Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Izlozē noskaidroti UEFA Čempionu līgas pusfināla pāri finālsacensībām "Arēnā Rīga"

Agris Suveizda

Izlozē noskaidroti UEFA Čempionu līgas pusfināla pāri finālsacensībām "Arēnā Rīga"
Čempionu līgas trofeja uz Brīvības pieminekļa fona. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

UEFA mītnē Nionā veikta Čempionu līgas "Final 4" izloze telpu futbolā. Finālturnīru aprīļa un maija mijā pirmoreiz vēsturē uzņems "Arēna Rīga".

Izlozē piedalījās Latvijas Futbola federācijas prezidents un bijušais Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs Vadims Ļašenko, kurš šodien svin 38. dzimšanas dienu. Pašreizējā Čempionu līgas trofejas sargātāja Lisabonas "Sporting", kas tikusi četros no pieciem iepriekšējiem fināliem un uzvarējusi divos no tiem, tiksies ar bijušo Francijas čempioni ACCS, kas finanšu nesakritību dēļ šosezon tika pazemināta uz Francijas 2. divīziju, bet jau ir garantējusi atgriešanos augstākajā līgā. ACCS pārstāv futzāla leģenda Rikardinju, kurš karjeras sākumu aizvadīja "Sporting" sāncensē Lisabonas "Benfica".

Uz Rīgu ceļos arī jau pieminētā "Benfica", kas otrā pusfinālā tiksies ar trīskārtējo Čempionu līgas uzvarētāju "Barca", kas pagājušā gada finālā ar 3:4 piekāpās "Sporting". Barselonas klubs triumfējis 2012., 2014. un 2020. gadā, bet "Benfica" savu vienīgo titulu izcīnījusi 2010. gadā. Gan "Barcelona", gan "Benfica" šosezon Čempionu līgā uzvarējušas visās sešās spēlēs, bet "Sporting" piecām uzvarām pievienojusi vienu neizšķirtu. Parīzes ACCS sākotnēji nekvalificējās finālčetriniekam, bet ceļazīmi ieguva pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un krievu klubu izslēgšanas – uz Rīgu tādējādi nedosies nedz finālčetriniekā iekļuvusī "Tyumen", nedz Jekaterinburgas "Sinara", kas pēc ranga bija nākamā aiz strīpas.

Čempionu līgas pusfināli "Arēnā Rīga" notiks 29. aprīlī – plkst. 18:00 tiksies ACCS un "Sporting", bet plkst. 21:00 spēlēs "Barca" un "Benfica". Savukārt 1. maijā bronzas spēle plānota plkst. 15:00, bet finālspēle – plkst. 18:00.