Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Riberī un Benzemā attaisnoti nepilngadīgās prostitūtas lietā

Riberī un Benzemā attaisnoti nepilngadīgās prostitūtas lietā
Franks Riberī un Karims Benzemā
Foto: AP/Scanpix

Francijas valstsvienības futbolisti Franks Riberī un Karims Benzemā tikuši attaisnoti apsūdzībās par seksuāliem sakariem ar nepilngadīgu prostitūtu, informē ārzemju plašsaziņas līdzekļi.

Vairāk kā trīs gadus ilgās apsūdzības un tiesu darbi Franka Riberī un Karima Benzemā apsūdzībās par nepilngadīgas prostitūtas pakalpojumu izmantošanu beigušies ar abu futbolistu attaisnošanu.

2008. (Benzemā) un 2009.gadā (Riberī) abiem futbolistiem bija seksuāla rakstura sakari ar Zahiju Dehāru, kura tajā laikā bija nepilngadīga. Riberī noliedza, ka bija informēts par Dehāras vecumu, savukārt Benzemā noliedza sakaru kā tādu esamību.

Tiesneši atcēluši apsūdzības, pamatojot lēmumu ar pierādījumu trūkumu, ka Riberī un Benzemā notikušā laikā tiešām zināja Dehāras patieso vecumu. Notiesāšanas gadījumā gan Riberī, gan Benzemā varēja saņemt līdz pat trim gadiem ilgu cietumsodu un soda naudu 45 tūkstošu eiro apmērā.

Jāpiebilst, ka Francijas likumi pieļauj seksuālus sakarus ar sievieti, samaksājot viņai par to, taču šāda veida sakari ar nepilngadīgu (līdz 18 gadiem) prostitūtu ir krimināli sodāmi. Jāpiebilst, ka vecums, no kura Francijā drīkst oficiāli stāties seksuālos sakaros, ir 15 gadi.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage