Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Petrow" uzvar elpu aizraujošā spēlē un nonāk uzvaras attālumā no titula

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Petrow" uzvar elpu aizraujošā spēlē un nonāk uzvaras attālumā no titula
Matīss Babris. Foto: A. Pupurāns, www.futsal.lv, FC "Petrow"

Šovakar "Optibet" Latvijas telpu futbola Virslīgā aizvadīta finālsērijas otrā spēle. "Petrow" vairākas reizes atspēlējās un izbraukumā ar 5:4 pagarinājumā pārspēja "Raba", sperot otro no trim soļiem titula virzienā. Par uzvaras vārtu autoru kļuva Matīss Babris.

Pirmais puslaiks aizritēja skatāmā spēlē, un pirmie momenti veidojās jau pašā sākumā. Miks Babris pirmajā uzbrukumā aizsita garām no labas pozīcijas, bet minūti vēlāk viņš pārbaudīja vārtu pārliktņa izturību. "Petrow" uzbruka daudz, taču nespēja atklāt rezulātu. Izdevās dabūt bumbu līdz vārtu līnijai, no kurienes to izsita Artūrs Strazdiņš.

Pēcāk smailē atkal bija Miks Babris, ar kura pirmo sitienu galā tika vārtsargs. Babris savāca atlēkušo bumbu un mēģināja vēlreiz, taču netrāpīja tālajā stūrī. "Raba" pirmā puslaika lielāko daļu aizvadīja bez bumbas un aizsardzībā, bet septiņas sekundes līdz pārtraukumam panāca 1:0. Saņēmis tālu piespēli no vārtsarga, Edersons spēja apgriezties un no tuvas distances ietrieca bumbu vārtos.

Pārtraukumā bija izdarīti pareizie secinājumi, jo "Petrow" jau otrā puslaika pašā sākumā panāca izlīdzinājumu. Piespēle no kreisās malas sasniedza laukuma otrā pusē dežūrējošo Miku Babri, un šoreiz viņš bija precīzs – 1:1. Tomēr viesu prieki izrādījās īsi, jo tikai divas minūtes vēlāk Vlads Rimkus ar nevainojamu šāvienu tālajā stūrī atjaunoja "Rabas" vadību – 2:1.

Ja pirmais puslaiks tika aizvadīts aizraujošā cīņā, bet ar daudz neizmantotiem momentiem, tad otrajā puslaikā komandu realizācija bija krietni uzlabojusies. 24. minūtē rezultāts uz tablo rādīja 2:2, Matīsa Babra sisto bumbu ļoti veiksmīgi kritienā pielabojot Andrejam Šustrovam. Vēl četras minūtes vēlāk "Raba" atgriezās vadībā, skaistus vārtus gūstot Artjomam Koļesņikovam – 3:2. Viņš atradās ar muguru pret vārtiem un atjautīgi izmantoja papēdi.

Komandas apmainījās ar neizmantotiem momentiem – Matīss Babris trāpīja pa stabu, Edersons pretuzbrukumā atdeva neprecīzu piespēli, palaižot garām lielisku iespēju. "Rabas" vadība izplēnēja 34. minūtē – Germans Matjušenko no distances izcili trieca bumbu zem pārliktņa un panāca 3:3. Tas lieliskajā izrādē nebūt nebija pēdējais pavērsiens.

Tieši četras minūtes līdz beigām "Rabai" tika fiksēts sestais sods, kas nozīmēja desmit metru sitienu uz laukuma saimnieku vārtiem. Pie bumbas devās Matīss Babris, kurš ielika bumbu devītniekā, neatstājot variantus Kasparam Žurovam, pretinieku vārtsargam – 4:3. "Petrow" pirmo reizi bija vadībā, taču priekšā atradās mazāk nekā minūti. "Raba" nomainīja vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju, un teritoriālais pārsvars noveda pie Edersona pārspēka vārtu priekšā – 4:4.

Uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā. Par varoni kļuva Matīss Babris, kurš otrajā puslaikā tika pateicīgā sitiena pozīcijā, ielika spēku un ietrieca bumbu pretinieku vārtos – 5:4 "Petrow" labā. Sāncenšiem bija trīs minūtes, lai glābtos, un galvenais treneris Artūrs Šketovs uzreiz ķērās pie spēlēšanas piecatā.

Matjušenko divas reizes aizsita garām tukšiem vārtiem, bet tas neliedza "Petrow" tikt pie otrās uzvaras finālsērijā. Tagad jāizcīna tikai vēl viens panākums, un pirmais Latvijas čempiones tituls kluba vēsturē būs kabatā.

"Optibet" telpu futbola čempionāta finālsērija

DatumsLaiksSpēleRezultātsSērijā
27.06.15:00Petrow - Raba4:21-0
1.07.20:00Raba - Petrow4:5 P0-2
4.07.14:00Petrow - Raba
7./8/07.*???Raba - Petrow
11./12.07.*???Petrow - Raba

* - ja nepieciešams.

Šovakar tika aizvadīts arī bronzas sērijas pirmais mačs, un Daugavpils "Lokomotiv" izbraukumā ar 2:1 (1:1) pieveica "Jēkabpils Lūšus/Ošukalns".

     [+] [-]

, 2020-07-01 22:44, pirms 4 gadiem
Ļoti labs Matjušenko gols, konfekte! Apsveicu FC Petrow!