Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Metalist" tiek tālāk

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Metalist" tiek tālāk
"Metalist" futbolisti
Foto: AP

Harkovas "Metalist" futbolisti UEFA kausa izcīņas sešpadsmitdaļfināla atbildes spēlē ar 2:0 pieveikuši "Sampdoria" futbolistus, uzvarot divu spēļu summā ar 3:0. "Metalist" nav ielaiduši vārtus pēdējās sešās UEFA kausa izcīņas spēlēs.

"CSKA" dominē laukumā un uzvar divu spēļu summā

"Aston Villa" uz šo spēli ieradās krietni novājinātā sastāvā, kas ievērojami uzlaboja "CSKA" izredzes divu spēļu summā. Mača pirmais puslaiks nebija ne tuvu tas skatāmākais, jo abas komandas spēlēja ļoti, ļoti piesardzīgi. Tas bija vairāk izdevīgi "CSKA", kurus apmierināja arī bezvārtu neizšķirts. Bumba pārsvarā atradās laukuma vidusdaļā, pie tam armijnieki ļoti regulāri to atspēlēja atpakaļ savam vārtsargam Igoram Akinfejevam. Maskavas futbolistiem pirmajā puslaikā bija tikai divas puslīdz reālas vārtu gūšanas iespējas (pēc Alana Dzagojeva izpildītā soda sitiena un Vasīlija Berezucka sitiena ar galvu), bet viesi nespēja atbildēt pat ar to. Pēc pirmā puslaika 0:0.

Otrais puslaiks bija krietni vien skatāmāks. Jau pašā tā sākumā pusmoments radās Gārdneram, bet Akinfejevs bija vietā. Vēl pēc brīža, apspēlējot divus aizsargus, labā sitiena pozīcijā nonāca Milošs Krasičs, taču viņa sitiens lidoja mazliet garām vārtiem. Tas pats Krasičs praktiski uzreiz izvirzīja Juriju Žirkovu vienatnē pret viesu vārtsargu, taču Žirkovs vārtus gūt nespēja. Bez vārtu guvuma Žirkovs šajā spēlē tomēr nepalika – spēles 60. minūtē Dzagojevs piespēlēja bumbu Jurijam Žirkovam, kurš no soda laukuma līnijas ieraidīja to pašā vārtu stūrī. Nekādas "Aston Villa" ofensīvas atlikušajā pusstundā nebija, vēl vairāk, viesi pat neizveidoja nevienu puslīdz bīstamu situāciju. Mājinieki gan varēja izcelties vairākkārt, bet daudzās vārtu gūšanas iespējas tika izšķērdētas. Tikai spēles kompensācijas laika pēdējā minūtē Vāgners Lavs pielika treknu punktu šai spēlei – 2:0.

"Metalist" izslēdz "Sampdoria"

Ukrainas klubs šokēja itāļus, uzvarot izbraukumā, taču arī Harkovā labāki bija tieši ukraiņi, kuri, kā ierasti, spēlēja vairāk no aizsardzības, cerot uz ātrajiem pretuzbrukumiem. "Sampdoria" mazliet vairāk bija ar bumbu, bet bīstamus momentus izveidoja reti. Spēles 30. minūtē Mirona Markeviča trenētais "Metalist" izvirzījās vadībā pēc Valjajeva raidījuma no neliela attāluma. Vēl pēc desmit minūtēm iespēju izpildīt patālu soda sitienu ieguva Žaksons Koelju. Melnādainais futbolists izdarīja ļoti spēcīgu sitienu, pie tam bumba netālu no vārtiem mazliet palēcās, kas pārsteidza "Sampdoria" vārtsargu – 2:0! Kamēr "Metalist" priecājās, vienkāršā situācijā kļūdījās jau viņu vārtsargs, taču spēja notvert bumbu uz pašas vārtu līnijas. Pēc pirmā puslaika divu spēļu summā jau 3:0.

"Sampdoria" uzbrukumi otrajās 45 minūtēs kļuva mazliet mērķtiecīgāki un sakarīgāki, bet "Metalist" aizsardzība joprojām bija uzdevumu augstumos. Arī ukraiņi paši laiku pa laikam izveidoja bīstamus pretuzbrukumus, taču trūka noslēdzošās piespēles. Vēl vienu lielisku soda sitienu puslaika vidū izpildīja jau pieminētais Koelju, taču šoreiz bumba lidoja mazliet gar vārtu devītnieku. Atlikušajā laikā "Metalist" pārliecinoši noturēja uzvaru – 2:0. Ukrainas kluba futbolisti nav ielaiduši vārtus jau sešās (!!) UEFA kausa izcīņas spēlēs pēc kārtas. Nākamajā kārtā viņi spēkosies ar "Valencia" – "Dynamo" pāra uzvarētāju.

"Hamburg" uzvar arī savā laukumā

Hamburgas futbolistu izcīnītā uzvara izbraukumā ar 3:0 šajā pārī vairs nesolīja nekādu intrigu. Arī šo spēli vācieši uzsāka daudz aktīvāk, pie tam spēles devītajā minūtē pēc Ivica Oliča precīzā raidījuma panāca divu spēļu summā jau 4:0. Hamburgas futbolisti arī atlikušajā laikā diezgan pārliecinoši kontrolēja šī pāra iznākumu. "NEC" futbolisti gan varēja gūt vismaz goda vārtus, bet arī tas viņiem neizdevās.

UEFA kausa izcīņas sešpadsmitdaļfinālu rezultāti (tumšā krāsā pāra uzvarētājs):

CSKA - Aston Villa 2:0 (0:0) (Žirkovs 61', Vāgners Lavs 90+3')
Divu spēļu summā 3:1.
Metalist - Sampdoria 2:0 (2:0) (Valjajevs 30', Koelju 40')
Divu spēļu summā: 3:0
Hamburg - NEC 1:0 (1:0) (Oličs 9')
Divu spēļu summā 4:0

Astotdaļfinālu pāri

Werder – St.Ettiene
CSKA – Shakhtar
Udinese – Zenit
PSG – Braga
Dynamo – Metalist
Manchester City – Aalborg
Marseille – Ajax
Hamburg - Galatasaray

Žirkovs gūst vārtus pret "Aston Villa"

Izmantotie resursi:
uefa.com

  +3 [+] [-]

, 2009-02-26 21:19, pirms 15 gadiem
FANTASTISKS PRIEKS!!!!!! Aston Villa izsisti, Oličam gols, Sampdoria arī ārā!!! Žirkova gols labs! Gudri izspēlēts un sitiens arī labs

     [+] [-]

, 2009-02-26 21:30, pirms 15 gadiem
Metalist šokē itāļus. CSKA notur un HSV uzvar! Olič.

  +6 [+] [-]

, 2009-02-26 21:33, pirms 15 gadiem
Metalist sataisīja tādu nelielu sensāciju. tas vienmēr priecē.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-26 21:34, pirms 15 gadiem
viss, kā tam vajadzeja būt.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-26 21:37, pirms 15 gadiem
Twente: MArseļa 0:1, iet papildlaiks.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-26 21:45, pirms 15 gadiem
chelseachamps rakstīja: Twente: MArseļa 0:1, iet papildlaiks.
tagad skatos un ceru uz pendelēm. diezgan sūdīgi un agresīvi spēlē Marseļa.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-26 21:49, pirms 15 gadiem
laukums tur vienkārsi drausmīgs. viņi pasi par sevi slidinās un gūst traumas.

     [+] [-]

, 2009-02-26 22:04, pirms 15 gadiem
Metalist laikam sezonas pārsteigums.
NEC sasniegums jau bija tikt tur, kur viņi bija, jo Eredivisie viņi neko īpašu nerāda. Līdzīgs gadījums kā St. Ettiene - savā čempionātā neveiksmīgi, eirokausos - pat ļoti OK.
Aston Villa jau "paziņoja", ka neko īpašu negaida no eirokausiem, ar to, ka nosūtīja uz Maskavu otro sastāvu, ar kuru, protams, pret CSKA īpašu variantu nebija. Laikam veltīs visus spēkus PL.
PSG - Wolsfburg - mazliet negaidīta tik pārliecinoša parīziešu uzvara.