Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Manchester United" izrauj uzvaru Valensijā

C grupa: "Manchester United" izrauj uzvaru Valensijā
''Manchester United'' uzvaras vārtu autors Havjers Ernandess
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas pamatturnīra otrajā kārtā C grupas duelī "Valencia" savā laukumā spēles izskaņā ar 0:1 piekāpās "Manchester United" futbolistiem, bet Skotijas "Rangers'' ar 1:0 pārspēja Turcijas čempioni ''Bursaspor''.

Pirmajā kārtā 2008. gada čempione ''Manchester United'' nespēja savā laukumā uzvarēt skotu ''Rangers'' (0:0), kamēr spāņu "Valencia" viesos ar 4:0 sagrāva turku ''Bursaspor''.

"Valencia" - ''Manchester United''

Uzreiz jāatzīmē to, ka viesi "United" uz šo spēli devās bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem - Veina Rūnija, Antonio Valensijas, Raiena Gigsa, Pola Skolza un Gerija Nevila. Spēli abas komandas iesāka aktīvi, taču līdz bīstamiem momentiem neviena no vienībām netika. Vispirms laimi izmēģināja "United" uzbrucējs Dimitars Berbatovs, taču viņa sitiens pašā spēles sākumā lidoja garām vārtiem. Pēc desmit minūtēm viltīgu soda sitienu izpildīja "Valencia" spēlētājs Pablo Ernandess, taču arī tas lidoja garām vārtiem.

Mājinieku spiediens pieauga un divu minūšu laikā varēja tikt gūti divi vārti – vispirms Ernandess izdarīja spēcīgu sitienu, taču tas lidoja pāri vārtiem, taču pēc minūtes kļūdu izgājienā pieļāva Edvīns van der Sārs, taču par laimi ''Manchester United'' Soldado sitiens ar galvu pāri tukšajiem vārtiem lidoja pāri. Taču viesi atbildi parādā nepalika, jo jau nākamajā uzbrukumā sitienu izdarīja Andersons, taču arī šoreiz tas lidoja garām vārtiem. Turpinājumā laukumā ritēja līdzīga cīņa, kur abas komandas centās iegūt spēles iniciatīvu. Pašā puslaika beigās labs sitiens padevās "Valencia" spēlētājam Huanam Matam, taču to lieliskā lēcienā atvairīja Van der Sārs. Taču, ja arī tiktu gūti vārti, tie netiktu ieskaitīti, jo pirms tam jau tiesnesis bija nosvilpis aizmugures stāvokli – 0:0 pēc pirmā puslaika.

Otrais puslaiks iesākās lēnākā tempā, taču 56. minūtē teicama izdevība gūt vārtus bija Berbatovam, kurš nonāca gandrīz aci pret aci ar "Valencia" vārtsargu Sančesu, taču bulgāra spēcīgo sitienu Sančess atvairīja. Mājinieki turpināja izdarīt spiedienu un īsā laikā tie varēja atklāt spēles rezultātu. Vispirms tāls un spēcīgs sitiens padevās uz maiņu uznākušajam Manuelam Fernadesam, taču lielisks bija Van der Sārs.

Neilgi pēc tam sekoja vēl viens bīstams moments, taču neviens no "Valencia" spēlētājiem neaizsniedzās līdz bumbai. Taču pēc pāris minūtēm viesi tomēr atklāja spēles rezultātu. Vispirms Čičarito jeb Havjers Ernandess, kurš tikai pirms pāris minūtēm uznāca laukumā, trāpīja pa vārtu stabu, bet pēc pāris uzbrukumiem viņš ar skaistu un precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī pārspēja "Valencia" vārtsargu. Jāatzīmē, ka lielisku piespēli Ernandesam padeva Federiko Makeda, kurš arī laukumā devās tikai pāris minūtes pirms šī vārtu guvuma – 1:0 uzvaru svin ''Manchester United''.

Lai arī minimālu uzvaru izcīnīja viesi, bumbu vairāk kotrolēja laukuma saimnieki (53% - 47%), lai arī jāatzīmē, ka neizšķirts būtu taisnīgs šīs spēles rezultāts. Jāatzīmē, ka ''Manchester United'' pa "Valencia" vārtiem izdarīja astoņus sitienus (2 lidoja vārtu rāmī), bet mājinieki van der Sāra vārtus apdraudēja desmit reizes (viens sitiens lidoja vārtu četrstūrī).

''Rangers'' – ''Bursaspor''

Pirmais kaut cik bīstamais moments izveidojās pie laukuma saimnieku vārtiem, taču Vedersonam, kurš apspēlēja dažus "Rangers" aizsargus, neizdevās precīza piespēle. Pēc vēl četrām minūtēm pāri vārtiem sita turku spēlētājs Serkans Jildirims. Lai arī tobrīd neliels pārsvars bija viesiem, vārtus pirmie guva laukuma saimnieki. Pēc soda sitiena Kirks Broudfūts ar galvu piespēlēja dziļāk soda laukumā esošajam Stīvenam Neismitam, kurš nedaudz izmainīja bumbas lidojuma virzienu un guva vārtus – 1:0 vadībā "Rangers" futbolisti. Pēc gūtajiem vārtiem uz īsu brīdi iniciatīva piederēja viesiem, taču laukuma saimnieki prasmīgi aizsargājās un neļāva viesiem izlīdzināt rezultātu. Pirmā puslaika izskaņā bīstamu sitienu izdarīja jau pieminētais Vedersons, taču savā vietā bija "Rangers" vārtsargs Alans Makgregors – 1:0 pēc pirmā puslaika vadībā "Rangers".

Otro puslaiku aktīvāk iesāka "Rangers" futbolisti, taču gūt otros vārtus viņiem neizdevās. Neilgi pēc tam lieliski soda laukumā nospēlēja ''Bursaspor'' spēlētājs Jildirims, kurš apmānīja dažus "Rangers" aizsargus un izdarīja sitienu pa vārtiem, taču bumba trāpīja pa "Rangers" spēlētāja Lī Makuloka roku. Lai arī viesi pieprasīja 11 metru soda sitienu, tiesnesis nozīmēja stūra sitienu. ''Bursaspor'' nepadevās un turpināja uzbrukt, taču izveidot kaut cik bīstamu momentu viņiem neizdevās. Nedaudz vēlāk jau viesu vārtus apdraudēja Neismits un Edu, taču tas rezultātu nedeva – 1:0 uzvaru svin laukuma saimnieki. Jāatzīmē, ka bumbu šajā spēlē daudz vairāk kontrolēja turku klubs (56% - 44%), taču panākt izlīdzinājumu viņiem neizdevās.

Nākamajā kārtā "Rangers" uzņems spāņu "Valencia", bet angļu ''Manchester United'' savā laukumā tiksies ar turku ''Bursaspor''. Trešās grupu turnīru spēles tiks aizvadītas 20. oktobrī.

UEFA Čempionu Līga, C grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Valencia - M.United0:1 (0:0)Ernandess 85'
Rangers - Bursaspor1:0 (0:1)Neismits 18'
VKlubsSUNZV.A.P
1.M.United21101:04
2.Rangers21101:04
3.Valencia21014:13
4.Bursaspor20020:50

Izmantotie resursi:
UEFA.com - Union of European Football Associations

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-29 23:41, pirms 14 gadiem
pats haļava varti ka varti normali iesisti.un Valensijai jau sen vajadzeja mazakuma spelet.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-29 23:42, pirms 14 gadiem
malači un Hernades izdarīja viso ka vajadzēja

     [+] [-]

, 2010-09-29 23:44, pirms 14 gadiem
nu nebij jau tā labākā spēle ,bet pretinieks jau ar nav no tiem švakākajiem.uz patreizējo brīdi abas šīs komandas ir vienādos spēkos.galvanais jau ir tas ka tika izcīnīti ļoti svarīgi punkti....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-09-29 23:45, pirms 14 gadiem
Nu Valensija labi nokapaja un spele bija lidziga.Tomer bija pelnijusi nicu vismaz.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-29 23:47, pirms 14 gadiem
Meh. Adurisu vajadzēja sākumsastāvā jau.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-29 23:51, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: NU knapi uzvarēja un pateicoties uz maiņu uznākušajam Ernandesam psc..
kapēc tikai viņam?...tikai tāpēc ka viņš iesita?.....tur labi nospēlēja Nani,Mačeda un punktu pielika Ernandes...tā kā pateicoties viņiem.....un parējiem ka spēja izturēt Valensijas spiedienu spēles beigu daļā
Slēpts komentārs: rronijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-09-29 23:53, pirms 14 gadiem
Tikliidz nomainiija Andersonu un Berbatovu speele aizgaaja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-29 23:54, pirms 14 gadiem
Isuma-garlaicigs machs...

  -3 [+] [-]

, 2010-09-29 23:56, pirms 14 gadiem
Bertuzzi rakstīja: Isuma-garlaicigs machs...
jau iepriekš to vajadzēja paredzēt,vai ne tā?

  -1 [+] [-]

, 2010-09-29 23:57, pirms 14 gadiem
iknowyou rakstīja: Navarrasam noraidījumu vajadzēja, bet neiedeva pat dzelteno.
Tas ir tik nožēlojami, kad prosta "neredz" šitādu prikolu. Vēl Vidičs rādija, ka miesā ir naglu nospiedumi.
Normāli tas nav.
Navarro ir tāda reputācija.
Ja tas bija tajā momentā, kad Vidičs piesedza bumbu, kura no viņa gāja uz stūri, to mierīgi varēja tiesnesis neredzēt, izskatījās pēc parastas sadursmes.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-29 23:59, pirms 14 gadiem
Nu super!!! Liels prieks par Mu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-30 00:02, pirms 14 gadiem
iknowyou rakstīja: jūs ies pēc burniem? mošk kādu satikt varētu
varu tev piešķirt savu...ja gribi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-30 00:04, pirms 14 gadiem
iknowyou rakstīja: da lab man tur jau kkādi 6 kodi ir, es nezinu vai būs pieklājīgi vākt vēl tos kodus.
bet cik tev tās pudeles ir?
maz 1

  +1 [+] [-]

, 2010-09-30 00:56, pirms 14 gadiem
lai gan biju par Valencia,apsveicam MU ar uzvaru,lai gan var redzēt ka tā vairs nav tā kommanda kas pirms gadiem diviem,Chelsea vakar izskatījās labāk,lai gan spēlēja mājās un manuprāt pret vājāku pretinieku.Cerams ka Rūnijs drīz būs atpakaļ top formā un arī Giggs atgūs savu nevīstošo formu

  +1 [+] [-]

, 2010-09-30 09:08, pirms 14 gadiem
Neizšķirts būtu taisnīgāks rezultāts. Valencia izskatījās labāk spēles laikā.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-30 09:54, pirms 14 gadiem
Altemix rakstīja: Neizšķirts būtu taisnīgāks rezultāts. Valencia izskatījās labāk spēles laikā.
cik var naudēt kāds būtu taisnīgs un kāds ir netaisnīgs rezultāts. Valencia neiesita - Mančestera iesita.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-30 10:29, pirms 14 gadiem
Vajadzeja Valensijai iesist pirmaja puslaika, kad bija izdeviba.
Andersons pilnigi neieklavas sastava.
Karteja neizteiksmiga spele MU shaja sezona.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-30 10:30, pirms 14 gadiem
Ņemot vērē MU pašreizējo [NE]formu, rezultāts pat ļoti veiksmīgs un apmierinošs.

     [+] [-]

, 2010-09-30 11:15, pirms 14 gadiem
Ņemot vērā ar kādu sastāvu MU spēlēja un vispār aizbrauca uz Valensiju, rezultāts vienkārši izcils. Nav jau nekāds brīnums, ka MU spēlēja ar uz aizsardzību tendētu sastāvu, tas jau ir pierasts ČL spēlēs, un nebija arī lielas izvēles. Turklāt Valensija līdz šim redzētajās spēlēs izskatījās iespaidīgi. To, ka abām komandām ir pieņemams neizšķirts rezultāts, varēja diezgan labi manīt spēles laikā, jo arī Valensija nemetās lieliem spēkiem uzbrukumā! Uzskatu, ka SAF perfekti īstajā laikā izdarīja pareizās maiņas, izlaižot laukumā ātrus spēlētājus, kuri pret pagurušajiem pretinieku aizsargiem izmantoja savu iespēju. Un Rafaels baigi iepriecināja ar savu spēli, kļūst pieredzējušāks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-30 16:19, pirms 14 gadiem
bet mājinieki van der Sāra vārtus apdraudēja desmit reizes (viens sitiens lidoja vārtu četrstūrī).

G. Liepinja k-gs lasot tavu rakstu, izlasiju ka Vandersars atvairijis vairakus sitienus!? Vai tad vinjs kera bumbas kas gaja uz sturi un tie skaitas atvairitie sitieni??? kautkas nelogisks, sitieni cetrusturi ir bijusi vairak vai ari esi samuldejies par vandersara atvairitiem sitieniem..!!!

     [+] [-]

, 2010-09-30 19:21, pirms 14 gadiem
rronijs rakstīja: Ko visi taa fano par MU? laikam jums anglijaa patik vergot
Trāpīts desmitniekā!!!

     [+] [-]

, 2010-09-30 20:57, pirms 14 gadiem
Pierādās vecā taktiķa SAF spējas. Izdarīja pareizās maiņas, kas beigās arī deva rezultātu. Veiksmes faktors arī nav mazsvarīgs.