Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Aršavina fenomens

Viedoklis: Aršavina fenomens
Andrejs Aršavins
Foto: Itar-Tass

Lai gan Andrejs Aršavins ir aizvadījis tikai divas spēles "Euro 2008" finālturnīrā un līdz lielajam finālam vēl kāds brīdis jāuzgaida, esmu visai pārliecināts, ka tieši Aršavins ir viens no tiem spēlētājiem, kurus nākotnē atcerēsies kā aizvadītā finālturnīra ikonas.

Futbolā uzvar aizsardzība, bet...

... neitrālo līdzjutēju sirdis lielākajā daļā gadījumu iekaro tieši uzbrucēji. Spēlētāji, kuri gūst skaistus vārtus, dala rezultatīvas piespēles un apspēlē vairākus pretiniekus uzreiz. Personīgi man 2002. gada finālturnīrs saistās ar Brazīlijas trio - Ronaldo, Rivaldo un Ronaldinju, 2004. gada turnīrs ar Veinu Rūniju, bet 2006. gads Vācijā ar Zinedinu Zidānu. Pēdējam no viņiem bija ko teikt arī Aršavina sakarā, un, ja Zidāns kaut ko saskata futbolistā, tas laikam nozīmē, ka spēlētājs ir ceļā uz kaut ko lielu: "Tas, ko viņš šajā turnīra stadijā rāda, ir vēl grūtāk nekā man tas bija Pasaules Kausa izcīņā, jo viņam tas ir pirmais lielais turnīrs. Es biju tiešām laimīgs redzēt tādu futbolu, viņš ir ārkārtīgi apdāvināts," pēc mača ar Nīderlandi atzina francūzis. Lieki piebilst, ka Zidāns runāja par Krievijas futbolistu ar desmito numuru un grūti izrunājamo uzvārdu.

Divatā ar Gūsu

Cilvēki, kuri seko līdz futbolam, noteikti Aršavinu bija ievērojuši arī pirms "Euro 2008" finālturnīra, kaut vai atceroties cik liela bija Andreja loma Sanktpēterburgas "Zenit" nesenajā triumfā UEFA Kausa izcīņā. Eiropas čempionātu krievi iesāka ar sakāvi pret Spāniju, bet otrajā spēlē kārtīgi pielika aizsardzībā, izcīnot minimālu uzvaru pār Grieķiju. Trešajā spēlē pret Zviedriju, kura abām valstvienībām bija kā astotdaļfināls, beidzot pie savas iespējas tika arī iepriekš diskvalificētais Aršavins, kurš iesita otros vārtus un parādīja, cik ļoti, uz soliņa sēdēdams, viņš bija nocieties pēc futbola. Tomēr labākais tika atstāts ceturtdaļfināla mačam pret Nīderlandi. "Viņš ir ļoti ātrs, labi sit ar abām kājām, kā arī ne tikai gūst vārtus, bet arī apgādā partnerus ar piespēlēm," atzinis viņa treneris "Zenit" rindās Diks Advokāts. Šīs īpašības Aršavins lieliski nodemonstrēja holandiešu līdzjutējiem, piedaloties visos trijos vārtu guvumos - gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles. Visvairāk sitienu pa vārtiem, noskrieti 13,56 kilometri, kā arī noteikumi visvairāk tika pārkāpti tieši pret Aršavinu - šī statistika pasaka daudz par to, cik ļoti Krievijas spēli uzbrukumā ietekmēja Aršavina iesaistīšanās. Ja bez Gūsa Hidinka vēl kāds ir pelnījis ordeni par spēli pret Nīderlandi, tad tas noteikti ir Aršavins.

Kas tālāk?

Pēc Eiropas čempionāta finālturnīra un noteikti, ka arī tā laikā, Aršavina aģentam un "Zenit" darboņiem nāksies pamatīgi pasvīst, lai pārskatītu un apsvērtu visus piedāvājumus. Pēc spēles ar Nīderlandi, šķiet, visiem ir skaidrs, ka uzbrucējs spēs atrast sev vietu kādā spēcīgākā līgā, un Advokāts ir atklājis, ka pats Andrejs labprāt pārceltos uz Angliju vai Spāniju. Ticamāks variants gan liekas Spānijas "La Liga", jo tur ne tikai uzbrucējiem tiek ļauts ilgāk pieturēt bumbu, bet ir arī lielāka iespēja, ka ātrāk vai vēlāk 27 gadus vecais Aršavins paspēs uzspēlēt komandā, ko atbalstīja puikas gados - FC "Barcelona". Grūti pateikt cik spoža "lielo klubu" karjera Aršavinam izvērtīsies 27 gadu vecumā, un, iespējams, tā var izvērsties par lielu vilšanos. Galu galā Aršavins ne jau pirmo gadu spēlē šādu futbolu, tomēr līdz šim netika izteikti pietiekami vilinoši piedāvājumi, lai uzbrucējs pamestu labi apmaksāto pamatsastāva vietu "Zenit" rindās, un klubs būtu ar mieru šķirties no sava līdera. Tomēr vispirms priekšā ir pusfināls ar Spāniju, kurā Aršavinam ir vēl viena iespēja pierādīt, ka tieši viņš nevis turnīra spožākais vārtsargs Džidži Buffons, labākais vārtu guvējs Dāvids Vilja vai iedvesmojošākais kapteinis Mihaels Ballaks ir pelnījis būt "Euro 2008" seja. Par vienu gan man šaubu nav - pateicoties Aršavinam Krievijai ceturdienas vakarā būs par vismaz pāris līdz šim vienaldzīgiem atbalstītājiem vairāk, mani ieskaitot.

Izmantotie resursi:
euro2008.uefa.com
channel4.com

1 2 44 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2008-06-25 20:54, pirms 16 gadiem
Cik es redzēju, tad šajā turnīrā viņa meistarība iet roku rokā ar sportisko veiksmi.

 +24 [+] [-]

, 2008-06-25 20:55, pirms 16 gadiem
Tiešām lielisks spelētājs!Un ari ar nerviem viss kartība, izshkirošajos brīžos spēlē vnk idēali!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-25 21:00, pirms 16 gadiem
Spēlētājs ir zelta vērtībā, un viņam derētu spēlēt ātrajā Spānijas līgā. Tomēr ceru, ka viņš palīdzēs uzvarēt Čempionu līgā tieši ar Zenit, nevis kādu citu klubu! Starp citu, Aršavins tikai izteica domu, ka sapņoja (tieši pagātnes nozīmē!) spēlēt Barcelona, kas nenozīmē, ka viņš tiešām pārcelsies uz ārzemju klubu.

 +12 [+] [-]

, 2008-06-25 21:01, pirms 16 gadiem
Nīderlande nenovērtēja viņu (sedza pa vienam, atļaujot pārāk daudz) un dārgi samaksāja. Spānija, domājams, būs gudrāka, taču ar visu to nebūs viegli tikt ar Aršavinu galā. Arī Žirkovs ir līdzīga tipa spēlētājs (maza auguma, taču ļoti ātrs un tehnisks), tā ka spāņiem būs ko nopūlēties.

  -4 [+] [-]

, 2008-06-25 21:02, pirms 16 gadiem
Normali dabus pa dirsu riit!

  +7 [+] [-]

, 2008-06-25 21:10, pirms 16 gadiem
Ja kāds ir skatījies Krievijas premjerlīgas mačus tad noteikti būs pamanījuši īpašību, kas man ļoti simpatizē Aršavinā - ir lielais cīņasspars... Neizslēgšanās no spēles, kad pazaudēta bumba... Nu tas dod rezultātus... Lai veicam šim mazajam (auguma ziņā) futbolistam, kuru Krievijā kāds no sporta laikrakstiem nodēvēja par "Lielo Furbola Caru"!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-25 21:10, pirms 16 gadiem
Kaut tikai krieviem neiestātos apmierinātības sajūta,ka mēs jau tā tālu esam tikuši,ko neviens no mums nebija gaidījis, nu mums pietiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Compilation

  -4 [+] [-]

, 2008-06-25 21:26, pirms 16 gadiem
Labs raksts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-06-25 21:42, pirms 16 gadiem
lollipop rakstīja: at.iek vien piekrist

ja es ne maldos tad tadus komentarus es jau redzu kops sakas cempionats,gribetu redzet krievu uzvaru finala un tad es varesu priecaties par to ka nelielai latvijas iedzivotaju bus vel viena seru diena,lidzigi ka pec speles krievija-kanada hokeja.(p.s ir domats tikai apdirsejiem)

  +8 [+] [-]

, 2008-06-25 22:10, pirms 16 gadiem
neitrals23 rakstīja: ja es ne maldos tad tadus komentarus es jau redzu kops sakas cempionats,gribetu redzet krievu uzvaru finala un tad es varesu priecaties par to ka nelielai latvijas iedzivotaju bus vel viena seru diena,lidzigi ka pec speles krievija-kanada hokeja.(p.s ir domats tikai apdirsejiem)

neskatoties uz tiem mīnusiem, pilnīgi piekrītu tavam argumentam !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-25 22:43, pirms 16 gadiem
neitrals23 rakstīja: ja es ne maldos tad tadus komentarus es jau redzu kops sakas cempionats,gribetu redzet krievu uzvaru finala un tad es varesu priecaties par to ka nelielai latvijas iedzivotaju bus vel viena seru diena,lidzigi ka pec speles krievija-kanada hokeja.(p.s ir domats tikai apdirsejiem)

SUper pateikti...pilniigi piekriitu ka Latviesiem-apdirsējiem bus sēru diena
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-25 23:01, pirms 16 gadiem
Nezinu, iznemot kaa speelee Aršavins, man patiik kaa speelee arii Kolodin, laikam taads bija vina uzvaards!!!
Var sist no jebkuras ditances, reizi pa reizei apdraud pretinieku vaartus!!!
Slēpts komentārs: Basketfans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-06-25 23:39, pirms 16 gadiem
Es uzskatu Ka Krievijas izlasee puse komanda ir cieniiga speeleet , labaakajos Eiropas klubos, jo jau vini Uzvareeja, Hollandi, Zviedriju un grieķiju tas vien nosaka, ka krievijaa speelee augstas klases speeleetaaji, jo komandaa nespeelee viens Aršavins, bet gan 11 speeleetaaji, neviens nepiemineeja Krievijas izlases vaartsargu Akinfeejevu, dzeks gandriiz visos biistamos momentos nospeeleeja, preciizi neskatoties ka vinam ir tikai 20 vai 21 gads

  +1 [+] [-]

, 2008-06-25 23:52, pirms 16 gadiem
Robberto11 rakstīja: Es uzskatu Ka Krievijas izlasee puse komanda ir cieniiga speeleet , labaakajos Eiropas klubos, jo jau vini Uzvareeja, Hollandi, Zviedriju un grieķiju tas vien nosaka, ka krievijaa speelee augstas klases speeleetaaji, jo komandaa nespeelee viens Aršavins, bet gan 11 speeleetaaji, neviens nepiemineeja Krievijas izlases vaartsargu Akinfeejevu, dzeks gandriiz visos biistamos momentos nospeeleeja, preciizi neskatoties ka vinam ir tikai 20 vai 21 gads

pilniigi piekritu

  +1 [+] [-]

, 2008-06-25 23:58, pirms 16 gadiem
Aršavins visticamāk nokļūs arsenāla par ko esmu priecīgs un tad jau Angļu Top 3 klubu spēki varētu būt izlīdzināti vai pat par labu Arsenal

  +4 [+] [-]

, 2008-06-26 00:36, pirms 16 gadiem
Lai arii neatbalstu krievijas izlasi,tomeer shis chaliits gan ir labs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-06-26 09:42, pirms 16 gadiem
Ja,ar uzbrukumu Krievijai viss kārtībā pateicoties šitādiem chaļiem,bet aizsardzība klibo!!! Pret spāņiem nebūs variantu!!!!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-26 11:10, pirms 16 gadiem
nekad neatbalstīšu krieviju

  -1 [+] [-]

, 2008-06-26 11:32, pirms 16 gadiem
labais333 rakstīja: nekad neatbalstīšu krieviju


pievienojos

     [+] [-]

, 2008-06-26 12:38, pirms 16 gadiem
Tas, ka izlasei kā tādai izdewies uztaisīt sensāciju (lielā mērā pateicoties trenerim), taču uzreiz nenozīmē, ka tagad wisus izķers pa krutajiem eiropas klubiem.. Tā tukšā muldēšana arī tāda pastulba..
1 2 44 komentāri