Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"PSG" tomēr varēs aizstāvēt titulu

Agris Suveizda

"PSG" tomēr varēs aizstāvēt titulu
"PSG" futbolisti līksmo par iegūto trofeju
Foto: SIPA

Parīzes Adminstratīvā tiesa izlēmusi atļaut "Paris St.Germain" aizstāvēt pagājušajā sezonā iegūto titulu, atceļot FFF (Francijas Futbola federācija) piespriesto diskvalifikāciju no Līgas kausa izcīņas. Šo lēmumu gan vēl ir iespējams pārsūdzēt.

FFF izlēma diskvalificēt "Paris St.Germain" no Francijas līgas kausa izcīņas, sodot klubu par tā fanu rīcību Līgas kausa izcīņas finālā pret "Lens", kurā "PSG" triumfēja ar 2:1. Francijas Nacionālā Olimpiskā komiteja nāca klajā ar paziņojumu, kurā izteicās par soda lielo bardzību un ierosināja to mkstināt. Taču ārkārtas sapulcē FFF noraidīja šo priekšlikumu.

Kaut arī Līgas kausa izcīņas pirmo divu kārtu izloze jau ir notikusi un pirmajām spēlēm bija jānotiek jau 19. augustā, lēmums tomēr ir mainīts. Parīzes Adminstratīvā tiesa uzskatīja, ka sods ir pārāk bargs un neatbilstošs situācijai. Vēl gan ir iespēja šo lēmumu pārsūdzēt 22. augustā, tomēr, lai pārāk neaizkavētu Līgas kausa sākšanos, FFF deva zaļo gaismu "PSG" titula aizstāvēšanai.

"Parasti es nekomentēju tiesas lēmumus, taču šoreiz es nepiekrītu. Vairāk nekā agrāk es uzskatu, ka ir nepieciešams izveidot Francijas Sporta arbitrāžas tiesu, lai strīdīgas situācijas varētu atrisināt ātri un pareizi," nedaudz vīlies bija FFF prezidents Frederiks Tjirē.

"Lens" prezidents Martels ir sašutis: "Es jau gaidīju šādu lēmumu. Ja "Lens" būtu "PSG" vietā, mūs vispār piebeigtu. Vienkārši daži klubi ir priviliģētāki par citiem."

Līgas kausa izcīņas pirmajām divām kārtām būs nepieciešama atkārtota izloze. Pirmās kārtas spēles ir pārceltas uz otro septembri, savukārt otrās kārtas - uz devīto septembri. Pirmajā posmā piedalīsies piecas pēc spēka trešās līgas "National" komandas, kā arī piecas "Ligue 2" vienības. Šās kārtas uzvarētājus nākamajā gaidīs atlikušie 15 "Ligue 2" klubi. Savukārt šīs kārtas veiksmīgākie klubi sacentīsies ar 18 "Ligue 1" klubiem par iekļūšanu 1/8 finālā, kur tos jau gaidīs Lionas "Olympique" un "Bordeaux".

Saistītie raksti:
"PSG" sods netiek mīkstināts
"PSG" iespējams apžēlos

Izmantotie resursi:
frenchleague.com
psg.fr

  +2 [+] [-]

, 2008-08-15 09:16, pirms 16 gadiem
Pareizs lemums atlaut piedalities
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-08-15 09:49, pirms 16 gadiem
Nu tas jau nav normaali - atcelt sodu tikai taadeelj, ka tas ir PSG! nekas, Lens vadiibai nav ko uztraukties - naakospavasar vinjiem buus iespeeja nomainiit PSG, Ligue 1 (ar to domaaju, ka PSG beidzot izkritiis uz Ligue 2 un atgriezoties, beidzot saaks normaali speeleet)

     [+] [-]

, 2008-08-15 09:58, pirms 16 gadiem
Nez, nez, TAS plakaats patieshaam bija gana drausmiigs. Nav labi, ka ar sportu nesaistiitas juridiskas instances atcelj valsts futbola federaacijas leemumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-15 10:48, pirms 16 gadiem
Var tak ari sodit fanus piem 3speles pie nelaist ieksha t.i. Pie tuksham tribinem bet nejau diskabeli dot

     [+] [-]

, 2008-08-15 11:00, pirms 16 gadiem
stremis rakstīja: Var tak ari sodit fanus piem 3speles pie nelaist ieksha t.i. Pie tuksham tribinem bet nejau diskabeli dot

Bet tas jau ir arī sods komandai- zaudēta nauda

  -1 [+] [-]

, 2008-08-15 11:11, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: "Parīzes mafijas" pirksts

Tieši tā

     [+] [-]

, 2008-08-15 11:50, pirms 16 gadiem
stremis rakstīja: Var tak ari sodit fanus piem 3speles pie nelaist ieksha t.i. Pie tuksham tribinem bet nejau diskabeli dot



1) Nav nekur teikts, ka pat tas pats sods, ar tuksaam tribiineem buus - izskataas, ka bus i piedaliisanaas kausaa, i pilnas tribiines, t.i. PSG paliks bez jebkaadiem sodiem!
2) Lens vadiiba pateica patiesu faktu - ja tie buutu Lens, vai kaut vai Lorient, Grenoble, Auxerre vai veel sazin kas, tad jau sen vinji buutu noliidzinaati gar zemi! bet PSG ir PSG un taadeelj, paliek bez soda! Taapat shaadaa gadijumaa, tie pasi Bordeaux, Lyon un Marseille, tiktu cauri sveikaa bez probleemaam, ja shaadi sasmuceetos vinji! tas nav normaali!
3) Juus tiesaam neesat aizdomaajusies, ka iedot DQ buutu pareizaakais risinaajums. Iedotu faniem sodu - izciestu un atgrieztos taadi pasi vai ar veel "lieliskaakiem" plakaatiem! taatad - nekaadas izmainjas! Izmestu komandu no turniira - buutu lielaaka iespeejamiiba, ka kkas taads vairs nenotiks un ka arii kluba vadiiba aktiivaak riikosies, pret shaadiem eksemplaariem!
4) "Parasti es nekomentēju tiesas lēmumus, taču šoreiz es nepiekrītu. ..." nedaudz vīlies bija FFF prezidents Frederiks Tjirē.

Nu ja jau pat FFF prezidentam, shis nepatiik, tad tiesaam nav kkas kaartiibaa (es gan neiespaidojos no shii vinja teiktaa...). Vinjs un visi ar un ap Francijas futbolu saistiitaas personas, grib celt liigas liimeni utt. Shaadi dalot "aizsargaajamie klubi" un "komandas kuras dabuu peec nopelniem", nekas labs galaa nevar sanaakt!

     [+] [-]

, 2008-08-15 13:10, pirms 16 gadiem
Nja nu prieks ka tomeer PSG speeles Liigas kausa izciinja.
Tik nu man galiigi nepatiik ka Francija deelj ta ir taads haoss tagad- nu kas zin varbuut labaak tieshaam butu bijis ja PSG kveelie liidzjuteeji kaadu gadinju atpuustos no Ligas kausa!