Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: "Fiorentina" lūkos izstumt Francijas vai Vācijas čempioni

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

F grupa: "Fiorentina" lūkos izstumt Francijas vai Vācijas čempioni
Adrians Mutu (pa kreisi) un Franko
Semjoli priecājas par gūtajiem vārtiem
Foto: AP

Līdzīgi kā D grupā, ļoti spēcīgas komandas izloze savedusi arī F grupā. Divu spēcīgu valstu čempionēm "Bayern" un "Lyon" pielikta klāt bīstamā Itālijas "Fiorentina", kā arī nepiekāpīgie Bukarestes "Steaua" futbolisti.

"Bayern" pagājušajā sezonā uzvarēja Vācijas čempionātā, bet "Lyon - Francijas čempionātā. "Bayern" pēc tikai ceturtās vietas iegūšanas nacionālajā čempionātā 2006./07. gada sezonā pērn bija spiesta startēt UEFA kausa izcīņā. Tur tika aizkļūts līdz pusfinālam, līdz nācās izstāties ar skaļu blīkšķi (1:1 un 0:4 Sanktpēterburgā pret "Zenit"). Lai nu kā, "Bayern" sastāva komplektācija ir ļoti spēcīga, un mērķi Čempionu līgā (ne tikai grupu turnīrā...) ir visaugstākie. Un neskatoties uz faktu, ka pērn "Bayern" Čempionu līgā nespēlēja, bukmeikeri tik un tā viņš uzskata par galvnajiem favorītiem uz pirmo vietu. Pat tik stiprā konkurencē.

"Lyon" izredzes gan tiek vērtētas tikai nedaudz zemāk. "Lyon", uzvarot Francijas čempionātā jau septiņus gadus pēc kārtas, katru sezonu piedalās Čempionu līgā. Pieredze "Lyon" šajā turnīrā ir fantastiska, tiesa, līdz augstākajiem pakāpieniem šajā turnīrā uzkāpt neizdodas. Pēdējās piecās sezonas "Lyon" vienmēr izkļuvusi no grupas (pie tam lielākoties ļoti pārliecinoši), bet "play-off" tālāk par ceturtdaļfinālu tikt tā arī nav izdevies...

Spēcīgā "Fiorentina" retās piedalīšanās Eirokausos dēļ bija tikai ceturtajā grozā un jau pirms izlozes bija skaidrs, ka viegli šai komandai neklāsies. "Bayern" vai "Lyon" apsteigšana būs ļoti grūti izpildāms uzdevums, taču atgādināsim, ka pagājušajā sezonā to pašu visi teica Itālijas čempionāta sakarā - proti, "Fiorentina" diez vai izdošoties aizslēgt vārtus uz Čempionu līgu nesenajai tās uzvarētājai "Milan". Bet izdevās - "Fiorentina" ieņēma ceturto vietu, saspringtā finišā "Milan" atstājot piektajā vietā un nosūtot to uz UEFA kausa izcīņu. Tā ka "Bayern" un "Lyon" jāuzmanās.

Rumānijas "Steaua" atsevišķās spēlēs noteikti parādīs zobus, taču diezin vai spēs iekļūt labāko divu skaitā. Jāatceras gan, ka "Steaua" kvalifikācijas turnīrā spēja uzveikt Turcijas čempioni "Galatasaray" (2:2 un 1:0).

Čempionu līga, F grupa

Komanda
"Lyon" (Francija)
"Bayern" (Vācija)
"Fiorentina" (Itālija)
"Steaua" (Rumānija)

Pirmā kārta

Spēle
Lyon - Fiorentina
Steaua - Bayern

Bukmeikeru viedoklis (betway.com) par grupas uzvarētāju

VietaKlubsKoef.
1. Bayern 2.25
2. Lyon 2.50
3. Fiorentina 5.50
4. Steaua 17.00

  +2 [+] [-]

, 2008-08-28 23:32, pirms 16 gadiem
Interesanta grupa, Steaua kā vienmēr bīstami izbraukumā un nāvējoši savās mājās !!

  +3 [+] [-]

, 2008-08-28 23:52, pirms 16 gadiem
Nu noteikti grupa kura man interesees viss vairak. Prognozeeju ka visaam chetraam komandaam grupu turniira beigas vareetu buut liidziigs punku sadalijums bet domaju ka beigas tomeer tapat abas galvanaas favoriites Bayern un Lyon tiks araa no grupas!
Noveelu veiksmi Lyonai shosezon eirokausos un nu kas zin varbuut beidzot buus tas gads kad Lyona tiks lidz pashai virsotnei , es jau par to buuutu tikai prieciigs!

  +4 [+] [-]

, 2008-08-29 00:02, pirms 16 gadiem
Favorīti tomēr tiks. Fiore var atņemt punktus, spēlēt neizšķirti, bet Bayern un Lyon jātiek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-08-29 11:59, pirms 16 gadiem
Opā, interesanta grupa, Toni pret bijušo klubu, mazpazīstama komanda, Francijas čempioni, Vācijas čempioni, Milan izsitēja! Riberī pat izteicās, ka labprātāk saņemtu kādu citu 1. groza komandu, piemēram, Chelsea vai Liverpool, Arsenal, MU, Real, vai vienalga ko, bet viņš no personīgās pieredzes zin, cik grūti pieveikt Lyon!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-29 12:48, pirms 16 gadiem
Sāksim ar to, ka apsveikšu Bayern ar atgriešanos ČL grupu turnīrā pēc gada prombūtnes. Mani favorīti nenoliedzmi būs franču ikgadējie čempioni, un būs diezgan interesanti pavērot cīkstēšanos pret tik līdzīgiem klubiem no citām valstīm. Uz

  +1 [+] [-]

, 2008-08-29 13:20, pirms 16 gadiem
Par rumāņiem nelieku lielas cerības, bet viņi noteikti atņems kādu punktu no ponetciālajiem grupas uzvarētājiem

  -1 [+] [-]

, 2008-08-29 13:36, pirms 16 gadiem
Ceru ka Lyon beidzot spēs parādīt spēku ārpus Francijas.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-30 13:57, pirms 16 gadiem
Šī nomināli varētu būt pat visspēcīgākā grupa. Bayern un Lyon ir grandu komandas, Fiorentina ir viena no labākajām komandām Itālijā un Steaua ir bīstami gan mājās, gan izbraukumā. Tomēr es lieku uz Bayern un Lyon!