beigās tik un tā nepārejot uz Itālijas čempioni "Juventus".

Vitsels iestrēgst Turīnas viesnīcā
Šovasar Sanktpēterburgas "Zenit" pameta Halks, kurš naudīgā darījumā pārcēlās uz Ķīnu, bet tāpat prom doties gribēja vēl vairāki spēlētāji ar Akselu Vitselu un Esekjelu Garaju priekšgalā. Argentīniešu centra aizsargs nu ir atgriezies Spānijā, vakar parakstot līgumu ar "Valencia", taču beļģu centra pussargs palika ar garu degunu. Vitsels jau iepriekš bija ieradies Turīnā, lai izietu medicīniskās pārbaudes un nokārtotu pēdējās formalitātes, taču pāreju perioda pēdējo dienu viņam nācās pavadīt viesnīcā, gaidot, kad "Zenit" dos zaļo gaismu transfēram.

Lai arī abi klubi šķietami bija vienojušies par 18+3 miljonus eiro vērtu darījumu, "Zenit" ilgi vilcinājās ar pāreju, jo nevēlējās zaudēt Vitselu, kamēr nav atradusi viņam aizvietotāju. Galvenā trenera Mirčas Lučesku prioritāte bija Lisabonas "Benfica" un Grieķijas izlases pussargs Andreass Samaris, bet iegādāties viņu tā arī neizdevās. Itālijas mediji lēš, ka, par spīti Samara neiegūšanai, "Zenit" beigās tomēr deva zaļo gaismu Vitsela pārdošanai, taču jau bija par vēlu…Beļģim pēc gada beigsies līgums ar klubu, bet nav izslēgts, ka "Juventus" varētu mēģināt viņu iegūt jau ziemā – taču par daudz mazāku summu, nekā bija plānots šovasar.

Trauksme lidostā neizjauc Maksimoviča pāreju
Ne bez šķēršļiem notika serbu centra aizsarga Nikolas Maksimoviča pāreja no "Torino" uz "Napoli". Frankfurtes lidostā bija aizdomas par ievietotu bumbu, tādēļ futbolista laicīga ierašanās jaunajā klubā varēja tikt apdraudēta, taču "Napoli" aizsūtīja savu privāto lidmašīnu un paspēja laikā. Maksimovičs formāli pievienojies īrē, par kuru "Napoli" jāšķiras no pieciem miljoniem eiro, taču darījums ietver obligātu izpirkuma maksu par vēl 20 miljoniem. Tāpat uz "Torino" devās pussargs Mirko Valdifiori. Jāpiebilst, ka abi klubi par Maksimoviča pāreju kaulējās jau kopš janvāra un serbs pirms trim nedēļām forsēja darījuma noslēgšanu, atsakoties trenēties ar komandu.

Lisabonas "Sporting" rindās tomēr palika Eiropas čempions Adrjēns Silva, par kuru Anglijas čempione "Leicester" esot bijusi gatava maksāt 25 miljonus eiro. Savukārt "Sporting" sastāvu papildināja serbu uzbrucējs Lazars Markovičs, kurš pārnācis īrē no "Liverpool" un kuram priekšējā līnijā būs jāaizstāj alžīrietis Islams Slimani, kurš par 30+5 miljoniem eiro pārcēlās uz jau pieminēto Lesteru. "Leicester" Šveices izlases pussargs Gekhans Inlers devies īrē uz etnisko dzimteni, pievienojoties Stambulas "Besiktas".

"Jelgavu" terorizējušais Acili pāriet uz "La Liga"
Teicamu vasaras transfēru kampaņu noslēdza Francijas klubs "Nice", kas vakar par velti tika pie Mario Balotelli, bet dienas pašā izskaņā tomēr parakstīja īres līgumu arī ar marokāņu uzbrūkošo pussargu Junesu Belandā (Kijevas "Dynamo"). Ekvadoras izlases uzbrucējs Enners Valensija īrē no "West Ham" pārgāja uz "Everton", "Milan" par pusmiljonu eiro ar iespēju izpirkt vēl par vienu miljonu īrē ieguva čīliešu pussargu Matiasu Fernandesu (Florences "Fiorentina"), bet "Porto" par 5+3 miljoniem eiro nopirka "Braga" aizsargu Villiju Bolī.

Ļoti darbīgi pēdējo dienu aizvadīja Spānijas klubs "Granada", kuras skaļākais vakardienas darījums bija Marokas izlases pussargs Mehdi Karsela, kurš par četriem miljoniem eiro pārnāca no Lisabonas "Benfica". Īrē uz "Granada" pārgāja ukraiņu uzbrucējs Artems Kravecs (Kijevas "Dynamo") un portugāļu aizsargs Rūbens Vezu, savukārt par 750 tūkstošiem no Jeruzalemes "Beitar" tika nopirkts "Jelgavu" terorizējušais uzbrūkošais pussargs Omers Acili, kurš, ierēķinot visas Eiropas līgas atlases kārtas, astoņās spēlēs izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
BBC - Home
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-01 10:26, pirms 8 gadiem
Frankfurtes lidostā bija aizdomas par ievietotu bumbu, tādēļ futbolista laicīga ierašanās jaunajā klubā varēja tikt apdraudēta, taču "Napoli" aizsūtīja savu privāto lidmašīnu un paspēja laikā

NOT BAD!

     [+] [-]

, 2016-09-01 10:26, pirms 8 gadiem
Transfēru logs ir ciet, un mani visvairāk pārsteidz RM klusums. Ja paskatās viņu darījumus, tad pirmo reizi viņi ir pa nullēm vai pat plusos. Tikai viens "jauns" spēlētājs - Morata. Laikam Perezs cerēja uz Pogba un, kad nesanāca, tad neko citu vairs nepaspēja/negribēja.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-01 11:36, pirms 8 gadiem
users1234 rakstīja: Transfēru logs ir ciet, un mani visvairāk pārsteidz RM klusums. Ja paskatās viņu darījumus, tad pirmo reizi viņi ir pa nullēm vai pat plusos. Tikai viens "jauns" spēlētājs - Morata. Laikam Perezs cerēja uz Pogba un, kad nesanāca, tad neko citu vairs nepaspēja/negribēja.
ir trīs lieli klubi kuri beidza šo transfēru periodu plusos :
1) Real Madrid +4.5 M EUR ( - 30 M par Moratu, bet +25 par Jese; + 7 M par Čeriševu, +1.5 M par Medranu; +1 M par Maskarelu)
2) Dormundes Borussia +1.25 M EUR - šie gan atšķirībā no RM - pirka un pārdeva kvantumos (nopirka Šurli, Gotci; Rodi; Guereiro; Dembele utt) , bet pārdodot 3 smagsvarus (Hummelsu; Gundoganu un Maketerjanu) visu atsita atpakaļ.
3) Juventus +1,2 M .

  +2 [+] [-]

, 2016-09-01 14:21, pirms 8 gadiem
users1234 rakstīja: Transfēru logs ir ciet, un mani visvairāk pārsteidz RM klusums. Ja paskatās viņu darījumus, tad pirmo reizi viņi ir pa nullēm vai pat plusos. Tikai viens "jauns" spēlētājs - Morata. Laikam Perezs cerēja uz Pogba un, kad nesanāca, tad neko citu vairs nepaspēja/negribēja.
PRincipā nekas jau nepārsteidz neskaitot mazo robu neaizlāpīšanu..Ja paskatas,kas mums Castillā spēlē,tad nākotnē neko daudz nevajadzēs arī izmest

  +1 [+] [-]

, 2016-09-01 14:28, pirms 8 gadiem
Zenit izrīkojās nožēlojami un ne tā, kā cienījami biznesa partneri dara, bet lai jau iesālās - paši sev iešaus kājā (ja vispār Krievijā skaita naudu normāli). Jācer tikai, ka Juves midā nebūs pārāk daudz traumu.