Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Polijas čempions Duarte tomēr nevadīs Latvijas futzāla izlasi, arī nākamo treneri meklē ārzemēs

Agris Suveizda

Polijas čempions Duarte tomēr nevadīs Latvijas futzāla izlasi, arī nākamo treneri meklē ārzemēs
Orlandu Duarte. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Pēc abpusējas vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) portugāļu speciālists Orlandu Duarte nevadīs Latvijas nacionālo telpu futbola izlasi, kurai tiek meklēts jauns galvenais treneris, paziņojusi federācija.

Abas puses par sadarbību vienojās šīgada janvārī, tomēr saistībā ar izmaiņām nopelniem bagātā trenera kluba gaitās sadarbību īstenot neizdosies. Pēc nesenās kļūšanas par Polijas čempionu Duarte ar savu pašreizējo klubu Gļivices "Piast", kurā spēlē arī viens no Latvijas izlases līderiem Andrejs Baklanovs, ir vienojies par līguma pagarināšanu līdz 2025. gadam. Kluba vadība tuvākajos gados tam izvirza augstus mērķus, tāpēc, pretēji iepriekš cerētajam, apvienot kluba gaitas ar izlases vadīšanu trenerim nebūs iespējams.

LFF pret radušos situāciju attiecas ar sapratni un novēl trenerim veiksmi kluba karjerā. "Protams, uz šādu notikumu attīstību nebijām cerējuši un nebijām ar šādu situāciju rēķinājušies, taču cienām trenera izvēli un novērtējam viņa atklātību sarunās ar mums. Duartes vārds Latvijas telpu futbolā, pateicoties viņa ilgajiem šeit pavadītajiem gadiem [pie "Nikara" stūres], ieņem īpašu vietu," komentē LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Latvijas telpu futbola valstsvienība arī nākotnē tieksies uz augstiem mērķiem, un tieši ar šādu skatījumu mēs esam sākuši darbu pie jauna galvenā trenera nozīmēšanas."

LFF pašlaik atrodas jauna izlases galvenā trenera meklējumos, lūkojoties ārzemju speciālista virzienā. Izlases galvenais treneris gatavos komandu 2024. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīram, kurā valstsvienība iesaistīsies no kvalifikācijas pamatkārtas. Tajā 36 Eiropas vadošās izlases tiks sadalītas 12 apakšgrupās pa trim katrā, savā starpā izspēlējot divu apļu turnīru ar mājas un izbraukuma spēlēm. Izloze paredzēta 6. jūlijā, bet spēles ieplānotas līdz 2023. gada martam.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14038/duarte-t...