Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Zēmans atgriežas "Roma", Vaņina treneris turpmāk vadīs "Lazio"

Zēmans atgriežas "Roma", Vaņina treneris turpmāk vadīs "Lazio"
Zdeneks Zēmans.
Foto: LaPresse/Scanpix

”Roma” ģenerālmenedžeris Franko Baldini piektdienas vakarā apstiprināja, ka nākamajā sezonā vienību vadīs Zdeneks Zēmans, kuram tā būs atgriešanās ”Roma” galvenā trenera postenī. Arī ”Roma” niknākie pretinieki ”Lazio” šajā starpsezonā maina treneri, jo līdzšinējais komandas vadītājs Eduardo Reja atkāpās. Par nākamo ”Lazio” treneri kļūs Vladimirs Petkovičs, kurš pēdējo pusgadu treneēja Andra Vaņina pārstāvēto ”Sion”.

Zdeneks Zēmans ir viens no kolorītākajiem Itālijas futbola treneriem. Pēdējā gada laikā viņš vadīja ”Serie B” klubu ”Pescara” , ar kuru pagājušās nedēļas beigās uzvarēja otrajā līgā. Tā Zēmanam bija tikai trešā trofeja gandrīz 30 gadu ilgajā trenera karjerā (arī pārējās divas ir uzvaras zemākajās līgās), kurā pamatā vadītas vienības, kas uz uzvarām nepretendēja. Skaļākie vārdi ir Romas ”Lazio” un ”Roma”, kā arī turku ”Fenerbahce”. Zēmans pretstatā daudziem itāliešu treneriem ir uzbrūkoša futbola piekritējs, bet parasti izmanto 4-3-3 taktiku. Šāds uzbrūkošs stils bieži piesaista neitrālo līdzjutēju atbalstu viņa vadītajām vienībām. Spilgts stila apliecinājums ir arī ”Pescara” vienības 90 (!) gūtie vārti šajā sezonā. Visas karjeras laikā viņš ir bijis cīnītājs par godīgu spēli. Deviņdesmito gadu vidū viņš apvainoja vairākus ”Juventus” spēlētājus dopinga lietošanā un uzskata, ka ”Juventus” nav izcīnījusi pat ne 28 titulus, kur nu vēl 30.
Zēmans, kuram, šī gada maijā palika 65 gadi, uz Itāliju pārcēlās 1968. gadā, kad devās apciemot radiniekus, bet dzimtajā Prāgā sākās sacelšanās. Kopš tā laika lielāko dzīves daļu pavadījis Itālijā.

Aizvadītā sezona ”Roma” klubam, kas iepriekšējā starpsezonā ievērojami papildinājās, nebija veiksmīga, jo tika izcīnīta tikai 7. vieta par diviem punktiem atpaliekot no Eirokausu zonas. Sezonas beigās spāņu speciālists Luis Enrike savu trenera posteni atstāja, kā reālākie kandidāti tika minēti Vinčenzo Montella, Andre Vilas Boašs un apstiprinātais Zdeneks Zēmans.

Pēc sezonas beigām par atkāpšanos paziņoja ”Lazio” treneris Eduardo Reja un šoreiz atkāpšanās tika pieņemta. Par jauno treneri nedēļas beigās apstiprināts bosniešu speciālists Vladimirs Petkovičs. Paredzams, ka oficiāls paziņojums sekos pirmdien. 48 gadus vecais speciālists savā karjerā trenējis un kā pussargs spēlējis Dienvislāvijas un Šveices klubos, kur arī ieguvis trenera pieredzi. Pagājušo sezonu viņš iesāka kā turku ”Samsunspor” vadītājs, bet sezonas vidū uzrakstīja atlūgumu un pārcēlās uz Andra Vaņina pārstāvēto ”Sion”, ar kuru tika noslēgts līgums līdz sezonas beigām. Galvenais uzdevums bija komandai saglabāt vietu augstākajā līgā, kas arī izdevās.

”Lazio” šajā sezonā spēlēja visnotaļ atzīstami, ilgi cīnoties par vietu labāko trijniekā, tomēr, sezonas noslēgumā nedaudz piebremzēja un komandai nācās samierināties ar 4.vietu un dalību nākamā gada Eiropas līgas grupu turnīrā.

Resursi:
football-italia.net
goal.com

  +1 [+] [-]

, 2012-06-02 09:20, pirms 12 gadiem
Varbūt Andris grib līdzi?

  -1 [+] [-]

, 2012-06-02 09:23, pirms 12 gadiem
Fantastiski, ja vēl uz Romu līdzi ceļotu Insigne, Immobile, tad golu bonanza no Abruco uz Romu pārceltos

     [+] [-]

, 2012-06-02 10:00, pirms 12 gadiem
Insinje nav gadiijumaa atpakaljceljaa uz Napoli?
Romas vaards jau atkal tiek minets dazhaadu transfeeru baumaas.Gan jau,ka atkal buus kaadi pirkumi.Nesen lasiiju par to pahsu Destro.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-02 15:58, pirms 12 gadiem
m. scofield rakstīja: Varbūt Andris grib līdzi?
Iespējam, ka grib, bet tas nav no viņa atkarīgs.