Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Nikars" tikai pēdējās sekundēs gūst uzvaras vārtus LTFA Superkausā

Rolands Eliņš

"Nikars" tikai pēdējās sekundēs gūst uzvaras vārtus LTFA Superkausā
Foto: FK Nikars

Latvijas Telpu futbola asociācijas Superkausā, kas tika izspēlēts Elektrum olimpiskajā centrā, „Nikars” ar 5:4 pārspēja „LDz Cargo/DFA”, uzvaras vārtus gūstot tikai 20 sekundes pirms pamatlaika beigām.

„LDz Cargo/DFA” ir pagājušās sezonas pirmās līgas čempione, kas šosezon spēlēs augstākajā līgā. „LDz Cargo/DFA” ir Daugavpils komanda, kurai vairāki futbolisti tikai vakar atgriezās no Horvātijas, kur piedalījās UEFA Reģionu kausā klasiskajā futbolā. Tikmēr „Nikars” ir Latvijas telpu futbola grands, kura dominance nav pārtraukta jau 11 gadus. Uz papīra abas komandas grūti salīdzināt, taču „Nikara” sastāvā (vismaz šobrīd) no pagājušās sezonas nav palikuši daži vadošie vietējie spēlētāji un šodienas pieteikumā nebija arī neviena leģionāra.

Daugavpils komanda sparīgi iesāka maču un ātri tika pie vadības. Pēc stūra sitiena bumba atsitās pret „Nikara” spēlētāju Antonu Astrahancevu, kurš līdz ar to netīšām to raidīja savos vārtos. „Nikars” gan praktiski uzreiz atbildēja, kad precīzi sita Maksims Seņs, bet sestajā minūtē „Nikaru” vadībā izvirzīja Jurijs Arhipovs-Prokofjevs, gūstot skaistus vārtus.

Līdz 11. minūtei „Nikars” panāca arī 4:1, ar vārtiem izceļoties Germanam Matjušenko un Andrejam Baklanovam. Tas bija ierasts scenārijs, kāds „Nikara” spēlēs bieži novērots iepriekšējā sezonā („Nikars” 2017./18. gada Virslīgas regulārajā sezonā guva 123 vārtus un ielaida tikai astoņus), taču turpinājums gan nebija ierastais.

Līdz pirmā puslaika beigām Daugavpils komanda ne tikai nepadevās, bet arī atguvās – divus vārtus guva Aleksandrs Macuks, pievelkot līdz 3:4. Savukārt otrā puslaika pašā sākumā Ričards Raščevskis panāca 4:4, un visa intriga atkal bija atgriezusies.

Otrā puslaika turpinājumā „LDz Cargo/DFA” nebūt nesēdēja aizsardzībā, bet gan piedāvāja līdzvērtīgu cīņu, turklāt dažas minūtes pirms pamatlaika beigām bīstamā situācijā arī trāpīja pa pretinieku vārtu stabu. Likās jau, ka būs nepieciešams papildlaiks, taču deviņu spēlētāju sastāvā maču aizvadījusī Daugavpils komanda beigās tomēr nedaudz nogura, un to izmantoja Maksims Seņs, 20 sekundes pirms pamatlaika beigām ar precīzu sitienu izrāva „Nikaram” uzvaru ar 5:4. „Nikara” pēcspēles emocijās gan vairāk bija jaušams atvieglojums par izvairīšanos neveiksmes nekā prieki par iegūto Superkausu, kas atgriezies komandas īpašumā.

"Optibet" Virslīgas jaunā sezona sāksies 29. septembrī plkst. 16:00 ar spēli starp "Nikaru" un "New Project". Mačs tiks aizvadīts Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā, kur no 4. līdz 7. oktobrim "Nikars" uzņems UEFA Futzāla kausa pamatkārtu, spēlējot pret Polijas, Rumānijas un Vācijas klubiem. Savukārt 30. septembrī notiks vēl divas Virslīgas spēles – plkst. 14:30 "Monarhs" Ogrē uzņems vicečempionu "Beitar", bet piecas stundas vēlāk "Elektrum" olimpiskajā centrā "Petrow" uzņems Jēkabpils "Lūšus". Spēli no Rīgas varēsiet vērot arī Sportacentrs.com tiešraidē. Šosezon Virslīgā spēlēs deviņas vienības – dalību neturpinās "Valmiera Glass"/ViA, bet uz augstāko līgu pārcēlušās 1. līgas finālistes "LDz Cargo"/DFA un "Lūši".

LTFS Superkauss 2018

Nikars – LDz Cargo/DFA 5:4 (4:3)
Vārti: Seņs 3` 40` Arhipovs-Prokofjevs 6` Matjušenko 9` Baklanovs 11` - Astrahancevs 3`(s.v.) Macuks 13` 18` Raščevskis 21`

  +1 [+] [-]

, 2018-09-21 22:12, pirms 6 gadiem
Bravo daugavpils, tolko 2 trenerovki v zale i takaja dostoinaja igra. Daleko ne osnova igrala