Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: par "Monaco" galveno treneri kļūst Anrī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Oficiāli: par "Monaco" galveno treneri kļūst Anrī
Tjerī Anrī. Foto: AP/Scanpix

2017. gada Francijas čempione "Monaco", kas jauno sezonu sākusi pagalam vāji, oficiāli apstiprinājusi, ka galvenā trenera amatā stāsies leģendārais uzbrucējs Tjerī Anrī, kurš profesionālo karjeru sāka tieši Monako.

"Monaco" šodien paziņoja, ka ar Tjerī Anrī parakstīts līgums uz trīs gadiem – līdz 2021. gada jūnijam. Jaunais galvenais treneris pie stūres stāsies pirmdien, un viņam palīdzēs Žuau Karlušs Valadu Traljau, kurš līdz šim strādāja ar Lisabonas "Benfica" U23 komandu, un Patriks Kvame Ampadu, kurš trenēja Londonas "Arsenal" jauniešu akadēmijā.

41 gadu vecais Anrī "Monaco" klubā kā spēlētājs pavadīja sešus gadus – no 1993. līdz 1999. gadam –, aizvadot 141 spēli un gūstot 28 vārtus. Pēcāk viņš uz īsu brītiņu nonāca Turīnas "Juventus", taču pēc pusgada devās uz Londonas "Arsenal", kļūstot par kluba leģendu. Viņš divas reizes kļuva par Premjerlīgas čempionu, divas reizes tika atzīts par Premjerlīgas labāko futbolistu un četras reizes kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju.

Anrī panākumu saraksts ir garš – kopā ar Francijas izlasi viņš 1998. gadā uzvarēja Pasaules kausā un 2000. gadā kļuva par Eiropas čempionu, bet kopā ar "Barcelona" viņš divas reizes uzvarēja Spānijas čempionātā un 2009. gadā virs galvas cēla arī UEFA Čempionu līgas galveno trofeju. Savukārt šajā vasarā viņš bija Roberto Martinesa palīgs Beļģijas izlasē un Pasaules kausā ierindojās trešajā vietā. Anrī Beļģijā strādāja no 2016. gada.

"Pirmkārt, gribu pateikties "Monaco" par iespēju trenēt komandu, kam manā sirdī ir īpaša vieta. Priecājos, ka varu atgriezties "Monaco", un esmu kaujinieciski noskaņots satikties ar izaicinājumiem, kas mīt priekšā. Nevaru sagaidīt brīdi, kad satikšu spēlētājus, lai sāktu mūsu darbu kopā," teica Anrī.

Deviņās spēlēs izcīnot tikai vienu uzvaru un sakrājot sešus punktus, "Monaco" Francijas čempionātā ieņem tikai 18. vietu, kaut pagājušajā sezonā komanda bija vicečempione, bet 2017. gadā triumfēja, izcīnot astoto titulu. Taisnības labad gan jāmin, ka pēdējo gadu laikā pārdoti vai visi komandas līderi, ar jauno supertalantu Kilianu Mbapē priekšgalā.

Piemēram, čempionu sezonā līderi bija Fabinju (tagad "Liverpool"), Bernardu Silva ("Manchester City"), Tīmue Bakajoko ("AC Milan"), Benžamēns Mendī ("Manchester City"), Tomā Lemārs (Madrides "Atletico"), Mbapē (PSG) un Radamels Falkao, kurš "Monaco" pārstāv arī šajā sezonā.

Izmantotie resursi:
https://www.asmonaco.com/en/thierry...

     [+] [-]

, 2018-10-13 15:30, pirms 5 gadiem
Kādreiz ļoti labs futbolists bija.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-13 18:46, pirms 5 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Kādreiz ļoti labs futbolists bija.
Nevar būt!