Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Tjirē: "Jāspēlē uzbrukuma futbols"

Agris Suveizda

Tjirē: "Jāspēlē uzbrukuma futbols"
FPL prezidents (pa kreisi) Frederiks Tjirē
Foto: AFP

Lielā ātrumā tuvojās pirmā Francijas futbola čempionāta kārta, tāpēc aizvadītajā pirmdienā tika sasaukta sapulce, kurā piedalījās katras komandas kapteinis, treneris, visi tiesneši, Profesionālās Futbola Līgas (PFL) pārstāvji u.c. Tajā tika izrunātas nākamās sezonas aprises.

Šajā pirmdienā tika sasaukta sapulce, kurā piedalījās katras komandas kapteinis un treneris, kā arī citas ar "Ligue 1" saistītas personas. Kā uzskata PFL prezidents Frederiks Tjirē, sapulce guva negaidīti lielu atsaucību un notika ar lieliem panākumiem. Galvenais sapulces rīkošanas mērķis bija kopīgi vienoties un apspriest, kā padarīt Francijas čempionātu vēl pievilcīgāku gan skatītāju, gan sponsoru acīs.

"Mums jānostiprina futbola līderpozīcijas Francijā [futbola nopietnākais konkurents ir regbijs - aut.]. Jāpiesaista arvien vairāk skatītāju, jāpadara līgas imidžu pievilcīgāku sponsoru acīs," iesāka PFL prezidents Tjirē.

Kā uzskata Tjirē, viens no "Ligue 1" mīnusiem ir zemā rezultativitāte. Ja salīdzina ar citu Eiropas Top 5 čempionātu pagājušās sezonas statistiku, tad patiesi rezultativitāte ir viszemākā tieši Francijā. Viens no iemesliem tam ir treneru izvēlētā taktika, jo Francijā vispopulārākais taktiskais zīmējums ir 4-2-3-1, kurā darbojās tikai viens izteikts uzbrucējs, toties ir divi balsta pussargi, kas norāda uz lielo vēlmi nosargāt savus vārtus neieņemtus. Tāpat ir liels neizšķirtu skaits (vidēji katra trešā spēle beidzas neizsķirti), kam pamatā ir pieminētā zemā rezultativitāte.

"Mums ir jāpadara spēle skatāmāka, jāstimulē komandas spēlēt uzbrūkošu futbolu. Skatītāji nāk skatīties uzbrukuma futbolu, viņi vēlas redzēt daudz vārtu un gūt baudu no redzētā," turpināja Tjirē.

Mazrezultativitāte ir problēma Francijas futbolā jau labu laiku. Lai stimulētu komandas gūt pēc iespējas vairāk vārtu, FPL pagājušajā sezonā ziedoja 20 miljonus eiro kā balvu fondu gluži vai alternatīvam čempionātam (punktus tabulā skaitīja šādi: 0 - par zaudējumu, 1 - par neizšķirtu, 2 - par uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru, 3 - par uzvaru ar vismaz divus vārtu pārsvaru). Tāpat kā īstajā Francijas čempionātā, arī šajā triumfēja "Lyon".

PFL cer, ka jaunās instrukcijas tiesnešiem "ļaut spēlei risināties un aizsargāt radošos spēlētājus" izrādīsies efektīvas. "Mēs teicām tiesnešiem, lai viņi neizmanto rokasbremzi [lasi - svilpi - aut.] visās iespējamajās situācijās, lai no tā neciestu uzbrūkošā komanda. Tiesnešiem jābūt izrādes dalībniekiem, un viņi arī ir atbildīgi par tās kvalitāti, skatāmību," pastāstīja tiesnešu kolēģijas pārstāvis Marks Batta. Ne vienmēr gadās, ka spēles laikā tiesnesis pamana pilnīgi visu, tāpēc pēc spēles ar video un speciālas komisijas sešu cilvēku sastāvā palīdzību varēs izskatīt strīdīgos momentus - analizēt gan tiesnešu lēmumus, gan arī lemt par kāda nepamanīta rupja pārkāpuma sodīšanu.

Tāpat PFL vēlas, lai abu komandu spēlētāji pēc spēles nešķirtos kā ienaidnieki. Jāuzlabo arī fanu atbalstīšanas kultūra, kā arī pašu aktieru - spēlētaju un treneru - uzvedība spēles laikā. "Tiks sodīta jebkāda tiesneša apvainošana vai sava viedokļa uzspiešana gan no spēlētāju, gan trenera puses," teica Tjirē. "Kā arī būs jauns protokols priekš spēlētājiem pēc katras spēles. Tāpat pēc spēles beigu signāla spēlētājiem un oficālajiem pārstāvjiem būs kopīgi jādodas uz centra apli un jāpasakās skatītājiem par atbalstu."

"Es uzskatu, ka sapulce ir aizritējusi veiksmīgi, un ceru, ka tā kļūs par ikgadēju pasākumu. Šādi mēs varam stiprināt pozitīvismu un sportisko garu. Ceru, ka šodien tika aizsākta jauna ēra Francijas profesionālajā futbolā," sapulci noslēdza Tjirē.

Izmantotie resursi:
frenchleague.com

  +5 [+] [-]

, 2008-08-06 12:51, pirms 16 gadiem
nu bļin..toķikos vairs nevarēšu tik bieži likt uz ničām!

  +2 [+] [-]

, 2008-08-06 13:09, pirms 16 gadiem
Veel tagad staav atminjaa pagaajusaas sezonas peedeejaas kaartas statistika - 43 vaarti, 10 speelees! kas attiecas uz to speeleetaaju izvietojumu, tad varu pateikt par Marseille - Gereta vadiitaa komanda speeleeja shajaa pirmsezonaa peec diviem taktiskajiem izvietojumiem... viens bija 4-4-2... otrs - neviens cits, kaa rakstaa piemineetais 4-2-3-1!
kkas tiesaam jaadara, lai liigu popularizeetu, jo savaadaak dazs labs jau domaa, kaa shajaa portaalaa vairums, bet nu nesaaksu te gaudot veco dziesmu - kas zin, tas zin par ko es runaaju! bet nu labaakaa liigas popularizeresana buutu CL tituls kaadai no komandaam!
p.s. nezinu, kaa citiem, bet es uzskatu, ka piem. Nancy, Bordeaux un PSG ir lielaakaas vaininieces, shaadai mazrezultativitaatei - ne velti, man nepatiik skatiities vinju speeles! bet tas ir tikai mans viedoklis...

  +2 [+] [-]

, 2008-08-06 13:21, pirms 16 gadiem
Gunner rakstīja: p.s. nezinu, kaa citiem, bet es uzskatu, ka piem. Nancy, Bordeaux un PSG ir lielaakaas vaininieces, shaadai mazrezultativitaatei - ne velti, man nepatiik skatiities vinju speeles! bet tas ir tikai mans viedoklis...


Domāju, ka šosezon PSG gūs vairāk vārtu, kā nekā sastāv tiek vākts nopietns.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 13:31, pirms 16 gadiem
LG97187 rakstīja: Domāju, ka šosezon PSG gūs vairāk vārtu, kā nekā sastāv tiek vākts nopietns.



Sastaavs vinjiem arii ieprieks bija nopietns, bet rezultaata kaa nebija, taa nebija - bumba kaa negaaja, taa negaaja vaartos! un tiesaam nedomaaju, ka tikai ar veco buku savaaksanu, kkas tiks liidzeets! manupraat tas var radiit tiesi neveelamo efektu! bez tam, peedeejaa laikaa, skatoties uz Makeleli, sermulji skrien paar kauliem - nepamet sajuuta, ka tuuliit, tuuliit, kaadu smagi satraumees!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 13:34, pirms 16 gadiem
Tad jau vari priecāties,jo Klods pirmo kārtu izlaidīs Bet nu šosezon domāju,ka PSG sitīs iekšā daudz.Kā nekā septiņi(!!!) uzbrucēji ir komandā un grib vēl Kežmanu dabūt.

  +5 [+] [-]

, 2008-08-06 13:36, pirms 16 gadiem
Jā, Francijas Ligue 1 ir ievērojami nerezultatīvāka līga salīdzinājumā ar Angliju, Spāniju, Vāciju, nemaz nerunājot par Holandi un Norvēģiju. Visas komandas šajā līgā nemaz nav izteiktas aizsardzības komandas, piem., Marseille, Rennes, Lyon, Le Mans, lai gan lielākā daļa komandu spēlē ļoti nerezultatīvi, piem., Tulūzas mājas spēlēs vidēji tiek iesisti tikai nedaudz vairāk kā 1 vārti spēlē, Nancy laika periodā 27. oktobra līdz 26. janvārim 6 no 15 spēlēm noslēdzās ar rezultātu 0:0.. un tikai 4 no 15 spēlēm viesu komanda spēja iesist kādu golu un ne reizes vairāk kā 1!, St. Etienne 19 Ligue 1 mājas spēlēs ielaiduši tikai 4 vārtus!!!, Sochaux tikai 1x sezonas laikā savā laukumā izdevās iesist vairāk kā 1 vārtus!
Njā, pēdējās 2 kārtās Francijā kārtīgi nobombīja, ja salīdzina kaut vai ar kārtu, kurā tika iesisti tikai 13 vārti, tad liekas kkas nereāls. Vispar tendence pēdējā kārtā spēlēt ļoti rezultatīvi bija novērojama gandrīz visās lielākajās Eiropas futbola līgās.
Par tiem neizšķirtiem gan tās ir muļķības, ka 60% spēļu beidzās ničā. Pagājušajā sezonā X bija 31% spēļu, kas gan ir nedaudz vairāk kā pārējos Top čempionātos, tomēr tikai par pāris %, nezinu kur izķerta šāda statistika
"(vidēji no piecām spēlēm trīs beidzas ar neizšķirtu rezultātu)".
Jo mazāk golu, jo vieglāk prognozēt spēles, esmu par tikpat vai mazāk goliem

  +2 [+] [-]

, 2008-08-06 13:46, pirms 16 gadiem
Hmm,aizdomājos par tiem neizsķirtiem. Tik tiešām,30%,jo iegūtie 60% jādal vēl ar divi. Mana vaina,tiks labots.
Aber,EPL pati nemaz nav tik rezultatīva(tīro ok rezultāts,bet spāņiem un fričiem piekāpjas).Nedaudz piekāpjas gan La Ligai,gan bundeslīgai,

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 13:51, pirms 16 gadiem
KrsB87 rakstīja: Jā, Francijas Ligue 1 ir ievērojami nerezultatīvāka līga salīdzinājumā ar Angliju, Spāniju, Vāciju, nemaz nerunājot par Holandi un Norvēģiju. Visas komandas šajā līgā nemaz nav izteiktas aizsardzības komandas, piem., Marseille, Rennes, Lyon, Le Mans, lai gan lielākā daļa komandu spēlē ļoti nerezultatīvi, piem., Tulūzas mājas spēlēs vidēji tiek iesisti tikai nedaudz vairāk kā 1 vārti spēlē, Nancy laika periodā 27. oktobra līdz 26. janvārim 6 no 15 spēlēm noslēdzās ar rezultātu 0:0.. un tikai 4 no 15 spēlēm viesu komanda spēja iesist kādu golu un ne reizes vairāk kā 1!, St. Etienne 19 Ligue 1 mājas spēlēs ielaiduši tikai 4 vārtus!!!, Sochaux tikai 1x sezonas laikā savā laukumā izdevās iesist vairāk kā 1 vārtus!
Njā, pēdējās 2 kārtās Francijā kārtīgi nobombīja, ja salīdzina kaut vai ar kārtu, kurā tika iesisti tikai 13 vārti, tad liekas kkas nereāls. Vispar tendence pēdējā kārtā spēlēt ļoti rezultatīvi bija novērojama gandrīz visās lielākajās Eiropas futbola līgās.
Par tiem neizšķirtiem gan tās ir muļķības, ka 60% spēļu beidzās ničā. Pagājušajā sezonā X bija 31% spēļu, kas gan ir nedaudz vairāk kā pārējos Top čempionātos, tomēr tikai par pāris %, nezinu kur izķerta šāda statistika
"(vidēji no piecām spēlēm trīs beidzas ar neizšķirtu rezultātu)".
Jo mazāk golu, jo vieglāk prognozēt spēles, esmu par tikpat vai mazāk goliem



vo vo, Toulouse veel aizmirsu! laikam jau mans deguns saoz, kuras ir taas defensive football piekriteejas - taatad laikam taadeelj man vinjas taa so so! un laikam ka taa nav sagadiisanaas, ka man visvairaak patiik OM un nez kaapeec Rennes, kuras tu ierindo pie uzbrukuma futbola piekriteejaam!
kas attiecas uz peedeejo kaartu, tad bez maz vai pusei, taas speeles bija dziiviibas un naaves jautaajums! daziem atkal gribeejaas tos priekus par paliksanu liigaa, iekljuusanu Eirokausos, uzvaru liigaa, citaam komandaam sabojaat. taapeec manupraat tik liela rezultativitaate! aa un piemeeram Metz - aiziet ar godu!


Agri - hip hip urraa! bet ja nopietni, tad man baigi nepatiik Kloda speele paslaik... par to rezultativitaati ir divi varianti - taa strauji uzlabojas un vinji ir 10tniekaa vai pat astonjniekaa! vai arii - viss paliek pa vecam un atkal ciinja par vietu Ligue 1... pat ar tiem 7 uzbruceejiem!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 14:00, pirms 16 gadiem
Cerams bus vel interesantaka, tada kaa pagajushosezon, kad pedejaa karta daudziem klubiem bija likteniga.

PSG ir ljoti parliecinoshi spelee pirms sezonas sakuma. Prognozeju vinjiem 10nieku.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 14:05, pirms 16 gadiem
Barca7 rakstīja: Cerams bus vel interesantaka, tada kaa pagajushosezon, kad pedejaa karta daudziem klubiem bija likteniga.

PSG ir ljoti parliecinoshi spelee pirms sezonas sakuma. Prognozeju vinjiem 10nieku.

hehe.Bukmeikeri gan ir optimistiskāki kā tu vai gunners. Prognozē šiem piecinieku-sešinieku

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 14:09, pirms 16 gadiem
Pagājušajā sezonā arī tika prognozēts kkas līdzīgs PSG. Pirmajās sezonas kārtās rezultāti bija ļoti neprognozējami, Top 6 prognozētās komandas vispār reti kad izcīnīja uzvaras, vēlāk jau viss daudz maz nostājās savās vietās (domāts Lyon, OM un Bordeaux rezultāti).

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 14:17, pirms 16 gadiem
Barca7 rakstīja: Cerams bus vel interesantaka, tada kaa pagajushosezon, kad pedejaa karta daudziem klubiem bija likteniga.

PSG ir ljoti parliecinoshi spelee pirms sezonas sakuma. Prognozeju vinjiem 10nieku.



oo jaa, peedeejaa kaarta bija perfekto!
p.s.piedodiet, par to ko teiksu, zinu ka daudziem tas nepatiks, bet es gribeetu naakossezon redzeet Toulouse, PSG (ja nu vieniigi kkas strauji nemainaas uz labo pusi) izkriitam no Ligue 1, kaa arii Lyon beidzot gaaztu no tronja, kuru ienjems OM un Rennes iekljuusanu trijniekaa, kaa arii Nantes saglabaajot vietu Ligue 1... bet nu taas ir tikai manas veelmes, taa kaa iipasi nekjeriet pie sirds vinjas, ja kas ljoti nepatiik no taa!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 14:22, pirms 16 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: hehe.Bukmeikeri gan ir optimistiskāki kā tu vai gunners. Prognozē šiem piecinieku-sešinieku



Kaa jau teicu ir divi varianti - vai nu tabulas augsgals (pirmais 5-10tnieks), vai arii tuvums bottom three! tas ir atkariigs no taa, ko tie extra daudzie uzbruceeji spees izdariit (domaaju vaartu skaitu - vai PSG rezultativitaate no taadas uzbruceeju paarbagaatiibas buutiski palielinaasies vai nee), kaa arii, ko spees tie pasi piem. Makelele vai Guily izdariit...



KrsB87 - jaa OM cempis iesaakaas galiigaa p*kaljaa, pasuutiija treneri un atrada iistu briinumdari - Eric Gerets! tiesaam buus interesanti peec sezonas ieraudziit, ko vinjs buus speejiigs sastraadaat, savaa pirmajaa pilnajaa sezonaa klubaa...

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 14:26, pirms 16 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: hehe.Bukmeikeri gan ir optimistiskāki kā tu vai gunners. Prognozē šiem piecinieku-sešinieku


Es jau ari gribetu, lai vinji ir augstak (temetu uz eirokausiem), bet kaut kas ar aizsardzibu nav taa ka vajag.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 15:13, pirms 16 gadiem
Gunner rakstīja: oo jaa, peedeejaa kaarta bija perfekto!
p.s.piedodiet, par to ko teiksu, zinu ka daudziem tas nepatiks, bet es gribeetu naakossezon redzeet Toulouse, PSG (ja nu vieniigi kkas strauji nemainaas uz labo pusi) izkriitam no Ligue 1, kaa arii Lyon beidzot gaaztu no tronja, kuru ienjems OM un Rennes iekljuusanu trijniekaa, kaa arii Nantes saglabaajot vietu Ligue 1... bet nu taas ir tikai manas veelmes, taa kaa iipasi nekjeriet pie sirds vinjas, ja kas ljoti nepatiik no taa!

Nu Gunner ka tu tā apbižo tieši manus trīs favorītus Francijā- Lyonu Toulousi un PSG
Bet runājot tieši par PSG- katram te ir savs viedoklis par viņiem un man ar tāds ir ! Domaju ka augstāk par 10 vietu viņiem šogad diezvai spīd, jo kā jau Gunners teica arī pagajušo gadu Parīzes klubam bija ļoti labs sastāvs, bet neparko vairāk ka vietas saglabašanu Ligue 1 viņi necīnijas.Šogad PSG ir nopietni pastiprinājušies , bet man nepatīk ka gandrīz visi nopirktie speletāji ir jau veterāni, tapēc augstak par 10 vietu esmu diezgan droš ka PSG netiks!
Runajot par vēl vienu favorītu manu Toulousi- jā tā tiešām ir riktīga aizsardzības komanda! Un tieši tāpēc man viņi patīk, bija ļoti interesanti vērot Toulouse komandu aizpagajušo sezon , to gad viņu aizsardzība bija gandrīzvai necaursitama un es ceru ka arī šosezon Tolouse speles tapat ka togad.
P.S. Varat neprasīt ka gan man var patikt komandas kas spēle izteiktu aizsardzības futbolu man vienkārši viņas patīk tas arī ir iemesls kapēc man ļoti patīk tādas komandas ka Toulouse Olimpiakos Rosenborg!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 15:32, pirms 16 gadiem
Doktor France rakstīja: Nu Gunner ka tu tā apbižo tieši manus trīs favorītus Francijā- Lyonu Toulousi un PSG
Bet runājot tieši par PSG- katram te ir savs viedoklis par viņiem un man ar tāds ir ! Domaju ka augstāk par 10 vietu viņiem šogad diezvai spīd, jo kā jau Gunners teica arī pagajušo gadu Parīzes klubam bija ļoti labs sastāvs, bet neparko vairāk ka vietas saglabašanu Ligue 1 viņi necīnijas.Šogad PSG ir nopietni pastiprinājušies , bet man nepatīk ka gandrīz visi nopirktie speletāji ir jau veterāni, tapēc augstak par 10 vietu esmu diezgan droš ka PSG netiks!
Runajot par vēl vienu favorītu manu Toulousi- jā tā tiešām ir riktīga aizsardzības komanda! Un tieši tāpēc man viņi patīk, bija ļoti interesanti vērot Toulouse komandu aizpagajušo sezon , to gad viņu aizsardzība bija gandrīzvai necaursitama un es ceru ka arī šosezon Tolouse speles tapat ka togad.
P.S. Varat neprasīt ka gan man var patikt komandas kas spēle izteiktu aizsardzības futbolu man vienkārši viņas patīk tas arī ir iemesls kapēc man ļoti patīk tādas komandas ka Toulouse Olimpiakos Rosenborg!



Pret Lyon man nekaa itkaa nav.. vieniigi pamatiigi jau nepatiik, taa vinju valdiisanas eera, kas nepavisam nenaak par labu Francijas liigas attiistiibai!
par PSG - vo vo, tas, ka vinji ir veteraani, manu paarlieciibu, par PSG izgaasanos (again! ) tikai vairo! Big names nenoliedzami, bet ko dod zvaigznes statuss, ja tu jau saac domaat, par speelju skatiisanos pie TV (t.i. par aiziesanu no futbola!)...
p.s. mani saak maakt bazas, ka Bordeaux CL sastraadaas kko taadu, kas man ljoti nepatiks! ar to laikam domaaju, ka vinji manupraat speelees tikpat pretiigi, kaa Rangers pag. gada UEFA Cup!
p.p.s. nu jaa, par to aizsardziibas-uzbrukuma futbolu, man sanaak pastaaviigi kaskji ar Hose! liidz vienaa jaukaa briidii sapratu, ka nonaakt pie kaada kopsauceeja buutu tikpat "viegli", kaa nojaukt Lielo Kjiinas muuri!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-06 17:59, pirms 16 gadiem
Piemers. PSG nesen ar 2:0 bija vadibaa pret Benfica un tieshi pedejas minutes ielaida un beigas tikai 2:2. No taa ari es baidijos, jo parizishiem ir luzuma brizi aizsardzibaa.