Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A un B grupa: "Inter" uzņems "Werder", "Schalke" tiksies ar "Benfica"

A un B grupa: "Inter" uzņems "Werder", "Schalke" tiksies  ar "Benfica"
Kuri priecāsies šovakar?
Foto: Scanpix Sweden

Šovakar norisināsies astoņas spēles UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrajā kārtā. Vienā no vakara centrālajiem mačiem A grupā pašreizējā čempione Milānas ''Inter'' savā laukumā uzņems Brēmenes "Werder”, bet "Tottenham Hotspur" tiksies ar "Twente". B grupā Telavivas "Hapoel" spēkiem mērosies ar "Lyon", savukārt Gelzenkirhenes "Schalke" cīnīsies ar "Benfica". Maču sākums būs plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Milānas "Inter" grupu turnīru sāka ar dramatisku neizšķirtu 2:2 pret Nīderlandes čempioni "Twente”, tikmēr otrā grupas mačā tikpat aizraujošā cīņā Brēmenes "Werder” izglābās pret "Tottenham Hotspur”. Tas nozīmē, ka A grupā pašlaik visām komandām ir pa vienam punktam.

Čempione "Inter" pret traumu nomocīto "Werder”

Pēc grupu turnīra pirmās kārtas A sērijā "Inter” izcīnījis divas uzvaras, bet mačā pret "Roma” piedzīvots minimāls zaudējums ar 0:1. Kopvērtējumā milānieši ieņem dalītu līderpozīciju ar "Lazio". Tikmēr "Werder” Bundeslīgā zaudējis divos mačos, taču Ziemeļu derbijā pret "Hamburger SV” svinēta laimīga uzvara. Neizteiksmīgais sezonas sākums atmetis komandu ārpus desmitnieka, šobrīd tikai 12.pozīcija.

Līdzšinējā pieredze rāda, ka "Werder” komandai itāļu pretinieki ir ļoti iemīļoti un parocīgi - playoff kārtā iekļūšanai grupu turnīrā brēmenieši tikās ar "Sampdoria" – pirmo spēli uzvarējuši ar 3:1, otrā mača sākumā "Werder” nonāca zaudētājos ar 0:3! Tikai trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Markuss Rosenbergs izlīdzināja rezultātu, bet kompensācijas laikā varoņdarbu paveica Klaudio Pisaro, gūstot vārtus un ievedot komandu grupu turnīrā.

Ar Inter” vāciešu ceļi grupu turnīros krustojas trešo reizi – 2004./2005.gada sezonā Inter savā laukumā vispirms ar 2:0 bija pārāks, bet otrajā mačā Brēmenē tika fiksēts neizšķirts 1:1. Toties 2008./2009.gada sezonā komandas cīnījās neizšķirti 1:1, taču otrajā spēlē, pateicoties Pisaro vārtiem, ar 2:1 uzvaru svinēja brēmenieši.
Diego Milito dalība mačā joprojām ir uz jautājuma zīmes, tāpat kā Gorana Pandeva veselības stāvoklis, kurš otrdienas treniņu izlaida kājas savainojuma dēļ, un Valters Samuels. Noteikti nespēlēs pussargs Tjago Mota, aizsargs Marko Materaci un Havjērs Zaneti.

"Werder" traumu soliņš ir garāks ar pamatsastāva spēlētājiem - laukumā nedosies ne Naldo un Sebastians Bēnišs, kuri turpina veseļoties, ne Klemenss Frics, kapteinis Torstens Frings un Pisaro. Visticamāk, ka arī Pasanens nespēlēs.

"Tottenham Hotspur" un "Twente"

Grupas otrajā mačā "Tottenham Hotspur" uzņems holandiešu "Twente", kuras abas spējušas atņemt punktus abām favorītēm. Kopš pirmās grupu turnīra kārtas "Tottenham Hotspurr” premjerlīgā uzvarējis "Wolverhampton Wanderers”, bet spēlē pret "West Ham United” piedzīvots zaudējums. Kopvērtējumā vienība noslīdējusi uz astoto vietu. "Eredivisie” līgā "Twente” tikusi pie diviem neizšķirtiem, ieskaitot 2:2 savā laukumā ar Amsterdamas "Ajax", kas tabulā viņiem dod ceturto pozīciju.

"Tottenham" rindās mačā nepiedalīsies Viljamss Gallas, Juness Kabuls, Maikls Dousons un Džermains Defo, bet Benuā Asu Ekoto, Ledlija Kinga un vārtsarga Eureljo Gomesa gatavība mačam ir uz jautājuma zīmes. "Twente" komandai nāksies iztikt bez Dvaita Tindali un Bārta Buisa.

”Schalke” ugunskristības pret "Benfica”

B grupas pirmajā kārtā favorītu mačā "Lyon" savā laukumā ar 1:0 pieveica "Schalke", toties "Benfica" ar 2:0 pārspēja Telavivas "Hapoel". Šovakar portugāļiem un francūžiem ir iespēja nostiprināt savu līderpozīciju, taču "Scahlke” un "Hapoel" lūkos to nepieļaut, tā vietā panākot līderes un saasinot situāciju grupā.

"Schalke" katastrofālais sezonas sākums pamatīgi iedragājis komandas līdzšinējās pozīcijas Bundeslīgā – šobrīd tikai pirmspēdējā, 17.vieta. Piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas, tai skaitā derbijā pret Dortmundes "Borussia", gelzenkirhenieši sākuši rāpties ārā no bedres. Pēdējās divās spēlēs jau izcīnīts uzvara (pirmie punkti šosezon vietējā līgā) un neizšķirts pret nosacīti otrā ešelona komandām "Freiburg” un Menhengladbahas "Borussia”. Pirmos vārtus Bundeslīgā arī guvis viena no lielākajām komandas zvaigznēm Rauls, tāpēc līdzjutējiem ir pamats domāt, ka neveiksmju sēriju beigusies un pienācis laiks uzvarām.

Portugāles līgā "Benfica” klājas krietni labāk. Pēdējos divos mačos pieveikts Lisabonas "Sporting”, bet ar 0:1 zaudēts pastarītei Maritimo. Kopvērtējumā "Benfica” pacēlusies uz piekto pozīciju.

"Schalke” komanda spēlēs praktiski savā labākajā sastāvā, no savainojuma izārstēšanas atgriezies Atsuto Učida, tikmēr "Benfica” sastāvā skaidri nav zināms par Aimera un Amorima veselības stāvokli. Kardecs nevar spēlēt jau kopš pirmssezonas gatavošanās posma, kad guva paceles cīpslas savainojumu.

"Lyon" pret Telavivas "Hapoel”

"Lyon", līdzīgi kā "Schalke”, sezonas sākums Francijā ir pavisam grūts. Ligue 1 pēdējos divos mačos "Lyon” piedzīvojusi divus zaudējumus un šobrīd tabulā atrodas vien 18.pozīcijā. Tik smagi komandai nav klājies kopš 90-to gadu sākuma, piedevām astoņos mačos šosezon kopā ar Čempionu līgas spēlei komanda guvusi tikai piecus vārtus.

Aizvadītajā Izraēlas Premjerlīgas mačā "Hapoel” ar 2:4 atzina "Ironi Kiryat Shmona” futbolistu pārākumu, piedzīvojot pirmo zaudējumu līgā, tomēr kopvērtējumā "Hapoel” saglabājuši trešo vietu.

"Hapoel” vienīgais zaudējums ir Mahrans Lala, kurš, visticamāk, nevarēs spēlēt visu atlikušo sezonu pēc kājas saišu saraušanas. "Lyon” problēmu ir vairāk - savainoti ir uzbrukuma līderis Lisandro Lopess, kapteinis un aizsardzības balsts Kriss un pussargi Žans Makūns, Edersons un Sesars Delgado.

Izmantotie resursi:
UEFA.com - Union of European Football Associations
Telegraph.co.uk: news, business, sport, the...
Goal.com

Kā noslēgsies "Inter" un "Werder" mačs?

  • 61

  • 25

  • 11


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-29 12:30, pirms 14 gadiem
masalskis123 rakstīja: Werder pārsteigs !!
Jau pārsteidz Bundeslīgā.

  -2 [+] [-]

, 2010-09-29 12:46, pirms 14 gadiem
Vel tikai sezonas sākums Bundeslīgā, Bayern arī, ja paskatīties, diezko agstu neatrodas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-29 13:39, pirms 14 gadiem
Cerams, ka SCH pēc ilgāka laika savu skatītāju priekšā izcīnīs uzvaru, lai gan viegli nebūs! Par INT uzvaru nešaubos!

     [+] [-]

, 2010-09-29 13:40, pirms 14 gadiem
eFutbols.lv rakstīja: Vel tikai sezonas sākums Bundeslīgā, Bayern arī, ja paskatīties, diezko agstu neatrodas.
Bet "Mainz 05" ir topā un arī spēlē kā līderi, krietni labāk par visiem grandiem, kuriem sezonas sākums ne tuvu nav tas labākais.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-29 15:02, pirms 14 gadiem
Interesants vakars solās būt! (starp Inter un Werder)

     [+] [-]

, 2010-09-29 17:20, pirms 14 gadiem
100 pret 100

     [+] [-]

, 2010-09-29 17:48, pirms 14 gadiem
Gaidu no Marko lielisku speli un ceru ka iesitis kadus vartus varbut!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-29 19:53, pirms 14 gadiem
Owen, kurš Marko? Marins vai Arnautovičs?