Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Ārsti: "Someils vairs nevarēs spēlēt"

Agris Suveizda

Ārsti: "Someils vairs nevarēs spēlēt"
Davids Someils
Foto: AFP

Nu jau bijušais 34 gadus vecais Francijas futbola kluba "Valenciennes" aizsargs Davids Someils ir spiests pārtraukt savu profesionālā futbolista karjeru. Viņa ārsti futbolistam pēc pārciestās sirdstriekas un gulēšanas komā tomēr aizlieguši turpināt karjeru, jo tādējādi tiks apdraudēta Davida veselība.

Atgādināsim, ka šī gada augustā komandas treniņa laikā Someils pēkšņi saļima. Viņš atradās uz soliņa, malkojot dzeramo un sarunājoties ar komandas biedriem. Nekas neliecināja, ka notiks nelaime, taču pēkšņi Someils burtiski saļima. Komandas biedri ar elpināšanu no mutes mutē centās atdzīvināt bezsamaņā esošo Someilu. Saņēmis ārstu palīdzību, Davids tika nogādāts Valensjēnas centrālajā slimnīcā.
Kluba ārsti uzskatīja, ka Someilam esot kāda sirdskaite, kuras dēļ viņš nokļuva bezsamaņā.

Pirms nepilna mēneša, divas nedēļas atrodoties komā, Someils pamodās un vēlāk pēc pārbaudēm ārsti viņa veselības stāvokli raksturoja kā normālu.
Tad Gvadalupes izlases futbolistu izrakstīja no slimnīcas un nosūtīja uz speciālu atveseļošanās centru.

Davids Someils, kurš pirms nokļūšanas "Valenciennes" rindās ir uzspēlējis "Manchester City", "Bordeaux" un "Caen" sastāvā, visticamāk nevarēs vairāk spēlēt profesionālo futbolu. Viņš pašlaik sekmīgi atkopjas no pārciestās sirdslēkmes, taču ir liels risks, ka, turpinot karjeru, viņu atkal varētu piemeklēt līdzīga nelaime.

"Davids varēs spēlēt futbolu tikai pludmalē vai kopā ar saviem bērniem. Lai turpinātu karjeru, viņam jāatrod tāds ārsts, kurš viņam atļaus spēlēt, taču neviens nevēlēsies uzņemt tik lielu risku," izteicās Someila ārsts Marks Šaselā.

Izmantotie resursi:
frenchleague.com

  +2 [+] [-]

, 2008-10-18 02:13, pirms 16 gadiem
Turies! Ir OK, labāk tā nekā... piemēri ir Lieki. Tagad laiks ģimenei, tikai vajadzētu lai klubā atrstos darbiņš.