Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Portugāle ar uzvaru pār poļiem atstāj Latvijas U19 izlasei nelielas cerības uz EČ pusfinālu

Rolands Eliņš

Portugāle ar uzvaru pār poļiem atstāj Latvijas U19 izlasei nelielas cerības uz EČ pusfinālu
Portugāles U19 izlase. Foto: UEFA

Eiropas čempionāta finālturnīrā U19 izlasēm telpu futbolā beigusies otrā kārta apakšgrupas spēlēs. Par savu vietu pusfinālā parūpējusies Spānija, bet Latvijas pārstāvētajā grupā tam platu soli tuvāk spērusi Portugāle, ar 3:1 pieveicot Poliju.

Portugāles U19 telpu futbola izlase turnīra pirmajā mačā bija pārspējusi Latviju, bet šodien savu favorītes statusu attaisnoja pret Poliju. Portugālei jau mača pirmajās deviņās minūtēs izdevās gūt trīs vārtus, pavēršot visu sev vajadzīgajā virzienā. Divus vārtus guva Rikardu Lopess. Polija gan 13. minūtē vienus vārtus atguva, bet turpinājumā visai saspringtā gaisotnē aizvadītajā otrajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās.

Tas nozīmē, ka A grupā vēl nav skaidra neviena pusfināliste un neviena komanda, ieskaitot Latviju, arī vēl nav zaudējusi izredzes. Skaidrs gan, ka Latvijai ir mazākās cerības uz pusfinālu – nepieciešams sagaidīt Krievijas zaudējumu Portugālei, kā arī pašiem uzvarēt Poliju ar septiņu vārtu pārsvaru.

Savukārt Portugāle pēdējā mačā pret Krieviju varēs atļauties zaudējumu ar divu vārtu starpību, lai tiktu pusfinālā, bet neizšķirts Portugālei garantēs pirmo vietu grupā.

Savukārt B grupā par iekļūšanu pusfinālā parūpējās Spānija, kas tika pie otrās uzvaras, ar 7:1 sagraujot Ukrainu. Ukraiņi gan bija spējuši noturēt rezultātu 1:1 līdz gandrīz pašām pirmā puslaika beigām, bet tad Spānija iesita pendeli un pēc tam otrajā puslaikā droši nokārtoja savu uzvaru.

Ukrainas tikšana pusfinālā līdz ar to izšķirsies rītdienas mačā pret Horvātiju, kas šodien ar 6:0 pārliecinoši pārspēja Nīderlandi. Horvātijai ir labāka gūto un ielaisto vārtu starpība nekā Ukrainai, attiecīgi parīt Arēnā Rīga horvātiem pietiks ar neizšķirtu. Savukārt Nīderlande cerības izkļūt no apakšgrupas ir zaudējusi.

A grupas tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Portugāle22009:16
2.Polija21014:53
3.Krievija21017:43
4.Latvija20021:110

B grupas tabula

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Spānija220010:16
2.Horvātija21016:33
3.Ukraina21018:73
4.Nīderlande20020:130

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/futsalunder19/...