Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Kantonā: "Ja Dešāns iesūdzēs mani tiesā, tā būs pirmā reize, kad viņš dosies uzbrukumā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kantonā: "Ja Dešāns iesūdzēs mani tiesā, tā būs pirmā reize, kad viņš dosies uzbrukumā"
Ēriks Kantonā
Foto: SIPA/Scanpix

Leģendārais uzbrucējs Ēriks Kantonā apvainojis Francijas izlases galveno treneri Didjē Dešānu par padošanos rasistu spiedienam, kā rezultātā valstsvienībā nav iekļauti Karims Benzemā un Hatems Ben Arfa. Dešāns atbildēja ar draudiem iesūdzēt viņu tiesā, bet Kantonā dzēlīgi atbildējis, ka tā būs pirmā reize, kad Dešāns dosies uzbrukumā.

"Neesmu pārsteigts, ka Karims Benzemā piekrita maniem izteikumiem. Gribētu izcelt, ka gan viņš, gan es nevienā vietā neapvainojām Didjē Dešānu rasismā. Tikai teicām, ka galvenā trenera lēmumu iespaidojis sabiedrības viedoklis, kas veidojas no politiskās situācijas Francijā," norādīja bijušais uzbrucējs Ēriks Kantonā. "Benzemā nodemonstrēja drosmi, jo viņš joprojām spēlē un vēlas pārstāvēt nacionālo valstsvienību."

"Mani neuztrauc reakcija uz maniem komentāriem. Šādi skandāli ilgst 24 stundas, kuru laikā izsakās stulbeņi, bet pēc tam cilvēki turpina dzīvot," pauda Kantonā. "Benzemā no izlases tika izslēgts brīdī, kad Francijā notika vēlēšanas. Sabiedrības noskaņojums kopš Chalie Hebdo notikumiem ir mainījies. Ir parādījusies zināma attieksme pret cilvēkiem, kuru senči nākuši no Āfrikas ziemeļiem."

"Kamēr netiks pierādīts pretējais, Benzemā ir nevainīgs," par uzbrucēja saistību ar skandālu par bijušā komandas biedra Matjē Valbuenā šantažēšanu un naudas izspiešanu sacīja Kantonā. "Ja tiesā viņš tiks atzīts par nevainīgu, tāpat nebūs piedalījies "Euro 2016". Ja runājam par Hatemu Ben Arfu, tad viņš ir vainīgs vienīgi pie tā, ka šobrīd ir viens no diviem trim labākajiem Francijas futbolistiem."

"Dešāns grasās mani sūdzēt tiesā? Tā būs pirmā reize, kad viņš no aizsardzības dosies uzbrukumā!" dzēlīgi atbildēja Kantonā, kurš karjeras laikā Francijas izlasē 45 mačos guva 20 vārtus. Laika posmā no 1992. līdz 1997. gadam viņš pārstāvēja "Manchester United", 143 spēlēs gūstot 64 vārtus un nopelnot diskvalifikāciju par spērienu līdzjutējam.

Dešāns Francijas izlasē spēlēja 11 gadus, pildot centra pussarga pienākumus. Viņa kontā četri vārti 103 mačos. Kā treneris Dešāns 2010. gadā kopā ar "Marseille" uzvarēja Francijas čempionātā, bet 2004. gadā ar "Monaco" ieguva otro vietu UEFA Čempionu līgā.

Izmantotie resursi:
Toute l'actualité en direct - photos et...

  +1 [+] [-]

, 2016-06-02 17:12, pirms 8 gadiem
Labs

  -1 [+] [-]

, 2016-06-02 17:49, pirms 8 gadiem
Kantonā savā elementā

  +1 [+] [-]

, 2016-06-02 18:39, pirms 8 gadiem
Tas par tām 24 stundām un stulbeņiem vispār labs varam vilkt paralēles

     [+] [-]

, 2016-06-02 20:45, pirms 8 gadiem
Tādu veču pietrūkst futbolā... palikušas Kristīnes un simulanti. Grūti Kantonā būtu mūsdienu mīksto futbolu spēlēt. bet nu jā, ka vienmēr ass savos izteikumos un darbībās.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-02 23:00, pirms 8 gadiem
Autor, palabo virsrakstu, lūdzu. Otrais komats teikumā ir nevajadzīgs. Žurnālisti...
Bet paldies ka neraksti kā Suvīzda. Oi, atvainojos, Suveizda! Lai saprastu kas domāts zem tiem kropļotajiem uzvādiem, jāņem palīgā sporta enciklopēdija un divi mazie 0.7 viskiji...

  +1 [+] [-]

, 2016-06-03 10:45, pirms 8 gadiem
Aiross rakstīja: Autor, palabo virsrakstu, lūdzu. Otrais komats teikumā ir nevajadzīgs. Žurnālisti...
Bet paldies ka neraksti kā Suvīzda. Oi, atvainojos, Suveizda! Lai saprastu kas domāts zem tiem kropļotajiem uzvādiem, jāņem palīgā sporta enciklopēdija un divi mazie 0.7 viskiji...
Uzraksti pats savus teikumus ar visiem vajadzīgajiem komatiem un tad atļaujies citus labot.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-03 13:21, pirms 8 gadiem
Eh žēl kad nebija iespējas viņu vērot laukumā, kad vēl spēlēja.