Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga - kurš jau ticis play-off, kuram ko vajag?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Čempionu līga - kurš jau ticis play-off, kuram ko vajag?
Marseļas "Olympique" futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Sportacentrs.com cītīgi ziņojis par visiem grupu turnīra rezultātiem un notikumiem visās spēlēs. Šoreiz par to, kuri klubi šobrīd (pirms pēdējās, 6. kārtas) jau nodrošinājuši vietu „play-off” jeb astotdaļfinālā, kuri šādas cerības zaudējuši utt.

A grupa

„Bordeaux” jau ir astotdaļfinālā (pie tam no 1. vietas), bet Haifas „Maccabi” pēc 6. kārtas Eirokausu sezona beigsies. 2. un 3. vietu sadalīs „Juventus” un „Bayern”, pie tam darīs to savstarpējā cīņā Turīnā. „Juventus” pietiks ar neizšķirtu, lai saglabātu 2. vietu un tiktu astotdaļfinālā. „Bayern” vajadzēs tikai un vienīgi uzvaru, citādi Eirokausus nāksies turpināt mazāk prestižajā UEFA Eiropas līgā.

B grupa

„Manchester United” vēl var zaudēt 1. vietu grupā, tomēr vietu astotdaļfinālā mančestrieši jau ir nodrošinājuši. Tikmēr uz 2. ceļazīmi „play-off” turpina pretendēt divi citi pārējie klubi – „Wolfsburg” un „CSKA”, kamēr „Besiktas” vairs var pacīnīties tikai par 3. vietu un turpinājumu Eiropas līgā. Katrā ziņā viss ir vācu kluba rokās – jāuzvar pēdējā kārtā „United” un astotdaļfināls piederēs „Wolfsburg”. Vācu čempioniem var paveikties arī neizšķirta gadījumā, taču tad vajag, lai „CSKA” neuzvar Turcijā. Arī zaudējums „Wolfsburg” var pavērt ceļu uz „play-off” – tad nepieciešama „Besiktas” uzvara pār „CSKA”. Loģiski spriežot, viss pārējais der „CSKA” – maskaviešiem vai nu jāuzvar Turcijā un jācer, ka „Wolfsburg” nepaņems trīs punktus pret Mančestru, vai arī jānospēlē neizšķirti Turcijā un jācer, ka „Wolsburg” angļu čempioniem zaudēs.

C grupa

„Ventspils” pāridarītājai „Zurich” Nāves grupā izdevās gūt vienu uzvaru, taču jau tagad skaidrs, ka Eirokausu sezona pēc pēdējās kārtas būs beigusies. Uz divām vietām „play-off” pretendē „Real”, „Milan” un „Marseille”. Madrides Karaliskais klubs tikai fatālas neveiksmes gadījumā neizkļūs no grupas, proti, ja zaudēs Marseļai ar 0:3 vai vairāk (plus „Milan” uzvar Cīrihē). Skaidrs, ka „Real” šādu teorijas brīnumu nepieļaus un astotdaļfinālā tiks, kas nozīmē, ka par otro ceļazīmi neklātienē sacentīsies „Milan” un „Marseille”. Labākās pozīcijās ir milānieši – jāuzvar Cīrihē un lieta darīta. Ja Šveices čempionus „Milan” neizdosies apspēlēt, arī tad vēl viss nav zaudēts – jācer, ka „Marseille” savā laukumā neuzvarēs „Real” vienību. Attiecīgi „Marseille” ne tikai jāuzvar „Real”, bet arī jācer uz „Milan” klupienu Šveicē. Protams, „Marseille” tikpat labi var teikt, ka viss ir tās rokās un par „Milan” maču var nedomāt – tikai tad jāuzveic „Real” ar 3:0 vai četru vārtu pārsvaru...

D grupa

Viss beidzies – astotdaļfinālā būs „Chelsea” (garantēta 1. vieta) un „Porto” (2. vieta). „Atletico” un „APOEL” vēl pacīnīsies par 3. vietu un ceļazīmi uz Eiropas līgu – spāņu klubam ir par punktu vairāk un 6. kārtā jāspēlē mājās pret „Porto”, kamēr kipriešiem būs neiespējamā misija Londonā pret „Chelsea”.

E grupa

Viss beidzies – astotdaļfinālā „Fiorentina” un „Lyon”, kamēr angļu superklubam „Liverpool” jāsamierinās ar Eiropas līgu. Pēdējā kārtā „Fiorentina” spēlēs izbraukumā pret „Liverpool”, un ja itāļu komanda zaudēs, tad „Lyon” parādīsies lieliska iespēja izraut 1. vietu grupā (kas arī nav mazsvarīgi) – frančiem tad vienkārši savā laukumā jāuzvar pastarīti „Debrecen”.

F grupa

Trakākā grupa Čempionu līgā. Neviena nav nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, bet tai pat laikā neviena uz to nav zaudējusi cerības. Beigās pat var sanākt tā, ka visas četras komandas satilpst divos punktos... Labākajā situācijā ir „Barcelona” – galvenais Kijevā pret „Dynamo” nezaudēt ar 0:2 vai trīs un lielāku vārtu starpību (ja tomēr šādi tiek zaudēts, vēl var glābt neizšķirts otrajā mačā Milānā). Tomēr fakts, ka trofejas īpašniece „Barcelona” teorētiski joprojām var neizkļūt no grupas, pats par sevi ir ievērības cienīgs. Grūtākajā situācijā ir Kijevas „Dynamo” – vai nu jāuzvar ar minēto 2:0 vai trīs un lielāku vārtu starpību vareno „Barcelona”, vai arī jāuzvar ar citu (1:0, 2:1, 3:2, 3:1, 4:2 utt.) rezultātu, bet tad nepieciešams neizšķirts Milānā. „Inter” iekļūs „play-off”, ja uzvarēs „Rubin”. Vēl arī der 0:0 un 1:1, taču tad „Dynamo” nedrīkst uzvarēt Barselonu. Visbeidzot „Rubin” kvalificēsies astotdaļfinālam, ja uzvarēs Milānā „Inter” vai arī nospēlēs neizšķirti 2:2, 3:3, 4:4 utt., bet tai pat laikā Kijevā neuzvarēs „Dynamo”.

G grupa

„Sevilla” vēl nav nodrošinājusi 1. vietu, bet „play-off” vieta gan tai ir garantēta. Viss beidzies skotu „Rangers”, bet otro ceļazīmi sadalīs rumāņu „Unirea” un vācu „Stuttgart”. Pēdējā kārtā abas tieši spēlēs savā starpā Štutgartē. Situācija ļoti vienkārša – „Stuttgart” der tikai uzvara, kamēr „Unirea” der gan pašas uzvara, gan neizšķirts.

H grupa

„Arsenal” nodrošinājusi 1. vietu. Par otro ceļazīmi cīnās grieķu „Olympiakos” un beļģu „Standard Liege”. Grieķiem ir par trim punktiem vairāk, taču... pēdējā kārtā jāuzņem spēcīgais „Arsenal”. Neizšķirts vai uzvara ievedīs „Olympiakos” astotdaļfinālā, bet zaudējuma gadījumā lieliskas iespējas pavērsies „Standard Liege”, kurai tad mājās jāpieveic kaimiņvalsts sāncensi „AZ Alkmaar”.

Kopsavilkums

StatussKomandas
Garantēts „play-off”Bordeaux;Manchester United;Chelsea; Porto; Fiorentina; Lyon; Sevilla; Arsenal
Zem jautājuma zīmesJuventus; Bayern; Wolfsburg; CSKA; Real; Milan; Marseille; Barceolna; Inter; Rubin; Dynamo; Unirea; Stuttgart; Olympiakos; Standard Liege
Zudušas cerības uz „play-off”Maccabi;Besiktas; Zurich; Atletico; APOEL; Liverpool; Debrecen; Rangers; AZ Alkmaar

     [+] [-]

, 2009-11-26 19:10, pirms 15 gadiem
Nu jacer ari uz kadu parsteigumu,bez tiem nevar
Laigan Liverpool netika,
Slēpts komentārs: perish
Slēpts komentārs: tempijs

  +4 [+] [-]

, 2009-11-26 19:19, pirms 15 gadiem
Chelsea !

     [+] [-]

, 2009-11-26 19:24, pirms 15 gadiem
tempijs rakstīja: Es nesaprotu kālab visi saka, ka MU jau 100% ir play-off, pamatīgs zaudējums Volfsburgai, CSKA pamatīgi uzvar Besiktas, MU, CSKA un Volfsburgai pa 10 punktiem, tālāk iet CSKA un Volfsburga, jo iesistie-ielaistie ir labāki... teorētiski taču tā var notikt, ne?
Statuss Komandas
Garantēts „play-off” Bordeaux;Manchester United;Chelsea; Porto; Fiorentina; Lyon; Sevilla; Arsenal

 +11 [+] [-]

, 2009-11-26 19:29, pirms 15 gadiem
Ja vienāds punktu skaits, tad skatās izcīnīto punktu skaitu starp komandām, kurām ir šis vienādais punktu skaits.

Ja Besiktas uzvar, bet Wolfsburg zaudē ("perish" minētais variants), tad trim komandām pa 7p. Savukārt savstarpējās spēlēs izcīnītie punkti sanāk šādi:
Wolfsburg 7
CSKA 6
Besiktas 4
Tātad pie šī scenārija tiek MU un Wolfsburg

Tālāk par MU. Ja MU zaudē kaut vai ar 0:10 Volfsburgai, bet CSKA kaut vai ar 10:0 uzvar Besiktas ("tempijs" minētais variants), tad šai gadījumā trim komandām pa 10p., bet savstarpējās spēlēs punkti sadalās šādi:
MU 7
Wolfsburg 6
CSKA 4
Tātad pie šī scenārija tālāk tiek MU un Wolfsburg.

Secinājums: MU 100% iet tālāk, Besiktas 100% no grupas ārā netiek.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-26 20:42, pirms 15 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Ja vienāds punktu skaits, tad skatās izcīnīto punktu skaitu starp komandām, kurām ir šis vienādais punktu skaits.

Ja Besiktas uzvar, bet Wolfsburg zaudē ("perish" minētais variants), tad trim komandām pa 7p. Savukārt savstarpējās spēlēs izcīnītie punkti sanāk šādi:
Wolfsburg 7
CSKA 6
Besiktas 4
Tātad pie šī scenārija tiek MU un Wolfsburg

Tālāk par MU. Ja MU zaudē kaut vai ar 0:10 Volfsburgai, bet CSKA kaut vai ar 10:0 uzvar Besiktas ("tempijs" minētais variants), tad šai gadījumā trim komandām pa 10p., bet savstarpējās spēlēs punkti sadalās šādi:
MU 7
Wolfsburg 6
CSKA 4
Tātad pie šī scenārija tālāk tiek MU un Wolfsburg.

Secinājums: MU 100% iet tālāk, Besiktas 100% no grupas ārā netiek.
šorīt par šo domāju, bet bija slinkums normāli savstarpējos punktus sarēķināt. Paldies, tagad skaidrs!

  -1 [+] [-]

, 2009-11-27 01:48, pirms 15 gadiem
Labs raksts! Visi punkti uz i ir skaidri salikti un bez jautājumiem ar nepacietību gaidām pēdējo grupu kārtu. Man personīgi visvairāk sirds pukst par to, kuram grandam nāksies sekot Pūles pēdās- Juvei vai Bayernam (ceru, ka tālāk tiks Juve).
ps. tabulas gan, Edmund, varēji arī pie reizes iemest, bet nu tas tā...

     [+] [-]

, 2009-11-27 18:52, pirms 15 gadiem
go chelsea !