Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Vai "PSG" atdzims kā fēnikss no pelniem?

Agris Suveizda

Vai "PSG" atdzims kā fēnikss no pelniem?
"Fenerbahce" uzbrucējs Mateja Kežmans
Foto: AFP

Pēc aptuveni nedēļu ilgas klusēšanas, pamatīgi sakustējušies ūdeņi Francijas futbola darījumu tirgus dīķī. Tā kā līdz nākamās sezonas sākumam atlikušas nu jau tikai nepilnas divas nedēļas, naudīgākie (un ne tikai) klubi sarosījušies un gatavojas vērt vaļā savus maciņus.

Padodas naudas vilinājumam

Francijas futbola portāli vēl vakar vakarā ziņoja par 26 gadus vecā "Nancy" aizarga Sebastjāna Pužrenīra pāriešanu konkurentu nometnē - uz "Saint-Etiene". Par franču aizsargu cīnījās daudzi klubi - "Nancy", "Rennes", "St.-Etienne", kā arī naudīgais Krievijas Premjerlīgas čempions Sanktpēterburgas "Zenit". Zaļie ("St.-Etienne iesauka) piedāvāja piecus miljonus eiro. Līgums par 99% jau bija noslēgts, taču vakardienas vakarā viņš piezvanīja kluba vadībai un negaidīti paziņoja, ka tomēr dosies uz Krieviju. "Zenit" solīja viņam aptuveni pusotru miljonu vairāk.

"PSG" iespējamā atdzimšana?

Galvaspilsētas klubs "Paris St. Germain" pēdējās sezonas kūlās pa Francijas līgas vidusdaļu vai pat apakšgalu. Pēc šās sezonas kluba direktoram Šarlam Vilinēvam pacietības mērs bija pilns, un viņš piekrita krietni pastiprināt sastāvu. Jau ziņojām par Ludovika Žulī un Kloda Makeleles atgriešanos Francijā, tāpat uz "PSG" pārnāca "Le Mans" uzbrukuma līderis Stefans Seseņjons. Pašlaik Parīzes komandas rindās atrodas septiņi uzbrucēji, tomēr ar to vēl nav gana. Kā palīgs Žulī, Seseņjonam un Luijindulam tiek meklēts vēl viens uzbrucējs. Iespējamās kandidatūras ir serbu uzbrucējs Mateja Kežmans, francūzis Luijs Sā, kura karjera "Manchester United" rindās nav iegrozījusies tā kā viņš to vēlētos. Tāpat baumu līmenī tika piesaukti Rikardu Oliveira un Peru izlases uzbrucējs Klaudio Pizarro. Pirmie divi gan ir reālākās kandidatūras. Ar Kežmanu jau ir sāktas pārrunas, ja tās nesekmēsies, tad nākamais rindā ir Sā. Par Mateju Vilinēvs ir gatavs maksāt divarpus, bet par Luiju - divus miljonos eiro.

Pašā vasaras sākumā tuvu pārejai bija arī aizsargs Lilians Tjurams, tomēr viņam pirms līguma noslēgšanas tika atklāta kāda sirdskaite, kuras dēļ savulaik nomira viņa brālis. "Es ieteiktu viņam beigt karjeru. Sirdskaite ir nopietna lieta, tāpēc Tjuramam, kuram jau ir zolīds vecums, būtu jāpārtrauc aktīvās futbolista gaitas," Vilinēvs presē izteicās par Liliana gadījumu.
Tāpat prezidents plāno aiznākamajā sezonā iegādāties 32 gadus veco aizsargu Alessandro Nestu, kā arī atpakaļ uz mājām atvilināt Patriku Vieru.

Uzbrucēji uzmanības centrā

Pēdējā laikā vispieprasītākā prece Francijas transfēru tirgū ir spēlētāji, kuri darbojās uzbrucēja postenī. Tā Lionas "Olympique" vēl joprojām meklē centra uzbrucēju. Ļoti iespējama ir Kamerūnas izlases uzbrucēja Samjuela Eto'o pāriešana uz "Lyon". Tāpat čempioni interesējas par "Monaco" uzbrucēju Pikijonu, par kuru bez naudas kluba prezidents Žans Mišels Aulas būtu gatavs atdod arī zviedru pussargu Kimu Čelstrēmu, kurš neietilpst jaunā galvenā trenera Kloda Pjuela plānos.

Par jau pieminēto Luiju Sā interesējas arī "Monaco". Daudz kas ir atkarīgs no apstākļu sakritības, jo visi iespējamie darījumi ar uzbrucējiem savā starpā ir saistīti. Marseļas "Olympique" vēlas paturēt Džibrilu Sissē, kurš iespējams šajā vasarā pametīs klubu. Turcijas Superlīgas klubs "Kocaelispor" izteicis vēlmi iegādāties "Lille" uzbrucēju pazīstamo Patriku Kluivertu.

Tikai baumas

Francijas "Ligue 1" pārstāvis "AS Monaco" interesējas par Madrides "Atletico" pussargu portugāli Maniši, kurš neesot vajadzīgs ne "Atletico", ne Milānas "Inter", uz kuru viņš tika izīrēts aizvadītajā sezonā. "Lionas "Olympique" iespējams pievienosies Spānijas "Barcelona" aizsargs Gabriels Milito," ziņo Francijas sporta portāls eurosport.fr

Izmantotie resursi:
eurosport.fr
frenchleague.com

  +5 [+] [-]

, 2008-07-28 12:09, pirms 16 gadiem
Kežmans būtu super.

 +10 [+] [-]

, 2008-07-28 12:10, pirms 16 gadiem
PSG jatgriežas Ligue 1 tronī un jāspēlē CL.

  +6 [+] [-]

, 2008-07-28 12:11, pirms 16 gadiem
PSG atdzimst, tas priecē, šogad būs diezgan iespaidīgs sastāvs, lai Sahā pāriet uz PSG !

     [+] [-]

, 2008-07-28 12:15, pirms 16 gadiem
franciem nauda uzradusies, vinjiem taks bija kautkaa baigie nodoklu slogi, kapec nevareja konkuret ar citiem eiropas superklubiem...

  +3 [+] [-]

, 2008-07-28 12:19, pirms 16 gadiem
basiiiccc rakstīja: franciem nauda uzradusies, vinjiem taks bija kautkaa baigie nodoklu slogi, kapec nevareja konkuret ar citiem eiropas superklubiem...

nauda,man domāt,bijusi jau agrāk. Tikai tērēja to mazāk un arī grūtāk tas bija izdarāms,jo zvaigznes uz Franciju grūti atvilināt. Tagad,kad PSG ar OM bruņojās,tāpat aktīvi darbojas citi klubi,ļoti ceru,ka pēc kārtīga klusuma brīža,franču klubi tuvāko sezonu laikā atkaros savu vietu uz Čempionu līgas skatuves.

  -3 [+] [-]

, 2008-07-28 12:22, pirms 16 gadiem
Lyon treneris ir muļķis . kā var nebūt vajadzīgs Čelstrēms ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-07-28 12:27, pirms 16 gadiem
host rakstīja: Lyon treneris ir muļķis . kā var nebūt vajadzīgs Čelstrēms ?

Katrs treneris nāk ar savu filozofiju un spēles redzējumu. Varbūt,ka viņš neietilpst viņa taktiskajos zīmējumos.Ja jau tu tā esi sašutis par Čelstrēmu, ko tad lai saka par Ben Arfas atdošanu niknākajiem konkurentiem?

  +6 [+] [-]

, 2008-07-28 12:45, pirms 16 gadiem
Manishe savu laik pat Dinamo M. nebija vajadziigs!!!

     [+] [-]

, 2008-07-28 12:48, pirms 16 gadiem
PSG mans milakais franchu klubs. Zili, Makelele, ja vel Tjurams speletu. Domaju, ka atdzims. Top laba, VISMAZ viduslimenja Francijas komanda. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-28 13:52, pirms 16 gadiem
Nuu nedomaaju, ka tikai speeleetaaju savaaksana, tostarp, veco krabju savaaksana komandaa, kko radikaali uzlabos... ja treneris tomeer spees izveidot speeciigu komandu no PSG speeleetaajiem, tad visu cienu! bet... domaaju, ka 10-12. vieta, buutu prieks PSG naakossezon paaraak augsts meerkjis! bet kas zin - Francija ar to arii ir interesanta - vienu gadu vari buut augsgalaa, naakoso - jau lejasgalaa... un otraadi!

par Dzibrilu - ljoooti gribeetos uzzinaat, kaads ir tas gala terminjs, kuru vinjam ir uzlikusi OM vadiiba, lai atrastu jaunu klubu! iespeejams, ka tas jau ir beidzies un Cisse taadaa gadiijumaa tiek blokjeeti visi celji paarejai... pats vinjs grib atgriezties Anglijaa un to ir arii apstiprinaajis vinja labs draugs, neviens cits kaa, Samirs Nasri...
viens no iemesliem, kaapeec Dzibrils veelas pamest OM ir visticamaak fanu uzvediiba attieciibaa pret vinju! vinji itkaa domaa, ka Cisse var un vajag dariit daudz vairaak, nekaa vinjs dara! Gerets (OM treneris) izteicies, ka ja fani sniegs savu atbalstu Cisse, vinjam nebuus taada veelme vairs, pamest klubu!

  -1 [+] [-]

, 2008-07-28 14:14, pirms 16 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: nauda,man domāt,bijusi jau agrāk. Tikai tērēja to mazāk un arī grūtāk tas bija izdarāms,jo zvaigznes uz Franciju grūti atvilināt. Tagad,kad PSG ar OM bruņojās,tāpat aktīvi darbojas citi klubi,ļoti ceru,ka pēc kārtīga klusuma brīža,franču klubi tuvāko sezonu laikā atkaros savu vietu uz Čempionu līgas skatuves.


suvas, viņiem jau tā ir labi sastāvi, gan OL gan OM. neviens tikai nesaprot kaapeec eiropaa shie klubi nevar izsisties. domaa, ka ja nopirks veel kaadas zvaigznes, kas baigi mainiisies? buus madrides gadiijums...

  +1 [+] [-]

, 2008-07-28 14:42, pirms 16 gadiem
uuzinjsh rakstīja: suvas, viņiem jau tā ir labi sastāvi, gan OL gan OM. neviens tikai nesaprot kaapeec eiropaa shie klubi nevar izsisties. domaa, ka ja nopirks veel kaadas zvaigznes, kas baigi mainiisies? buus madrides gadiijums...

madrides gadījums tas nebūs,jo madride pievāc visisus stārus,kamēr Lyonai savējos nākas atdot,jo nespēj konkurēt tādā ziņā ar superklubiem.vidējais līmenis Francijā ir labs,bet stiprākie klubi piekāpjas,piemēram, Barsas vai Real priekšā.tāpēc citi čempionāti liekas pievilcīgāki.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-28 18:16, pirms 16 gadiem
buus intresanti paskatiities kas daras francijaa.....

  +1 [+] [-]

, 2008-07-28 19:57, pirms 16 gadiem
PSG pirms kādiem gadiem 7 bija viena no mīļākajām komandām, he....atceros kā viņi pa ČL sitās....

     [+] [-]

, 2008-07-31 18:21, pirms 16 gadiem
francijas PSG
ir simpatizeejis...skatos ka rosiibas notiek un buus konkureet spejigs klubs