Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Svētdien Ogrē futzāla superkauss, pieci leģionāri spēlēs Pasaules kausa finālturnīrā

Agris Suveizda

Svētdien Ogrē futzāla superkauss, pieci leģionāri spēlēs Pasaules kausa finālturnīrā
Artūrs Strazdiņš pret Dudu Tabordu. Foto: Sanita Sparāne/RFS

Latvijas telpu futbola sezona sāksies jau šajā svētdienā, otro gadu pēc kārtas aizvadot superkausu starp abiem galvaspilsētas milžiem "Riga" un RFS, paziņojusi Latvijas Futbola federācija. Šoreiz cīņa gaidāma Ogrē, tās sākums plkst. 16.00.

Pagājušajā gadā superkauss notika 20. septembrī Olimpiskajā centrā Rīgā, un tajā ar 4:1 uzvarēja "Riga", kas pēcāk bija labākā komanda arī Virslīgas regulārajā sezonā un izslēgšanas spēlēs un ieguva arī Latvijas kausu. RFS visās frontēs bija otrajā vietā.

RFS vasarā ļoti iespaidīgi pastiprinājusies, taču jaunā galvenā trenera Orlandu Duartes rīcībā uz superkausu optimālā sastāva vēl nebūs, jo Uzbekistānā no 14. septembra līdz 6. oktobrim notiks Pasaules kausa finālturnīrs. Pasaules čempiones Portugāles rindās ir RFS jaunieguvums Brunu Kuelju, vicečempiones un 2016. gada čempiones Argentīnas sastāvā iekļauts no "Riga" pārnākušais Kiki Vaporaki, Horvātijas izlasē – vēl viens jaunieguvums Marko Kuraja, bet Kazahstānas brazīlietis Leu Žaragva RFS pārstāvēja jau iepriekšējā sezonā.

Neskatoties uz Vaporaki aiziešanu, bez pārstāvja Argentīnas izlasē gan nav palikusi arī "Riga", kas no Spānijas kluba izpirka Anhelu Klaudino. Tāpat klāt nākuši brazīlieši Vandesons, Giljermau, Rafa Felikss un arī Gruzijas izlases brazīlietis Simi Sajoti, bet no Kuldīgas "Nikera" pievienojušies arī vietējie spēlētāji Renards Ūdris un Krists Krūmiņš. Bez Vaporaki komandu vasarā pameta arī futzāla leģenda Rikardinju, kurš karjeru turpinās Itālijā.

Jaunais Virslīgas reglaments paredz, ka regulārajā sezonā un izslēgšanas spēļu sākuma stadijās, neskaitot finālsēriju un bronzas sēriju, katra komanda spēlei drīkstēs pieteikt neierobežotu leģionāru skaitu, no kuriem vienlaikus laukumā drīkstēs būt ne vairāk par trim. Zelta un bronzas sērijās spēlei pieteikt drīkstēs piecus leģionārus, laukumā vienlaikus drīkstēs būt ne vairāk par trim.

Izmantotie resursi:
https://fdp.fifa.org/assetspublic/c...
https://www.facebook.com/electricof...
https://lff.lv/files/documents/2161...