Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas Superkausu iegūst "Bordeaux"

Agris Suveizda

Francijas Superkausu iegūst "Bordeaux"
Šamaka spēle šovakar "Lyon" aizsargiem bija liela mīkla
Foto: AFP

Šodien Francijas pilsētā Bordo tika aizvadīts Francijas Superkausa fināls, kurā tikās Francijas septiņkārtējie čempioni un mājnieki "Bordeaux". Pēcspēles sitienos (pamatlaikā 0:0) ar 5:4 "Bordeaux"pārspēja "Lyon", iegūstot kāroto trofeju.

Abu komandu galvenie treneri izvēlējušies ierasto spēlētāju izvietojumu (4-2-3-1), visus savus uzbrukumus pārsvarā virzot caur malām, tālāk piespēles adresējot izvirzītajam uzbrucējam (attiecīgi – Šamakam un Benzema). Francijas septiņkārtējo čempionu rindās iztrūka ļoti daudz futbolistu, kapteini Žuninju ieskaitot Tāpat centra pussargs Metjū Bodmers spēlēja kā centra aizsargs. Nedaudz negaidīti Lorāns Blāns laukumā nesūtīja uzbrucēju Kavenagi. Taču nebija arī vajadzības, jo Šamaks bija redzamākā figūra laukumā, un « Lyon » tikai ar milzu grūtībām tika ar viņu galā.

Abas vienības īpaši daudz nesēdēja aizsardzībā vai nemēģināja nosist tempu, bet gan ar ātriem prettriecieniem centās pārsteigt nesagatavotus pretinieku aizsargus. Pārsvars piederēja mājniekiem « Bordeaux » futbolistiem, arī vārtu gūšanas iespēju viņiem bija krietni vairāk. Ja Benzema tāda bija viena pa puslaiku, tad viens pats Šamaks varēja izcelties vismaz trīsreiz. Taču teicams vārtos bija Ugo Lloriss. Pirmā puslaika vidusdaļā Šamaks apspēlēja divus pretspēlētājus, izejot 1 :1 ar Llorisu, kas diezgan apšaubāmā veidā apturēja uzbrucēju. « Bordeaux » futbolisti pieprasīja 11m soda sitienu un pat sarkano kartiņu, tiesnesis izlēma piešķirt... vien stūra sitienu, uzskatot, ka pārkāpuma nebija. Atliek vien piekrist, jo tiesnesim vienmēr ir taisnība ! Puslaika beigās spēle kļuva asāka, galvenokārt tāpēc, ka « Lyon » nespēja tikt galā ar ātrajiem un agresīvajiem pretiniekiem. Dzeltenās kartiņas nopelnīja lionieši Tulalāns un Bodmers. Puslaika pašās beigās uz asu Krisa spēli ar to pašu atbildēja arī Šamaks, cīņas karstumā ielecot brazīlieša potītē. Sods nesekoja. Tāpat kā maiņa. Puslaiks noslēdzās ar 0 :0, bet var teikt, ka « Lyon » labā, jo tikai meistarīgā vārtsarga spēle ļāva aiziet pārtraukumā ar nullīti ielaisto vārtu skaita ziņā.

Otrā puslaika sākumā turpinājās iepriekšējā scenārijs - proti, bīstamāk uzbruka mājnieki. Kārtējās briesmas pēc standartsituācijām "Bordeaux" radīja pie viesu vārtiem, tomēr Ugo Lloriss atkal vietā. Vēl pēc pāris minūtēm Šamakam teicama izdevība gūt vārtus, taču atkal teicams Lloriss. Tad "Lyon" izdevās pakāpeniski pārņemt bumbas kontroli. Nu jau viesiem bija vairākas labas izdevības, kuras neizmantoja Benzema. Ap spēles 70. minūti abu komandu treneri izdarīja pirmās spēlētāju maiņas. Gan Blāns, gan Pjūels izlēma spēlēt ar trim uzbrucējiem, sūtot laukumā, attiecīgi, Kavenagi un Barošu. Tomēr ne vieni, ne otri līdz spēles beigām rezultātu nespēja mainīt, jo šovakar abi vārtsargi darbojās perfekti.

Spēles pamatlaiks beidzās ar 0:0, tāpēc nācās uzvarētāja likteni atstāt uz pēcspēles sitieniem. Pirmais sita "Bordeaux" štata sitējs Kavenagi, taču vārtsargs bija meistarīgāks. Nākamie sitieni bija precīzi, pienāca ceturtā sitienu sērija un Belliona sitienu tvēra Lloriss. Likās, ka uzvarētājs ir izšķirts, tomēr nākamajiem diviem "Lyon" futbolistiem kāja nodrebēja - gan Govu, gan Grosso savas izdevības neizmantoja. Septītajā sitienu sērijā vārtus guva Diavara, toties Kriss bija neprecīzs. Līdz ar to "Bordeaux" kļuva par Francijas Superkausa ieguvēju.

Komandu sastāvi:

Bordeaux: Rame; Šalme, Diavara, Enrike, Žurieti; Fernando, Diara (Kavenagi, 71') ; Gufrāns (Obertāns, 74') , Gurkufs, Vendels; Šamaks (Bellions, 84')

Lyon: Lloriss; Reveijlers, Kriss, Bodmers, Grosso; Makouns, Tulalāns; Delgado (Čelstrēms, 86'), Pjaničs (Barošs, 72'), Govu; Benzema

"Bordeaux - "Lyon" 0:0 ( 5:4 p. s. sitienos)

Brīdinājumi:

Bordeaux: Fernando 85', Enrike 88'
Lyon: Tulalāns 37', Bodmers 44'

Pēcspēles sitienu sērija:

Bordeaux: Kavenagi (vārtsargs Lloriss), Fernando (vārti), Vendels (vārti), Bellions (Lloriss), Gurkufs (vārti), Žurieti (vārti), Diavara (vārti)

Lyon: Benzema (vārti), Bodmers (vārti), Čelstrēms (vārti), Govu (neprecīzi), Grosso (neprecīzi), Tulalāns (vārti), Kriss (neprecīzi)

Saistītie raksti:
Fināls: "Lyon" pret "Bordeaux"

  +4 [+] [-]

, 2008-08-02 21:07, pirms 16 gadiem
Yes ! Vismaz nav kārtējā trofeja Lyon!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-02 21:14, pirms 16 gadiem
spraiga ciinja bija.. interesanta spele..

  -3 [+] [-]

, 2008-08-02 21:19, pirms 16 gadiem
Yee,mani favorīti uzvarēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-08-02 22:02, pirms 16 gadiem
Apsveicu

Vai kāds vēl atceras, ka šo klubu sauc Girondins de Bordeaux ??

  +2 [+] [-]

, 2008-08-02 22:04, pirms 16 gadiem
Govuu neiesita. 0:0 pec pamatlaika istenibaa likumsakarigs rezultats. Abi sivi konkurenti, bet 11metriniekos Lionai galigi nepaveicas.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-02 22:11, pirms 16 gadiem
Collina rakstīja: Apsveicu

Vai kāds vēl atceras, ka šo klubu sauc Girondins de Bordeaux ??



Jā, un tur kādreiz spēlēja Zizū.

  +4 [+] [-]

, 2008-08-02 22:13, pirms 16 gadiem
Barca7 rakstīja: Jā, un tur kādreiz spelēja Zizū.


Arī Kantonā, Dešamps, Digarī, Viltords, Šifo, Vilmotss, Lizarazū u.c.

  +2 [+] [-]

, 2008-08-02 22:33, pirms 16 gadiem
Collina rakstīja: Arī Kantonā, Dešamps, Digarī, Viltords, Šifo, Vilmotss, Lizarazū u.c.


Jā.. klubs ar vesturi.

  +3 [+] [-]

, 2008-08-02 22:48, pirms 16 gadiem
kads gadijuma nezin kadas tautibas ir tas Šamaks!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-02 23:02, pirms 16 gadiem
Collina rakstīja: Apsveicu

Vai kāds vēl atceras, ka šo klubu sauc Girondins de Bordeaux ??

tu ar to gribeji pateikt,ka jaraksta pilnais nosaukums?parak gari tie nosaukumi daudziem franchu klubiem,lai visu rakstitu.
es biju par lionu,bet 60 minutes bordeaux domineja un tikai Llorisa delj nezaudeja.taa kaa pelniita uzvara.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-03 00:41, pirms 16 gadiem
to Bundulis123 Šamaks ir Francūzis!
Bet runājot par spēli- smagi jau ir to atdzīt , bet bija pelnījuši Bordeaux vinnēt, pat negribas neko vairāk rakstīt. Tik varu pateikt ka spēle bij diezgan assa un galīgi nebij tā kā daži prognozēja ka tā būs kā treniņspēle un spēletajiem šis kauss īpāši neinteresē- tā noteikti nebij, abas komandas sitās pa visiem 100% , bet beigu beigās uzvarēja tie spēcīgākie laikam jau!
Nja diezgan nelāgs sezonas sākums priekš Lyonas, kas nu galīgi nekādu pārliecību nevieš par gaidāmo sezonu, bet nu ganjau ka būs labi! cerams!!!
P.S. Biju ļoti pārsteigts ka Grosso neiesita penāli cik nu biju redzeejis Fabio vinemēr sita penāļus iekšā , bet šoreiz gan kāja kautka nodrebēja, lai nu no kā , bet no vinja kautkā to nebiju gaidījis, bet nu nekas dzhekam vēl visa sezona priekša lai labotu savu kļūdu!

  -3 [+] [-]

, 2008-08-03 00:43, pirms 16 gadiem
suvass rakstīja: tu ar to gribeji pateikt,ka jaraksta pilnais nosaukums?parak gari tie nosaukumi daudziem franchu klubiem,lai visu rakstitu.
es biju par lionu,bet 60 minutes bordeaux domineja un tikai Llorisa delj nezaudeja.taa kaa pelniita uzvara.



to, ka tu biji par Lionu, mēs redzam jau pēc tava avatara...

  +1 [+] [-]

, 2008-08-03 01:22, pirms 16 gadiem
Man shkjiet,ka tas shamaks ir ktkaads marokaanis newis francuuzis!ja nejaucu,tad redzeeju winju african cup of nations...

  -1 [+] [-]

, 2008-08-03 01:34, pirms 16 gadiem
Simao rakstīja: Yes ! Vismaz nav kārtējā trofeja Lyon!


(agree)

  +1 [+] [-]

, 2008-08-03 01:48, pirms 16 gadiem
suvass rakstīja: tu ar to gribeji pateikt,ka jaraksta pilnais nosaukums?parak gari tie nosaukumi daudziem franchu klubiem,lai visu rakstitu.
es biju par lionu,bet 60 minutes bordeaux domineja un tikai Llorisa delj nezaudeja.taa kaa pelniita uzvara.


es tikai apvaicājos... varbūt kādam tas bija jaunums, jo pierasts un īsāk teikt vienkārši Bordeaux.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-03 12:36, pirms 16 gadiem
frenchleague.com: French Football League : Marouane CHAMAKH ---- makaweli lūk šeit par to var pārliecināties ka viņš ir Francūzis!

  +2 [+] [-]

, 2008-08-03 13:37, pirms 16 gadiem
bundulis123 rakstīja: kads gadijuma nezin kadas tautibas ir tas Šamaks!!!


Šamaks ir Francijā dzimis marokānis, nospēlējis vairāk nekā 40 spēles Marokas izlasē.