Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

FFF prezidents atklāj potenciālos Domeneka aizstājējus

Agris Suveizda

FFF prezidents atklāj potenciālos Domeneka aizstājējus
Lorāns Blāns
Foto: AFP/Scanpix

Francijas Futbola federācijas (FFF) prezidents Žans Pjērs Eskaletess intervijā raidstacijai "Europe 1" atklājis četrus trenerus, kas varētu stāties pie Francijas izlases stūres pēc nākamā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra.

Pēc nākamā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra Francijas izlasi, visticamāk, atstās pašreizējais galvenais treneris Raimons Domeneks, tādēļ FFF prezidents Eskaletess jau laicīgi apsver iespējamās kandidatūras, kas varētu ieņemt Domeneka amatu. Prezidenta sarakstā ir iekļauts "Bordeaux" galvenais treneris Lorāns Blāns, Marseļas "Olympique" vadītājs Didjē Dešāms, Domeneka palīgs izlasē Alēns Bogosjans un pašreizējais bezdarbnieks Žans Tiganā (tiesa, sarakstā ir iespējamas arī korekcijas). Eskaletess sacīja, ka jautājums par nākamo galveno treneri ir jāpieņem līdz jūnijam vai pat maijam. Tāpat viņš uzskata, ka Francijā ir pietiekoši daudz futbola speciālistu, lai nevajadzēju izskatīt ārzemju kandidatūras.

Tieši Blāns, kurš sevi ļoti sekmīgi pieteicis pie "Bordeaux" stūres, tiek uzskatīts par favorītu uz galvenā trenera vietu. Tomēr pats Blāns sacīja, ka viņam būtu ļoti rūpīgi jāizvērtē šāds piedāvājums, neizslēdzot iespēju par palikšanu "Bordeaux". Jāpiebilst, ka Blānam šī ir tikai trešā sezona galvenā trenera amatā (debijas reizē izdevās iegūt Francijas sudraba godalgas, pagājušajā sezonā tika izcīnīts čempionu tituls, bet šosezon "Bordeaux" spēlē ļoti stabili un pārliecinoši gan Francijas čempionātā, gan UEFA Čempionu līgā).

Arī pārējie kandidāti, izņemot Tiganā, nav apveltīti ar lielu pieredzi trenera amatā. Dešāms savulaik sensacionāli aizveda "Monaco" līdz Čempionu līgas finālam (un kļuva par Francijas kausa ieguvēju), kā arī ar Turīnas "Juventus" triumfēja Itālijas "B Sērijā". Savukārt 39 gadus vecais Bogosjans bez asistenta darba izlasē par treneri līdz šim nav strādājis. Vislielākā pieredze trenera maizē neapšaubāmi ir Mali dzimušajam Tiganā, kurš ir pelnījis iztiku gan Francijā (Lionas "Olympique" (vicečempionu tituls) un "Monaco" (Francijas zelta godalgas)), gan Anglijā ("Fulham"), gan Turcijā ("Besiktas"). Interesanti, ka Blāns, Dešāms un Bogosjans 1998.gadā Francijas izlases sastāvā kļuva par pasaules čempioniem.

Izmantotie resursi:
lequipe.fr
francefootball.fr

  +2 [+] [-]

, 2010-01-07 00:47, pirms 14 gadiem
LORĀNS BLĀNS!!!!! JĀBŪT! Pašreiz labākais franču treneris

  +3 [+] [-]

, 2010-01-07 02:28, pirms 14 gadiem
reiniksrobis rakstīja: LORĀNS BLĀNS!!!!! JĀBŪT! Pašreiz labākais franču treneris
Arsēns Wengers nav bišku skilotāks kā treneris!?

  +2 [+] [-]

, 2010-01-07 09:54, pirms 14 gadiem
reiniksrobis rakstīja: LORĀNS BLĀNS!!!!! JĀBŪT! Pašreiz labākais franču treneris
Tikai Blāns pēc sasniegumiem pat desmitniekā nav, kā tad viņš var būt labākais!?

Top 10:
1.ARSENE WENGER
2.GERARD HOULIER
3.ROGER LEMERRE
4.JEAN TIGANA
5.FARUK HADZIBEGIC
6.HENRY KASPERCZAK
7.VAHID HALILHODZIC
8.ALAIN PERRIN
9.GUY LACOMBE
10.AIME JACQUET

     [+] [-]

, 2010-01-07 10:13, pirms 14 gadiem
Pretorietis rakstīja: Tikai Blāns pēc sasniegumiem pat desmitniekā nav, kā tad viņš var būt labākais!?
Labākais jaunais treneris droši vien.
Kopumā labākais protams nē.

     [+] [-]

, 2010-01-07 13:36, pirms 14 gadiem
Arsens tachu neatstas savu pashreizejo posteni