Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Vitsels: "Pret Zviedriju mums jāatkārto šāds sniegums"

Andrejs Siliņš

Vitsels: "Pret Zviedriju mums jāatkārto šāds sniegums"
Aksels Vitsels
Foto: Sipa/Scanpix

"Puslaikā runājām, ka jāturpina spiest un grūtākais ir tikai pirmo vārtu gūšana," pēc uzvaras pār Īriju Eiropas čempionāta finālturnīra otrās kārtas spēlē sacīja Beļģijas izlases pussargs un par mača labāko spēlētāju atzītais Aksels Vitsels.

"Šodien lielisku sniegumu parādīja visa komanda. Pirmajā puslaikā nedevām īriem nevienu iespēju. Viņu laukuma pusē spēlējām stabili un izveidojām daudz iespēju. Puslaikā runājām, ka jāturpina spiest un grūtākais ir tikai pirmo vārtu gūšana. Tad atvērāmies un guvām vēl vairākus vārtus. Tas bija tieši tas, kas mums šajā grūtajā nedēļā bija vajadzīgs. Smagi strādājām, lai būtu fiziski un mentāli gatavi. Nākamajā spēlē pret Zviedriju mums jāatkārto šāds sniegums," pēc mača sacīja mača labākais spēlētājs Aksels Vitsels, kurš ar vārtu guvumu izlases sastāvā izcēlās pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma.

Romelu Lukaku, Beļģijas uzbrucējs un divu vārtu autors: "Uzbrukumā spēlējām labi, tāpat arī aizsardzībā. Izdarījām to, kas bija jāizdara - mums vajadzēja trīs punktus un mēs pie tiem arī tikām, rādot ļoti labu spēli. Rezultāts bija pārliecinošs. Varam būt tikai pozitīvi noskaņoti pēc šīs dienas mača. Itālijai ir ļoti laba komanda ar fantastisku treneri. Zaudējums itāliešiem bija neliels solis atpakaļ, bet tas pamodināja mūs pirms šīs dienas spēles. Viss, ko darījām ar bumbu, bija labi, aizsardzībā spēlējām solīdi, un mēs, uzbrucēji, paveicām to, kas no mums tika gaidīts. Tagad jābūt drošiem, ka turpinājumā tikai uzlabosim sniegumu, spēlēsim arvien labāk un labāk."

Beļģijas galvenais treneris Marks Vilmotss: "Vienotība ir ļoti svarīga. Mēs uzvaram un zaudējam visi kopā. Analizējām pirmo spēli un šodien izvēlējāmies citādāku stratēģiju. Runājām privāti ar spēlētājiem. Zinot, ka komanda vēlas atdot laukumā sevi pilnībā, spēlētājiem bija jābūt mentāli gataviem, un tas attiecas arī uz rezervistiem. Gribējām dot Romelu Lukaku pārliecību. Šķiet, viņš guva četrus vārtus četrās spēlēs. Kad viņš neiesita pret Itāliju, visi teica, ka šajā turnīrā viss ir citādāk. Vajadzēja tikai viņam paskaidrot lietas un būt drošam, ka viņš zina - uzticamies viņam. Šodien viņš paveica to, ko no viņa gaidīju."

Īrijas galvenais treneris Martins O'Nīls: "Pieņamam faktu, ka individuāli Beļģija ir ļoti spēcīga, taču vārti, ko šodien zaudējām, nebija lieliski. Jāanalizē sniegums un jānosaka, kur pieļāvām kļūdas. Pirmie vārti bija vitāli svarīgi un tie radās pēc mūsu uzbrukuma - beļģi izveidoja pretuzbrukumu un iesita. Tad, tikko sakām dzīties pakaļ, pāris reižu iekritām. Beļģijai ir laba komanda un viņi savas iespējas izmantoja. Esam nedaudz sarūgtināti par savu sniegumu, ņemot vērā to, cik labi nospēlējām pret Zviedriju. Izskatījāmies nedaudz nervozi ar bumbu, un tas mums ātri atmaksājās. Mums jāuzvar nākamā spēle pret Itāliju. Kad būsim atjaunojušies, būsim gatavi šai spēlei."

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja