Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūši/Ošukalns" otro reizi pēc kārtas iegūst Latvijas Virslīgas bronzu

Rolands Eliņš

"Jēkabpils Lūši/Ošukalns" otro reizi pēc kārtas iegūst Latvijas Virslīgas bronzu
Foto: LFF

"Optibet" telpu futbola Virslīgā "Jēkabpils Lūši/Ošukalns" arī sērijas otrajā mačā pārspēja "Nikaru" (7:1), sērijā kopā uzvarot ar 2-0 un iegūstot bronzas medaļas. Piecus vārtus šodienas spēlē guva Dmitrijs Kuzmins.

Pēc regulārās sezonas rezultātiem "Jēkabpils Lūši/Ošukalns" šosezon varēja cerēt tēmēt vēl augstāk, jo sezona tika pabeigta ar otro vietu turnīrā. Ceturtdaļfinālā ar "RSU/BAO-Dobeli" izdevās tikt galā ļoti pārliecinoši, bet pusfinālā četru spēļu sērijā ar 1-3 tika zaudēts "Raba". Virslīgas sezonu Jēkabpils komanda gan noslēdza uz uzvarošas nots, šodien izcīnot bronzas medaļas.

Bronzas sērijas pirmajā spēlē Jēkabpils komanda bija pārāka ar 3:1, kamēr šodien cīņā pret "Nikaru", kas norisinājās Salaspils Sporta namā, "Lūši" savu pārākumu apliecināja pārliecinošāk. Divi Dmitrija Kuzmina vārti pirmajās desmit minūtēs pasniedza Jēkabpilij pārsvaru, bet Rainers Ragainis palīdzēja komandai pārtraukumā doties ar 3:0.

Otrajā puslaikā Kuzmins savu rēķinu papildināja ar dažu minūšu laikā gūtiem trim vārtiem, padarot "Nikara" atspēlēšanās izredzes minimālas. Uz Kuzmina pieciem vārtiem guvumiem un "Jēkabpils Lūšu" vadību 6:0 "Nikars" atbildēja ar saviem pirmajiem vārtiem 35. minūtē, kad tos guva Artjoms Kapļuks, taču tie tā arī palika vienīgie vārti spēlē "Nikara" izpildījumā. Spēles izskaņā Jēkabpilij Oļegs Pankovskis vēl nokārtoja gala rezultātu 7:1.

Arī iepriekšējā sezonā Jēkabpils komanda ieguva Virslīgas bronzu, toreiz sērijā par trešo vietu ar 2-1 pārspējot Daugavpils "Lokomotiv". Savukārt 2018./19. gada sezonā "Lūši" apstājās ceturtdaļfinālā.

Šodien Salaspilī sākas arī finālsērija, kurā sacentīsies regulārās sezonas uzvarētāja "Petrow/Jelgava" un "Raba". Mača sākums 16:00, un tā tiešraide paredzēta arī portālā Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija