Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: ''Legia'' pēc piecu gadu pārtraukuma atgriežas grupu turnīrā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eiropas līga: ''Legia'' pēc piecu gadu pārtraukuma atgriežas grupu turnīrā
Varšavas ''Legia'' futbolisti pēc otrā vārtu guvuma. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas play-off kārtu pārvarējusi Varšavas ''Legia'', kas atbildes spēlē pieveica Prāgas ''Slavia'', pirmo reizi kopš 2015./2016. gada sezonas iekļūstot grupu turnīrā. Tāpat kvalifikācijas pēdējo kārtu pārvarēja Stambulas ''Galatasaray'' un ''Fenerbahce'', kā arī Glāzgovas ''Rangers'' un ''Celtic''.

Pašreizējā Polijas Ekstraklases čempione Varšavas ''Legia'' atbildes mačā savā laukumā pret Prāgas ''Slavia'' jau trešajā minūtē nonāca pateicīgā pozīcijā, lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kad sarkano kartīti par rupju izklupienu izpelnījās viesu pussargs Tomāšs Holešs. Tiesa, tas netraucēja ''Slavia'' pirmajai izvirzīties vadībā pirmā puslaika izskaņā, precīzi sitot Ubongam Ekpai. Pēc pārtraukuma Varšavas klubam izdevās izmantot viena spēlētāja pārsvaru un uzvarēt ar 2:1 - 59. un 70. minūtē ar dubli izcēlās Mahirs Emreli, ievedot ''Legia'' UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Tajā Polijas vienība iepriekšējo reizi spēlēja 2015./2016. gada sezonā.

Rezultatīvā mačā Helsinkos pārliecinošu uzvaru izcīnīja Stambulas ''Fenerbahce'', kas ar 5:2 sakāva vietējo HJK, divu spēļu summā triumfējot ar 6:2. Pēdējos divus vārtus turku vienība guva otrā puslaika kompensācijas laikā. Ar hat-trick izcēlās Eners Valensija. UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā iekļuva arī cita Stambulas komanda ''Galatasaray'', savā laukumā atspēlējoties no 0:1 un ar 2:1 pieveicot dāņu ''Randers''.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā spēlēs arī divas Skotijas galvaspilsētas Glāzgovas vienības - ''Rangers'' un ''Celtic''. Stīvena Džerārda vadītā komanda nosargāja vienu vārtu pārsvaru pret armēņu ''Alashkert'', kas atbildes mačā nonāca mazākumā spēles 40. minūtē, un spēlēja bezvārtu neizšķirti. Tikmēr ''Celtic'' ar 1:2 izbraukumā Nīderlandē zaudēja ''AZ Alkmaar'', divu spēļu summā triumfējot ar 3:2.

Divu vārtu deficītu atbildes mača otrajā puslaikā izdevās atspēlēt Beļģijas ''Jupiler'' līgas komandai ''Royal Antwerp'', kas 84. minūtē pēc Pītera Gerkena precīzā raidījuma panāca neizšķirtu divu spēļu summā un pēcāk pendelēs uzveica Kipras ''Omonia'' - 3:0.

Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārta

Pāris1. spēle2. spēleSummā
Randers (Dānija) – Galatasaray (Turcija)1:11:22:3
Rapid Vienna (Austrija) – Zorya Luhansk (Ukraina)2:13:25:3
Celtic (Skotija) – AZ Alkmaar (Nīderlande)2:01:23:2
Fenerbahçe (Turcija) – HJK Helsinki (Somija)1:05:26:2
Mura (Slovēnija) – Sturm Graz (Austrija)1:30:21:5
Omonia Nicosia (Kipra) – Royal Antwerp (Beļģija)4:20:34:5
Olympiacos Piraeus (Grieķija) – Slovan Bratislava (Slovākija)3:02:25:2
Slavia Praha (Čēhija) – Legia Warszawa (Polija)2:21:23:4
Rangers (Skotija) – Alashkert (Armēnija)1:00:01:0
Crvena Zvezda (Serbija) – CFR Cluj (Rumānija)4:02:16:1

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/