Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Jaunā formāta Pasaules kausu klubiem nākamajā vasarā uzņems 12 stadioni ASV

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jaunā formāta Pasaules kausu klubiem nākamajā vasarā uzņems 12 stadioni ASV
Džūds Belingems un Antonio Rīdigers. Foto: Reuters/Scanpix

Nākamā gada vasarā, no 15. jūnija līdz 13. jūlijam, Amerikas Savienotajās Valstīs norisināsies Pasaules kauss klubiem, kurā piedalīsies 32 komandas. FIFA paziņojusi 12 stadionus, kas uzņems turnīru.

Pasaules kauss klubiem norisināsies reizē ar Zelta kausu, kurā sacentīsies izlases no Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību salām. Zelta kausa spēles lielākoties norisināsies ASV rietumos, kā arī Vankūverā, Kanādā.

Līdz ar to Pasaules kausa klubiem spēles galvenokārt notiks ASV austrumu krastā. No rietumu daļas iekļautas tikai Sietla un Losandželosa, no Austrumiem – Ņūdžersija, Atlanta, Šarlote, Sinsinati, Maiami, Nešvila, Orlando, Filadelfija un Vašingtona.

Turnīra finālu uzņems Ņūdžersija, kur norisināsies arī 2026. gada Pasaules kausa fināls. "MetLife" stadions uz futbola mačiem var pulcēt vairāk nekā 80 tūkstošus līdzjutēju.

Dalību Pasaules kausā klubiem, pateicoties triumfam Čempionu līgā, nodrošinājušas Londonas "Chelsea", Mančestras "City" un Madrides "Real". Pateicoties Eirokausu reitingam, turnīrā piedalīsies arī Minhenes "Bayern", Parīzes "Saint-Germain", Milānas "Inter", Lisabonas "Benfica", Dortmundes "Borussia", Turīnas "Juventus", Madrides "Atletico", Zalcburgas "Red Bull" un "Porto".

Turnīrā piedalīsies arī sešas komandas no Dienvidamerikas, kā arī 12 komandas kopā no Āzijas, Āfrikas un Ziemeļamerikas. Vēl viena ceļazīme piešķirta Okeānijas klubam, bet vēl viena – turnīra saimniecei ASV.

Iepriekš Pasaules kauss klubiem bija turnīrs, kas norisinājās sezonas laikā un kurā piedalījās tikai sešas komandas – katra kontinenta čempione.

Paplašinātais turnīrs ir FIFA centieni kārtējo reizi nopelnīt vairāk. Taču organizācijas prezidents Džanni Infantīno saskāries ar problēmu – joprojām nav pārdotas televīzijas tiesības. Sajūsmā par jauno formātu nav arī futbolisti, vairākām zvaigznēm uzsverot, ka viņi gribētu piedalīties sarunās par kalendāra paplašināšanu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.nytimes.com/athletic/57...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-29 15:25, aizvakar
Joprojām nesaprotu kāpēc no Eiropas nav Liverpool?

     [+] [-]

, 2024-09-29 16:07, aizvakar
ok, fani ir laimīgi par šo lēmumu! ...varēs baudīt futbolu vasarā...un tiešām - kur ir Liverpool???

     [+] [-]

, 2024-09-29 18:47, aizvakar
Ok varetu but interesanti, bet varetu uztaisīt konkrētu raxtu kā tas komandas pec reitingiem tur tiek izvēlētas.

     [+] [-]

, 2024-09-29 21:41, aizvakar
dakots rakstīja: ok, fani ir laimīgi par šo lēmumu! ...varēs baudīt futbolu vasarā...un tiešām - kur ir Liverpool???
jo miskastnieku klubu tada limenja sacensibas nevajag!