Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Līderu divcīņā telpu futbola čempionātā fiksēts neizšķirts

Jānis Celmiņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 13. un 14.novembrī, tika izspēlēti Latvijas telpu futbola čempionāta ceturtās kārtas mači. Kārtas centrālajā spēlē Rīgas Olimpiskajā sporta centrā (OSC) tikās pašreizējie valsts čempioni FK „Nikars” un vēl vienu medaļu pretendenti – FK „Jelgava – Monarch”. Vadībā esot gan vienai, gan otrai komandai, mačs noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2.

No šī iznākuma lielākie ieguvēji, neapšaubāmi, ir vēl vieni medaļu pretendenti – „Raba”, kam pēc pārliecinošās 8:2 uzvaras pār ISMA nu ir identisks punktu skaits kā jau pieminētajām „Nikars” un Jelgavas komandām, proti – desmit. Bet par visu pēc kārtas …

Ceturtās kārtas pirmais mačs tika aizvadīts sestdien, kad Ventspils „Pārventas” sporta hallē vietējā FK „Honda” uzņēma RTU vienību. Jāpiebilst, ka ventspilniekiem līdz sestdienai nebija izdevies izcīnīt ne punkta, kamēr „studentu” rēķinā bija četri punkti trīs mačos. Šoreiz tomēr savas sienas palīdzēja – pa diviem vārtiem gūstot Maksimam Kolokolenkinam un Dmitrijam Kuzminam, vēl vienus pieplusojot Sergejam Loginovam, pirmo uzvaru šajā sezonā izcīnīja FK „Honda” – 5:2. Izcīnītais panākums Ventspils komandai ļāva apsteigt „TSI Futsal Team”, FC „Raita” un ISMA vienības, un pakāpties uz turnīra tabulas piekto ailīti, tikai par punktu atpaliekot no sestdienas pretiniekiem. Savukārt D.Kuzmins iesaistījies cīņā par rezultatīvākā spēlētāja godu – viņa rēķinā četri vārti tik pat mačos un dalīta ceturtā vieta.

Svētdienas pirmajā mačā laukumā tikās divas no turnīra tabulas lejasgala komandām – FC „Raita” un „TSI Futsal Team”. Abu vienību rēķinā bija pa vienam neizšķirtam trijos mačos, un arī šoreiz nevienai no tām neizdevās izcīnīt pirmo uzvaru – neizšķirts 3:3. Interesanti, ka šajā mačā kopumā tika parādītas piecas dzeltenās kartiņas un divas sarkanās – pa vienai katrā komandā. Vispirms, 24.minūtē, pēc spēlējošā trenera Aleksandra Šmeļova noraidījuma, mazākumā palika FC „Raita”, bet 37.minūtē noraidīts tika viens no „TSI Futsal Team” līderiem Māris Līpenītis. Abiem nākamās spēles jāizlaiž. Tāpat mačs pret FK „Nikars” būs jāizlaiž FC „Raita” aizsargam Jevgeņijam Dubojskim, kurš četros mačos jau pamanījis savākt trīs dzelteno kartiņu limitu.

Kā nākamie, pilnu tribīņu priekšā, laukumā devās čempionāta favorīti FK „Nikars” un FK „Jelgava – Monarch”. Komandas sanākušajiem telpu futbola cienītājiem nelika vilties – nepiekāpīga cīņa par katru laukuma centimetru no mača pirmās līdz pat pēdējai minūtei.

Pirmie vadībā, jau ceturtajā minūtē, izvirzījās „Nikars” futbolisti, kad nesaprašanos starp aizsargiem izmantoja Ruslans Seļezņovs. Bet vēl līdz puslaika beigām pēc teicamas stūra sitiena izspēles viesi panāca izlīdzinājumu 1:1 – brāļa Vitālija piespēli vārtu guvumā pārvērta Igors Lapkovskis.

Otrā puslaika sākumā strīdīgā epizodē mača tiesnesis piešķīra soda sitienu uz FK „Nikars” vārtiem. Jelgavnieki ilgi apspriedās, kuru kombināciju izspēlēt, līdz pie bumbas devās pieredzējušais Ēriks Pelcis un … tiešā raidījumā pārspēja „Nikars” vārtsargu Dmitriju Dobravoļski.

Rezultāts 2:1 noturējās līdz pat mača pēdējai minūtei. Pēc minūtes pārtraukuma nepilnas divas minūtes līdz spēles beigām FK „Nikars” pārgāja uz spēli ar pieciem laukuma spēlētājiem. Ilgu laiku jelgavniekiem izdevās noturēt savu „cietoksni” neskartu, līdz 11 sekundes līdz mača beigām bumba nonāca pie Igora Dacko, kurš no asa leņķa raidīja to vārtos, panākot neizšķirtu 2:2. Igoram tas bija jau septītais precīzais raidījums, kas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ļauj ieņemt ar Maksimu Seņu („Raba”) dalītu pirmo vietu.

Neskatoties uz to, ka Jelgavas komanda bija ļoti tuvu tam, lai pārspētu valsts čempionus, jāatzīst, ka neizšķirts tomēr ir objektīvākais spēles iznākums.

Ceturtās kārtas pēdējā mačā laukumā tikās „Raba” un ISMA vienības. Neskatoties uz to, ka „ismiešiem” otrā puslaika sākumā īsā laikā no 0:3 izdevās panākt 2:3, intriga tā pa īstam tomēr neradās, jo vēl pēc četrām minūtēm rezultāts bija jau 7:2, bet spēles gala rezultāts – 8:2 par labu vieniem no reālākajiem titula pretendentiem „Raba”. „Pokers” jau pieminētā M.Seņa rēķinā.

Latvijas čempionāta piektā kārta tiks aizvadīta sestdien, 20.novembrī. Visi četri mači notiks Rīgas OSC. Pirmās spēles sākums pulksten 16:00.

„Sportima-Nikars” izcīna ceturto uzvaru

Vienīgajā Rīgas čempionāta Pirmās līgas spēlē vieni no līderiem „Sportima-Nikars” tikās ar pagājušā gada čempioniem FC „Nīco”. Ceturto uzvaru tik pat mačos izcīnīja „Sportima-Nikars” – 5:2. Divus vārtus uzvarētāju labā guva no pamatkomandas aizlienētais Artūrs Jerofejevs, kas līdz ar to izvirzījies rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā.

Nākamās Pirmās līgas spēles, kopskaitā piecas, notiks 20. un 21.novembrī.

Atgādinām, ka visu aizvadīto spēļu labāko momentu video apskati atrodami turnīru mājas lapās, tāpat spēļu dienās turnīru mājas lapās pieejama online video translācija (t.s. live).

Turnīru mājas lapas:
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts...
Latvijas / Rīgas telpu futbola čempionāts...

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics,
FTA sabiedrisko attiecību vadītājs

     [+] [-]

, 2010-11-16 09:46, pirms 14 gadiem
Nikars - Jelgava spēlē atmosfēra bija super! Skatītāji vairāk nekā uz lielāko daļu LMT virslīgas spēļu Rīgā.