Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Manchester United" un "Barcelona" fināls – gada spēle futbolā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Manchester United" un "Barcelona" fināls – gada spēle futbolā
Kurš uzvarēs?
Foto: AP, AFP

Šodien Romā "Stadio Olimpico" plkst.21:45 sāksies 2008./09. gada sezonas UEFA Čempionu līgas fināls, kurā tiksies Anglijas un Spānijas čempiones – "Manchester United" pret "Barcelona". Šo cīņu droši var saukt par gada spēli futbolā.

Visi ceļi ved uz Romu
Šī gada fināls, kuru tiesās tiesnešu brigāde no Šveices ar Masimo Buzaku priekšgalā, notiks Itālijas galvaspilsētā Romā. Pēdējo reizi Čempionu līgas fināls Itālijā norisinājās 2001. gadā (toreiz Milānā „Bayern” pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzveica „Valencia”), bet Romā, tajā pašā „Stadio Olimpico”, 1996. gadā, kad arī pendeļu sērijā (kāda sakritība!) „Juventus” savās nosacītajās mājās pieveica „Ajax”. Neticēsiet, bet arī trešajā (ja skatās pagātnes virzienā no tagadnes) Itālijā notiekošajā finālā 1991. gadā Bari pilsētā uzvarētājs tika noteikts 11 metru sitienu sērijā. Un vēl jo vairāk neticēsiet – arī ceturtajā reizē, tajā pašā „Stadio Olimpico” Romā, 1984. gadā notika tas pats – tikai pendeļu sērijā „Liverpool” uzvarēja „Roma” vienību. Vai tas nozīmē, ka arī šovakar mūs gaida garš futbola vakars?

Fināla bumba uz Kolizeja fona

Kā komandas sasniedza finālu?
Saprotams, ka gan „Barcelona”, gan „Manchester United” sacensības sāka no grupu turnīra. „Barcelona” sešās spēlēs sasita 18 vārtus (labākais rādītājs starp visām turnīra komandām; otrs labākais piederēja „Lyon” – 14), pārliecinoši finišējot pirmajā vietā, tikai pēdējā kārtā sev nesvarīgā mačā pieļaujot vaļību un ar 2:3 zaudējot nākamajai UEFA kausa ieguvējai „Shakhtar” (vēl grupā bija „Sporting” un „Basel”). Savukārt „United” savā grupā nezaudēja ne reizi, taču arī uzvaru nebija daudz – tikai divas sešās spēlēs. Ar to gan pietika, lai apsteigtu visas savas sāncenses („Villarreal”, „Aalborg” un „Celtic”).

Astotdaļfinālā pirmajā spēlē abas nākamās finālistes nospēlēja neizšķirti izbraukumā attiecīgi pret Francijas un Itālijas čempionēm – „Barcelona” pret „Lyon”, bet „United” pret „Inter”. Tomēr savā laukumā „Barcelona” un „United” droši kontrolēja mača gaitu – „Barcelona” uzvarēja ar 5:2, bet „United” ar 2:0. Tālāk jau ceturtdaļfināls pavisam viegls sanāca „Barcelona” – viss bija skaidrs jau pēc pirmā mača, kurā ar 4:0 tika pazemoti Vācijas čempioni „Bayern”. „United” klājās grūtāk – savā laukumā neizdevīgi rezultatīvais neizšķirts pret „Porto” (2:2). Nervozā izbraukuma mačā gan izdevās uzvarēt ar 1:0.

Pusfināls jau sanāca grūtāks „Barcelona” – kamēr „United” abās spēlēs izskatījās pārliecinoši pret „Arsenal” (1:0 un 3:1), tikmēr spāņi pēc 0:0 savā laukumā vēlāk viesos pret "Chelsea" mača gaitā nonāca neapskaužamā situācijā – 0:1 un mazākums. Tomēr „Barcelona” vienībai viss beidzās laimīgi – pieliktajā laikā Andress Injesta izrāva tik vajadzīgo 1:1. Kopumā tendence skaidra – gan „Barcelona”, gan „United” visu sezonu spēlējušas ļoti pārliecinoši, tiesa, „Barcelona” panākumi vairāk balstījušies uz vētrainiem uzbrukumiem un daudz gūtiem vārtiem, kamēr „United” uzsvaru likusi uz necaursitamu aizsardzību.

"Manchester United" zvaigznes un...

Sapņu fināls
„United” un „Barcelona” spēli šodien droši var saukt par gada spēli futbolā. Ir nepāra gads, tātad ne Pasaules kausa izcīņas, ne Eiropas čempionāta finālturnīrs nenotiek. No pēdējo 10 gadu fināliem neaizmirstamākie bijuši tieši nepāra gados – 1999. gadā „Manchester United” pāris minūšu laikā „Bayern” sapni pārvērta par murgu, no 0:1 panākot 2:1 un triumfējot turnīrā. Savukārt trijos nākamajos „nepāra gadu” finālos 2001., 2003. un 2005. gadā uzvarētājs ik reizi tika noteikts ar 11 metru sitienu sērijas (jau atkal sanāk pieminēt šo futbola sastāvdaļu...) palīdzību, turklāt pēdējā gadījumā tas notika pēc tam, kad „Liverpool” finālā pret "Milan" neticamā kārtā no 0:3 pamatlaika gaitā pamanījās panākt 3:3.

Jācer, ka arī 2009. gada fināls neliks vilties. Īpaši jau tāpēc, ka spēlēs patiesi spēcīgi klubi – daudzi neitrāli futbola līdzjutēji jau no turnīra sākuma cerēja redzēt tieši šādu finālistu sastāvu. „Barcelona” brauca pāri visiem Spānijā, ik spēlē sitot iekšā teju trīs vārtus, savukārt „United” Anglijas Premjerīgā vienubrīd prata uzvarēt 14(!) reizes pēc kārtas ar sausu rezultātu. „Barcelona” un „United” uzvarēja savos čempionātos, pie tam nosvinēja iegūtos titulus vēl pirms pēdējās kārtas. Jāatgādina, ka „Manchester United” ir arī šī brīža Čempionu līgas trofejas īpašniece un pēdējo reizi kādam klubam divas reizes pēc kārtas šajā turnīrā uzvarēt izdevies 1990. gadā, kad to paveica „Milan”. Vai "United" šovakar atkārtos šo sasniegumu?

..."Barcelona" zvaigznes

Komandu izcilnieki
Jau minēta „Barcelona” izteiktā „nosliece” uz uzbrukšanu – ne velti šīs sezonas Čempionu līgas rezultatīvāko spēlētāju sešiniekā uzreiz divi šī kluba pārstāvji. Lionels Mesi ir līderis ar astoņiem vārtiem, bet Tjerī Anrī guvis piecus vārtus. Pa „trīnītim” iespējuši Samjuels Eto’O un Bojans Krkičs. „United” rindās trīs vīri guvuši pa četriem vārtiem – Dimitars Berbatovs, Veins Rūnijs un Krištianu Ronaldu. Vēl jāmin, ka Mesi papildus saviem astoņiem vārtiem arī izdarījis piecas rezultatīvas piespēles, bet visa turnīra līderis šajā ziņā ir Čavi Ernandezs ar sešām šādām piespēlēm. „United” sastāvā pa trim rezultatīvām piespēlēm izdarījuši Rūnijs un Raiens Gigss. Ronaldu pagājušajā Čempionu līgas turnīrā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju un lai arī šajā sezonā portugālim tik labi neveicas, viņš tik un tā, iespējams, būs bīstamākais futbolists uz laukuma, par ko liecina 32 izdarītie sitieni pa vārtiem šajā Čempionu līgā (tuvākajam sekotājam tikai 23).

Noteikti jāpiemin arī, ka barselonietis Anrī ir aizvadījis visvairāk spēļu Čempionu līgā visā turnīra vēsturē – 130. Kas interesanti, viņa tuvākais sekotājs šajā ziņā ar 128 mačiem ir... Gigss no pretinieku nometnes, bet piektais ir Pols Skoulzs. Anrī ir arī izcils vārtu guvējs – ar 59 vārtiem trešais visu laiku rezultatīvākais Čempionu līgā. Viņam šovakar ir visas iespējas panākt (vai varbūt pat apsteigt?) otrajā vietā esošo Rūdu van Nistelroju, kuram 60 vārtu guvumi. Pirmais ir Rauls ar 64 precīziem raidījumiem.

Lielākās komandu zvaigznes - Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi

Sastāvi, savainojumi, diskvalifikācijas
Kā jau allaž šādos garos turnīros, finālā nebūs iespējas redzēt vairākus futbolistus savainojumu un diskvalifikāciju dēļ. "Manchester United" rindās diskvalificēts ir Darens Flečers, kamēr "Barcelona" šī iemesla dēļ būs jāiztiek bez diviem spēcīgiem aizsargiem Erika Abidala un Daniela Alveša. Tāpat barseloniešu rindās nebūs savainotā Rafaela Markeza, tātad Katalonijas klubam būs jāiztiek uzreiz bez trim pamatsastāva aizsargiem. Savainojumi šoreiz neliegs spēlēt nevienam "United" spēlētājam, tiesa, Rio Ferdinands atgriezīsies uzreiz sākumsastāvā pēc mēneša ilgas prombūtnes. Mikrotraumas nomoka arī Injestu un Anrī (abi "Barcelona"), taču spēlēt viņi varēs.

Spēlētāju un treneru pirmsspēles komentāri
Ko pirms spēles saka abu pušu pārstāvji?
Spēlētāji
Eto'O ("Barcelona"): "Mums ir iespēja pārrakstīt Spānijas futbola vēsturi. Tā būs mūsu motivācija. Uzvarēt būs svarīgi ne tikai mūsu faniem, bet visas Spānijas līdzjutējiem."
Andersons ("United"): "Daudz pieredzes deva iepriekšējais fināls. Tu iemācies daudzas lietas un zini, kā rīkoties attiecīgās situācijās."
Alvešs ("Barcelona"): "Ir grūti izlaist jebkuru spēli, nemaz nerunājot par šādu. Vispār nedomāju, ka mačs būs atklāts, kā runā ļaudis. Domāju, ka "United" nespēlēs pārāk uzbrūkoši un būs uzmanīgi, kā tas bijis visu sezonu. Viņi respektēs "Barcelona". Ceru redzēt uzbrūkošu futbolu, taču pats neticu, ka tā būs. Esmu drošs, ka "Barcelona" kļūs par čempioni un cerams, daudz necietīšu, skatoties spēli no tribīnēm."
Nemanja Vidičs ("United"): "Futbolā visu izšķir rezultāts - par stilu, kā tas panākts, tiek ātri aizmirsts. Pērn uzvarējām, šogad arī esam tikuši līdz finālam, tā ka ticam, ka varam uzvarēt."
Čavi ("Barcelona"): "Nezinu, kā spēlēs "United", taču mums ir jākontrolē bumba, jādominē laukuma vidū un uzbrukumā. Uzvarēsim, ja paliksim uzticīgi savam stilam. Arī treneris pateica mums, lai spēlējam tāpat, kā visu šo sezonu."
Maikls Keriks ("United"): "Neteikšu, ka esmu priecīgs par "Chelsea" izlidošanu, taču tā kā tagad pretī mums ir tieši "Barcelona", to tiešām var saukt par īpašu Eiropas finālu. Tikties ar viņiem brīdī, kad gan viņi, gan mēs esam pašā virsotnē, uzvarējuši savus čempionātus - tas ir īstais laiks labam futbolam un varena pārbaude abām komandām."
Treneri
Pepe Gvardiola ("Barcelona"): "Cenšos neizdarīt spiedienu uz spēlētājiem. Mums jāaizceļo līdz Romai, jāieēd labu pastu un jābūt gataviem 21:45 sākt spēli. Arī man kā trenerim tas būs svarīgs mačs - manā karjerā viss notiek tik ātri. Vēl tikai pirms gada biju "Barcelona" B komandas treneris, kamēr Fergusons jau daudzus gadus ir šajā "biznesā". Viņš savā karjerā paveicis tik daudz. Man tas ir liels gods spēlēt finālu pret viņu."
Alekss Fergusons ("United"): "Mums ir pašiem savs stils un ceram, ka trešdien to izdosies izpaust. Domāju, fināls būs labs. Skatījos "Barcelona" spēli pret "Real", un barseloniešu sniegums bija vienkārši fantastisks. Pie sevis noteicu "Ak Dievs, mums ar viņiem jāspēlē", taču tad "Chelsea" parādīja, ka viņi var tikt uzveikti, un tas deva iedrošinājumu."

Treneri Pepe Gvardiola un Alekss Fergusons - arī šo kungu taktiskā cīņa daudz ko izšķirs

Izteikta favorīta nav
Jau minējām, ka „Barcelona” vairāk izceļas ar daudz gūtiem vārtiem, bet „United” – ar maz ielaistiem. To apliecina šo klubu statistika savos nacionālajos čempionātos. „Barcelona” vidējais rezultāts aizvadītajās 37 no 38 kārtām bijis 2.81:0.92, bet „United” visā čempionātā 1.79:0.63. Čempionu līgā „Barcelona” vidējais rezultāts bijis 2.50:1.08, bet „United” 1.50:0.50. Ko par abu komandām domā bukmeikeri? Sākumā izredzes tika vērtētas kā pilnīgi vienādas, taču, tuvojoties mačam, bukmeikeri nedaudz nosliekušies par labu "United" (varbūt pie vainas ir "Barcelona" svarīgu aizsargu piespiedu prombūtne?) - betsafe.com likme uz angļu uzvaru pamatlaikā ir 2.55, bet uz "Barcelona" 2.80. Likmes uz galīgo uzvarētāju (tātad kaut vai papildlaikā vai 11 metru sitienu sērijā) ir sekojošas - uz "United" 1.80, bet uz "Barcelona" 2.00. Pārvēršot šos koeficientus procentu izteiksmē, sanāk tā - aptuveni 53% varbūtība, ka uzvarēs "United", bet 47% varbūtība, ka triumfēs "Barcelona".

Bukmeikeri arī uzskata, ka mača pamatlaikā nebūs daudz vārtu - drīzāk 0-2 nekā vismaz 3 (visdrīzāk - tieši 2). Kā visticamākais iznākums 90 minūtēs tiek uzskatīts 1:1 (likme 6.50), tad nāk 1:0 "United" labā (7.00), tad 0:0 un 1:0 "Barcelona" labā (abi 8.00). Piemēram, varbūtība, ka spēle noslēgsies ar 3:2, netiek augstu vērtēta ("United" labā 28.00, "Barcelona" labā 35.00).

Vai "Barcelona" panāks "United"?
Visbiežāk Čempionu līgā (un tās priekšgājējā Čempionu kausa izcīņā) triumfējusi Madrides "Real" (deviņas reizes), bet tās niknākā sāncense Spānijā "Barcelona" tikai divas reizes - 1992. un 2006. gadā. Šodien "Barcelona" var kļūt par septīto klubu turnīra vēsturē, kam izdevies triumfēt vismaz trīs reizes, pie tam tādā gadījumā Barselona panāktu savu tiešo pretinieci "Manchester United", kuras kontā ir tieši trīs šādi tituli. Interesanti, ka "United" līdz šim finālā spēlējusi trīs reizes un... ik reizi uzvarējusi. Vai mančestriešiem izdosies to paveikt arī ceturto reizi, tādējādi nosargājot pērn iegūto titulu? Vai tomēr "Barcelona" titulu skaita ziņā panāks "United" un revanšēsies par zaudējumu tai pagājušās sezonas Čempionu līgas pusfinālā? To uzzināsim jau šovakar! Patīkamu futbola skatīšanos!

Iespējamie sākumsastāvi (goal.com)
"Barcelona" (4-3-3): Valdess – Pujols, Turē, Pikē, Silvinju – Čavi, Buskets, Injesta – Mesi, Eto’O, Anrī.
"Manchester United" (4-5-1): Van der Sārs – O’Šei, Vidičs, Ferdinands, Evra – Gigss, Keriks, Andersons, Rūnijs, Parks – Ronaldu.

Pēdējo 10 gadu Čempionu līgas uzvarētāji

Gads Uzvarētājs
1999.Manchester United (Anglija)
2000.Real (Spānija)
2001.Bayern (Vācija)
2002.Real (Spānija)
2003.Milan (Itālija)
2004.Porto (Portugāle)
2005.Liverpool (Anglija)
2006.Barcelona (Spānija)
2007.Milan (Itālija)
2008.Manchester United (Anglija)

Vismaz trīskārtējās Čempionu līgas (un Čempionu kausa) uzvarētājas

V Klubs Skaits
1.Real (Spānija)9
2.Milan (Itālija)7
3.Liverpool (Anglija)5
4.-5.Bayern (Vācija)4
4.-5.Ajax (Nīderlande)4
6.Manchester United (Anglija)3

Izmantotie resursi:
uefa.com
manutd.com
barcelonafc.com
goal.com
independent.co.uk

1 2 3 4 5 165 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2009-05-27 00:11, pirms 15 gadiem
Tas tik būs mačs
GLORY UNITED!!!

 +60 [+] [-]

, 2009-05-27 00:13, pirms 15 gadiem
ceru uz NEAIZMIRSTAMU finālu!

  +8 [+] [-]

, 2009-05-27 00:14, pirms 15 gadiem
Par lielu Kataloniju!

  +4 [+] [-]

, 2009-05-27 00:15, pirms 15 gadiem
Par kataloniju un Spānijas saldajiem apelsīniem

Barca-MU --> 2:1

  -3 [+] [-]

, 2009-05-27 00:15, pirms 15 gadiem
par labu finālu!

Barca

 +24 [+] [-]

, 2009-05-27 00:19, pirms 15 gadiem
Labs raksts

Par MU

 +32 [+] [-]

, 2009-05-27 00:21, pirms 15 gadiem
biedrs rakstīja: man jau takā vilina uz būlīšiem!
Neesi sporta veidus sajaucis?

  -4 [+] [-]

, 2009-05-27 00:21, pirms 15 gadiem
gan kaa madrides, gan kaa spanju futbola piekritejs busu par barsukam!..

bet idiotisko, skaudigo, trulo un aispriedumaino barsukas fanu del [gan te, gan spanija] neapbedasjos ja vinnes mu!

pat tagad iespejams izcilakas barcas sezonas vestures prieksjvakara JUUS[barsukas fani] nespejat priecaties pasji par saviem sasniegumiem.. skiet jums lielaku baudu sagada izlikt savu zjulti pret madridistam.
Tas uzvaretajiem cienju nerada!

bet juus jau kaa sunisji spanija barcas fani ieniidiis madridiesjus jums jadara tas pats..
prieks ka madridiesji ar to neizceljas, varbut tapec vinji arii ir labaki par jums!

lai nu kaa..
LAI UZVAR STIPRAKAIS!

hala MADRID!

  +3 [+] [-]

, 2009-05-27 00:23, pirms 15 gadiem
Tas tik būs fināls! Manuprāt šie ir šobrīd 2 labākie pasaules klubi.
Lielākie dueļi:

Krištianu Ronaldu vs. Lionels Mesī!

Pep Guardiola vs. Alex Ferguson!

Augstākās klases futbols mūs gaida pilnīgi noteikti. Vienīgi žēl, ka Barcai nevarēs palīdzēt pāris aizsargi, Anrī un Injesta tikai tagad tā īsti sāks spēlēt pēc traumu izārstēšanas. Bet tomēr.
Es uzskatu, ka Mančestrai tādā ziņā ir priekšrocības, uzskatu viņus par lielākiem favorītiem, bet es par skaistu futbolu un lielu

>>>Barcu!<<< 2:1 kāda no komandām uzvarēs.

     [+] [-]

, 2009-05-27 00:23, pirms 15 gadiem
realmadrid7 rakstīja: gan kaa madrides, gan kaa spanju futbola piekritejs busu par barsukam!..

bet idiotisko, skaudigo, trulo un aispriedumaino barsukas fanu del [gan te, gan spanija] neapbedasjos ja vinnes mu!

pat tagad iespejams izcilakas barcas sezonas vestures prieksjvakara JUUS[barsukas fani] nespejat priecaties pasji par saviem sasniegumiem.. skiet jums lielaku baudu sagada izlikt savu zjulti pret madridistam.
Tas uzvaretajiem cienju nerada!

bet juus jau kaa sunisji spanija barcas fani ieniidiis madridiesjus jums jadara tas pats..
prieks ka madridiesji ar to neizceljas, varbut tapec vinji arii ir labaki par jums!

lai nu kaa..
LAI UZVAR STIPRAKAIS!


hala MADRID!
wtf?
Slēpts komentārs: Skalinieks-Cilvēks plusiņš

     [+] [-]

, 2009-05-27 00:24, pirms 15 gadiem
Barcecelonai vajadzetu uzvarēt.

 +15 [+] [-]

, 2009-05-27 00:24, pirms 15 gadiem
Ja Vidičš nospēlēs līmenī, tad Barsai nav daudz variantu, jo CR, Berbatovs vai Rūnijs, kāds no šiem noteikti iesitīs!

 +21 [+] [-]

, 2009-05-27 00:26, pirms 15 gadiem
Skalinieks-Cilvēks plusiņš rakstīja: Mūs sagaida pretīga spele Iesaku neskatīties, jo abas nav fināla cienīgas komandas
kur ielīdi,šis nav raksts par Barons vs Ventspils!

  -2 [+] [-]

, 2009-05-27 00:26, pirms 15 gadiem
realmadrid7 rakstīja: gan kaa madrides, gan kaa spanju futbola piekritejs busu par barsukam!..

bet idiotisko, skaudigo, trulo un aispriedumaino barsukas fanu del [gan te, gan spanija] neapbedasjos ja vinnes mu!

pat tagad iespejams izcilakas barcas sezonas vestures prieksjvakara JUUS[barsukas fani] nespejat priecaties pasji par saviem sasniegumiem.. skiet jums lielaku baudu sagada izlikt savu zjulti pret madridistam.
Tas uzvaretajiem cienju nerada!

bet juus jau kaa sunisji spanija barcas fani ieniidiis madridiesjus jums jadara tas pats..
prieks ka madridiesji ar to neizceljas, varbut tapec vinji arii ir labaki par jums!

lai nu kaa..
LAI UZVAR STIPRAKAIS!


hala MADRID!
Kurš tad te nepriecājas? Madrides-Barselonas nometnes tādas būs vienmēr un jūs jau nu neesat tīrāki. Starp citu, kāds te sakars ar Madridi vispār?

  -1 [+] [-]

, 2009-05-27 00:27, pirms 15 gadiem
Par Sarkanajiem velniem Varetu lidz pendelem tikt, kur VanderKrans atkal kadus 3 astistu, tas butu labi

  +6 [+] [-]

, 2009-05-27 00:27, pirms 15 gadiem
sarkanie

  +9 [+] [-]

, 2009-05-27 00:32, pirms 15 gadiem
Lai uzvar spēcīgākie.
Slēpts komentārs: -Skoufilds-

     [+] [-]

, 2009-05-27 00:33, pirms 15 gadiem
nu loti gaidiits un patiikams matcs buus sajaa vakara!
esu diezgan parliecinaats ka speele buus skataama tik uz vieniem vartiem! un tie buus barsas varti! un sovakar tik snoskaidrots pasaules labaakais futbolists 2009! uzvareetajs panems visu!

  +7 [+] [-]

, 2009-05-27 00:37, pirms 15 gadiem

  +5 [+] [-]

, 2009-05-27 00:45, pirms 15 gadiem
Tas tik būs mačs Bet domāju ka MU paņems

  -3 [+] [-]

, 2009-05-27 00:50, pirms 15 gadiem
-Skoufilds- rakstīja: Netiks noskaidrots, jo šajā sezonā Mesī ir labāks par Ronaldu
Ar ko tieshi labaaks?

     [+] [-]

, 2009-05-27 00:53, pirms 15 gadiem
Nu tad Vamos Barca!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-05-27 01:05, pirms 15 gadiem
realmadrid7 rakstīja: gan kaa madrides, gan kaa spanju futbola piekritejs busu par barsukam!..

bet idiotisko, skaudigo, trulo un aispriedumaino barsukas fanu del [gan te, gan spanija] neapbedasjos ja vinnes mu!

pat tagad iespejams izcilakas barcas sezonas vestures prieksjvakara JUUS[barsukas fani] nespejat priecaties pasji par saviem sasniegumiem.. skiet jums lielaku baudu sagada izlikt savu zjulti pret madridistam.
Tas uzvaretajiem cienju nerada!

bet juus jau kaa sunisji spanija barcas fani ieniidiis madridiesjus jums jadara tas pats..
prieks ka madridiesji ar to neizceljas, varbut tapec vinji arii ir labaki par jums!

lai nu kaa..
LAI UZVAR STIPRAKAIS!


hala MADRID!
Tiešām.. wtf? Kurš te kaut ar vārdu Madridi pieminēja?

  +5 [+] [-]

, 2009-05-27 01:17, pirms 15 gadiem
Ar visu sirdi par Barcelonu un spāņu futbola uzvaru !

  +4 [+] [-]

, 2009-05-27 01:18, pirms 15 gadiem
Neteiktu, ka ceru uz kādu konkrētu komandu, gan jau vairāk būšu par Barcu, bet jācer, ka būs labs fināls!

     [+] [-]

, 2009-05-27 01:18, pirms 15 gadiem
fc barcelona es par tevi

  -3 [+] [-]

, 2009-05-27 01:21, pirms 15 gadiem
barselona nozheelojami cheateri, bez tiesnesha paliidziibas nekaa nevar

  -3 [+] [-]

, 2009-05-27 01:23, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: wtf?
kuru vārdu nesaprati,es varu palīdzēt iztulkot

  +7 [+] [-]

, 2009-05-27 01:26, pirms 15 gadiem
-Skoufilds- rakstīja: Tikai un vienīgi par Katalonijas kluba trešo titulu sezonā un trešo čempionu līgas/kausa titulu kluba vēsturē!


FCB - Mes Que Un Club!
kā tu mani nebeidz smīdināt ar saviem bezmaz vienādajiem,patētiskajiem tekstiem sen jau gribēju pajautāt - kur tu biji pagāšgad? jeb šādus tekstus rakstīt ir modē tikai tad,ja komandai labi iet?

  -1 [+] [-]

, 2009-05-27 01:33, pirms 15 gadiem
Protams par Sarkano Velnu uzvaru !!! Taču jau no CL saakuma gribeeju Romas finaalaa redzeet tieši šīs abas komandas. Barcas speele vienmeer man ir simpatizeejusi. Tapeec ja šīvakara finaalaa uzvarees katalaaņi, buus nedaudz vieglaak paarciest zaudeejuma ruugtumu.
Gribaas jau protams redzeet skaistu atklaatu futbolu ar daudziem goliem. Taadu kaa 1/4 fin. Chelsea-Pool! Tomeer man šķiet ka visu izšķirs viens gols, vai arii pendeles. Tas ka vareetu aiziet liidz 11. m. sitieniem, vedina arii statistika par iepriekšeejiem Čempionu Kausa finaaliem, kas notikuši Itaalijaa.

  -1 [+] [-]

, 2009-05-27 01:40, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Tiešām.. wtf? Kurš te kaut ar vārdu Madridi pieminēja?
nja,izskatās,vēl dažiem vajadzīga palīdzība. pieņemu,ka pārējo domu saprati,tāpēc atļaušos netulkot bet viss nesākas un nebeidzas ar šo topiku,lai cik tas dīvaini nebūtu arī es labāk gribētu,lai uzvar la liga klubs,bet tieši tādu idiņu dēļ,kurus apraksta realmadrid7,laikam tomēr būšu par MU

  +1 [+] [-]

, 2009-05-27 01:48, pirms 15 gadiem
Barselonai aciimredzami iztrūkumi aizsardzībā. MU tas ir galvenais trumpis, ko uzbrūkošajai līnijai vajag izmantot!
Aizsardzība MU visu sezonu, ar nelieliem izņēmumiem, ir spēlējusi dievišķīgi! Netaisiet Rio un Co. rupjas kļūdas un Barsai nebūs 'daudz šanses iesist!
GLORY UNITED!
1 2 3 4 5 165 komentāri