Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Blatera un Platinī diskvalifikācijas no astoņiem gadiem samazina līdz sešiem

Agris Suveizda

Blatera un Platinī diskvalifikācijas no astoņiem gadiem samazina līdz sešiem
Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

FIFA Apelāciju komiteja daļēji apstiprinājusi neatkarīgās Ētkas komitejas lēmumu, taču FIFA prezidentam Zepam Blateram un UEFA prezidentam Mišelam Platinī piespriestās diskvalifikācijas no astoņiem gadiem samazinājusi līdz sešiem, vēsta FIFA mājaslapa.

Tādējādi FIFA Apelāciju komiteja ir noraidījusi Zepa Blatera un Mišela Platinī apelācijas, taču tajā pašā laikā atzinusi, ka pagājušā gada decembrī sākotnēji piespriestās sankcijas ir pārāk bargas. "Apelāciju komiteja noteica, ka daži mīkstinoši faktori netika ņemti vērā, nosakot sankciju lielumu," sacīts paziņojumā.

"Apelāciju komiteja uzskatīja, ka vajadzējis ņemt vērā Platinī un Blatera kungu aktivitātes un paveikto FIFA, UEFA un futbola labā," paziņojumā turpināts. "Tāpēc, rūpīgi izanalizējot situāciju un ņemot vērā īpašus mīkstinošos apstākļus, tika nolemts, ka par atklātajiem pārkāpumiem piespriestās piecu plus trīs gadu diskvalifikācijas jāmīkstina par vienu gadu katra (5+3 vietā 4+2)."

Blateram papildus jāšķiras no 80 tūkstošiem Šveices franku (73 tūkstošiem eiro), bet Platinī – no 50 tūkstošiem Šveices franku (45,5 tūkstošiem eiro). Soda nauda jāsamaksā 30 dienu laikā. Abām futbola amatpersonām vēl atlikusi iespēja vērsties Sporta arbitrāžas tiesā, kas šodien nolēma noraidīt prinča Ali prasību pārcelt FIFA prezidenta vēlēšanas, kas paredzētas jau piektdien.

Izmantotie resursi:
FIFA Appeal Committee dismisses appeals from...
tas-cas.org

  +1 [+] [-]

, 2016-02-24 22:02, pirms 8 gadiem
Tad sanāk, ka mīkstinošie apstākļi bija ''kungu aktivitātes un paveikto FIFA, UEFA un futbola labā''. Murgs. Vajadzēja mūža diskābeli iedot un miers. Priekš kam sūdus kustināt?

     [+] [-]

, 2016-02-24 22:11, pirms 8 gadiem
Pie mums Suhanovs dabūja mūža diskābeli.... tātad, viņš ir krutāks par šiem diviem

  +1 [+] [-]

, 2016-02-24 22:20, pirms 8 gadiem
Nu būs iemesls zaglim blateram ieraut ! Žēl, ka nevaru būt klāt ! Piedzirdītu to mērgli, iebāztu lidmašīnā uz USA - tad futbola ilggadējais slepkava pasēdētu mierīgi gadiņus 100-150 !
Paši redzat - Eiropa nav spējīga cīnīties ar šo sērgu !
Vienīgā cerība = Amerika !

  +1 [+] [-]

, 2016-02-24 22:22, pirms 8 gadiem
Un atkal sākas...

     [+] [-]

, 2016-02-24 22:36, pirms 8 gadiem
Jā Jā rakstīja: Nu būs iemesls zaglim blateram ieraut ! Žēl, ka nevaru būt klāt ! Piedzirdītu to mērgli, iebāztu lidmašīnā uz USA - tad futbola ilggadējais slepkava pasēdētu mierīgi gadiņus 100-150 !
Paši redzat - Eiropa nav spējīga cīnīties ar šo sērgu !
Vienīgā cerība = Amerika !
Vienīga cerība futbola fanatiķiem atrast un piežmiegt tam kretīnam!

     [+] [-]

, 2016-02-25 05:13, pirms 8 gadiem
Tad jau Kļaviņam arī ir cerības. LFF varētu mūža diskvalifikācijas vietā iedot kādus 80-150 gadiņus.

     [+] [-]

, 2016-02-25 05:27, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Tad jau Kļaviņam arī ir cerības. LFF varētu mūža diskvalifikācijas vietā iedot kādus 80-150 gadiņus.
Visu lielo notikumu ap UEFA un FIFA sakarā iespējams ir Kļaviņa vecie grēki uzpeldējuši. Līdz pat pēdējam gan Zeps gan Mišels gan daudzi citi dzīvoja mierā un uz viņu grēkiem pievēra acis. Tagad kad sākusies tipa atīrīšanās visos līmeņos, pēdējās dienās pieminētā vēstule par Kļaviņa "interesantajiem"kontaktiem un paziņām ir FIFA un UEFA mājiens - NĒ shēmotājiem un mutnajiem tipiem par nacionālās federācijas vadītājiem. Gunča vismaz tik gudrs bijs ka publiski nekur futbola sakarā nav sasmērējies, biznesa veiksmes un neveiksmes tas protams cits stāsts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja