Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Savs laukums palīdz "Tottenham" un "Auxerre" atspēlēties

Savs laukums palīdz "Tottenham" un "Auxerre" atspēlēties
Pīters Kraučs līksmo
Foto: AP/Scanpix

Šovakar noskaidrojās pēdējās UEFA Čempionu Līgas grupu turnīra dalībnieces. "Tottenham Hotspur" atspēlēja vienu vārtu deficītu un sagrāva "Young Boys" ar 4:0 (summā 6:3), Amsterdamas "Ajax" ar 2:1 un summā 3:2 pievārēja Kijevas "Dynamo", bet "Auxerre" spēja pieveikt Sanktpēterburgas "Zenit" ar 2:0, triumfējot summā ar 2:1. Grupu turnīrā spēlēs arī slovāku "Žilina" un dāņu "Kobenhavn".

"Auxerre" realizē divas standartsituācijas un uzvar

Sanktpēterburgas klubs acīmredzot bija nolēmis, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums, un neiesēdās dziļi aizsardzībā, aktīvi veidojot savus uzbrukumus, un liekot "Auxerre" spēlēt aizsardzībā, kas noteikti varēja franču kluba futbolistos radīt papildus satraukumu. Tā nenotika – pēc stūra sitiena ar galvu precīzi sita Henbārs, un jau pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja tiek izmantota. Iniciatīva uz kādu laiku pārgāja mājinieku pusē, un "Zenit" atbildēja ar pretuzbrukumiem, gandrīz vai tiekot pie laimīgiem vārtiem – Kontū neveiksmīgi uzņēma bumbu savā soda laukumā, un tā no viņa krūtīm gandrīz ielidoja vārtos. Nu jau abas komandas uzbruka apmēram vienādi, bez ļoti reāliem momentiem. Vienā no krievu kluba uzbrukumiem pēc Keržakova sitiena bumba trāpīja pa aizsarga Grihtinga roku, tomēr, par laimi mājiniekiem, vārtos neieleca, un arī pendele piešķirta netika. Bija vēl viens bīstams soda sitiens uz "Auxerre" vārtiem, tomēr rezultāts nemainījās, 1:0.

Jau pašā otrā puslaika sākumā Jeļens guva otros vārtus, panākot 2:1 "Auxerre" labā divu spēļu summā. Stūra sitiens, Kulibalī ar galvu sit bumbu tālāk, un Jeļens atmuguriskā lēcienā raida bumbu vārtos. Neilgi pēc tam "Zenit" palika mazākumā, kad par spēli ar roku ārpus soda laukuma tika noraidīts vārtsargs Malafejevs. Tas vēl vairāk palielināja viņu problēmas. Laba iespēja iesit bija Danī, tomēr bumba lidoja nedaudz gar vārtu stabu. Sanktpēterburga palika arī deviņu vīru sastāvā, kad par otro brīdinājumu sarkano kartīti savu acu priekšā ieraudzīja Hubočans. Divu spēlētāju trūkums mača beigās arī liedza "Zenit" tikt līdz vārtu guvumam (bija viens bīstams soda sitiens, kuru atvairīja vārtsargs), un grupu turnīrā spēlēs "Auxerre".

Uzbrukuma līderu meistarība ieved "Ajax" grupu turnīrā

Pirmajās minūtēs aktīvāki bija viesi, izdarot arī vairākus sitienus, bet ar laiku iespēlējās arī "Ajax", puslaika gaitā liekot iesaistīties spēlē arī "Dynamo" vārtsargam Kovalam. Mārtens Stekelenburgs otros vārtos gan tika traucēts nedaudz biežāk, tomēr viņš ar saviem pienākumiem spēja tikt galā gana labi, lai pirmajā puslaikā nosargātu savus vārtus neskartus. Toties Kovalam nācās kapitulēt divas minūtes pirms mača pirmās daļas beigām, kad izcēlās mājinieku uzbrukuma līderis Luiss Suaress. Tomēr "Dynamo" joprojām pietika ar vieniem gūtiem vārtiem, lai turpinātu cīņu par vietu grupu turnīrā. Otrā puslaika sākumā teicams soda sitiens padevās Suaresam, tomēr lieliski spēlēja Kovals, atvairot to. Kijevas kluba futbolisti centās spēlēt aktīvi, tomēr tā tikai pelnīja vienu brīdinājumu pēc otra. Ar uzbrukumiem neveicās, turpretī "Ajax" sanāca diezgan labi, un 75. minūtē pēc lieliskas kombinācijas El Hamadauī panāca 2:0 spēlē, un 3:1 summā. "Dynamo" vēl tika pie pendeles, kuru realizēja Ševčenko, tomēr vairāk nekā – "Ajax" noturēja minimālo pārsvaru un triumfēja divu spēļu summā ar 3:2.

"Tottenham" pārbrauc pāri "Young Boys"

Totenhemas klubam iekļūšanai grupu turnīrā pietika ar rezultātu 1:0, un tas tāds kļuva jau samērā ātri – piektajā minūtē vārtus guva Pīters Kraučs. "Young Boys" situācija vēl vairāk sarežģījās 32. minūtē, kad Defo guva otros vārtus, divu spēļu summā panākot 4:3, kas nozīmēja, ka Bernes klubam jāiesit divreiz. Tas nozīmēja, ka "Young Boys" futbolistiem akurātāk jāizmanto dotās iespējas – pirmajā puslaikā neviens no viņu sitieniem tā arī nelidoja "Tottenham" vārtu taisnstūrī, lai arī spiediens bija visai ievērojams. Otrajā puslaikā tik aktīviem būt vairs neizdevās, un 61. minūtē Kraučs pēc stūra sitiena panāca 3:0. Komandas apmainījās bīstamiem momentiem, tomēr vārtus guva tikai mājinieki – 11 metru soda sitiens, un Kraučam hat-trick, ko vēl bija iespēja pārvērst par pokeru, tomēr uzvara tik un tā gana pārliecinoša. Divu spēļu summā 6:3, un "Hotspur" tiek tālāk.

Slovāku "Žilina" jau pirmajā mačā viesos bija iekrājusi divu vārtu pārsvaru (2:0), bet šovakar pirmajā puslaikā ieisita vēlreiz, padarot Prāgas "Sparta" situāciju praktiski neiespējamu – bija jāgūst četri vārti. Kam tādam nebija lemts notikt, turklāt Prāgas klubs nespēja izmantot pat 11 metru soda sitienu – Kladrubska raidīto bumbu atvairīja "Žilina" vārtsargs. "Sparta" tā arī nespēja abos mačos gūt kaut vienus vārtus, un izstājas no cīņas. Tikmēr dāņu "Kobenhavn" pirmajā mačā ar Tronheimas "Rosenborg" zaudēja ar 1:2, toties savās mājās 33. minūtē, pateicoties Otesena rezultatīvam sitienam, izvirzījās vadībā, un tobrīd jau iegūstot priekšrocību divu spēļu summā. To arī izdevās noturēt līdz mača beigām, un viņi iekļūst starp 32 grupu turnīra komandām.

Čempionu zars

Pāris1.spēle2.spēleKopā
Rosenborg - Kobenhavn2:10:12:2
Sparta - Žilina0:20:1. 0:3
Salzburg - Hapoel Tel-Aviv2:31:13:4
Basel - Sheriff1:03:04:0
Partizan - Anderlecht2:22:2; 3:2 p.sit.4:4

"Kobenhavn" uzvar divu spēļu summā, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem

Nečempionu zars

Pāris1.spēle2.spēleKopā
Young Boys - Tottenham Hotspur3:20:4.3:6
Zenit - Auxerre1:00:21:2
Dynamo Kyiv - Ajax1:11:22:3
Braga - Sevilla1:04:35:3
Werder - Sampdoria3:12:3 pag.5:4

Visas 32 UEFA Čempionu Līgas grupu turnīra dalībnieces: "Chelsea", "Manchester United", "Arsenal", "Tottenham Hotspur" (visas Anglija), "Inter", "Roma", "Milan" (visas Itālija), "Barcelona", "Real", "Valencia" (visas Spānija), "Bayern", "Schalke", "Werder" (visas Vācija), "Marseille", "Lyon", "Auxerre" (visas Francija), "Rubin", "Spartak" (abas Krievija), "Twente", "Ajax" (abas Nīderlande), "Benfica", "Braga" (abas Portugāle), "Shakhtar" (Ukraina), "CFR Cluj" (Rumānija), "Bursaspor" (Turcija), "Panathinaikos" (Grieķija), "Rangers" (Skotija), "Hapoel Tel-Aviv" (Izraēla), "Basel" (Šveice), "Partizan" (Serbija), "Kobenhavn" (Dānija), "Žilina" (Slovākija).

Izmantotie resursi:
UEFA.com - Union of European Football Associations


, 2010-08-25 23:37, pirms 14 gadiem
Šovakar mājinieku dominance: 5 spēles - 5 uzvaras; 10 iesisti - tikai vieni ielaisti vārti mājiniekiem!

p.s. Tiem, kas redzēja "Auxerre" - "Zenit" spēli - ko tādu izdarīja Malafejevs un Hubočans?
, 2010-08-25 23:38, pirms 14 gadiem
Kraučam derētu uzņemt masu reāli skeletam līdzīgs!
, 2010-08-25 23:38, pirms 14 gadiem
Semakam ar Buharovu mazs apd......s
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-25 23:38, pirms 14 gadiem
Lieliski. Tottenham malači. Kraučam ar hetriks.
Slēpts komentārs: NIPEM
, 2010-08-25 23:39, pirms 14 gadiem
Deportivo rakstīja: Šovakar mājinieku dominance: 5 spēles - 5 uzvaras; 10 iesisti - tikai vieni ielaisti vārti mājiniekiem!

p.s. Tiem, kas redzēja "Auxerre" - "Zenit" spēli - ko tādu izdarīja Malafejevs un Hubočans?
Malafejevs nospeleja ar roku arpus soda laukuma un Hubočans ari nospēleja ar roku, bet tas viņam tāds atkārtots pārkāpums un loģiska otra dzeltenā kartīte.
, 2010-08-25 23:39, pirms 14 gadiem
Krauča vakars! Tāds milzis bez problēmām varēja izlēkt ''Jaunos zēnus'' !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-25 23:40, pirms 14 gadiem
gribējās lai zenit tiek. bet tottenhamai crouch tā monstruāli ar galviņu paņēma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-25 23:40, pirms 14 gadiem
Skaista spēle Tottenham izpildījumā! Tik tuvu Kraučs bija pokeram! Nekas, gan gūs ČL
, 2010-08-25 23:40, pirms 14 gadiem
Zenit izkrīt, Kijevas Dinamo izkrīt, super. Play-offi ir izdevušies, žēl vienīgais par Spartu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-25 23:41, pirms 14 gadiem
Vienkārši lieliski!!! Neizsakāms prieks par Auxerres uzvaru!
Patīkams futbols ar patīkamām 2 sarkanajām kartītēm. hehe

Ajax - patīkami būs redzēt šos finālturnīrā.
, 2010-08-25 23:41, pirms 14 gadiem
Vot Auxerre speeli skatiijos , Auxerre peec pirmaa iesistaa gola , galiigi aizsardziiba ieravas , tad otraja puslaika iesita un tas pats. Tad noraidiija Malafejev un peec tam velvienu noraidiija , bet tur tochna nebija, jaatdod sarkana stuuri gaaja bumbu , un nospeleja ar roku , a tur srazu iedeva sarkano. Pirmaja puslaikaa , tiraakaa pendele uz Auxerre vaartiem bija. Tur viens nospeleeja ar roku. Man jau liekas , ka tiesnesim naaksies atbildet.
, 2010-08-25 23:41, pirms 14 gadiem
Bijušais Skontietis J.Pjačeks ar Žilinu arī grupu turnīrā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-25 23:43, pirms 14 gadiem
Kijeva tagad var kost pirkstos par pirmajā puslaikā izniekotajām 3 iespējām gūt vārtus!!!
, 2010-08-25 23:44, pirms 14 gadiem
Jāpiebilst, ka Defo arī izcēlās ar ļoti elegantiem vārtiem!
, 2010-08-25 23:44, pirms 14 gadiem
Kenwood rakstīja: Malafejevs tika noraidits par peedeejaas ceriibas sodu, speleja ar roku arpus vartsarga laukuma. Hubochans sanema otro dzelteno kartiti par speli ar roku, lai gan manuprat dzelteno kartiti tur nevajadzeja dot, nemot veeraa to, ka vinam jau viena bija.
Paldies par info! Es tā jau par Hubočanu, tāpēc, ka livescore.com norādīts, ka viņš 80. minūtē nopelnījis tīru sarkano bez iepriekšējiem brīdinājumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-25 23:46, pirms 14 gadiem
ajax-k.dinamo spēli sāku skatīties no otrā puslaika,diemžēl pateicoties tiesnesim zuda jebkāda vēlme skatīties tālāk.par ko Ševčenko dzeltenā-grūti bija saskatīt.tendencioza tiesāšana.dinamo katrs piskāriens (gandrīz ) tika svilpts,kamēr ajax pat no aizmugures paklupina un nekā.
nav nekas pret ajax,lai viņiem veicās ČL.
, 2010-08-25 23:46, pirms 14 gadiem
Malači AUXERRE!
, 2010-08-25 23:47, pirms 14 gadiem
TooGood rakstīja: Vot Auxerre speeli skatiijos , Auxerre peec pirmaa iesistaa gola , galiigi aizsardziiba ieravas
Auxerre arī pagājušogad Francijas čempī bija izteikta 1-0 komanda
, 2010-08-25 23:48, pirms 14 gadiem
nu ko mainiekiem šodien bija laba diena.
Slēpts komentārs: backdor
, 2010-08-25 23:57, pirms 14 gadiem
Nu domaaju ka Totenhema vinnees , bet ne tik paarliecinoshi.
, 2010-08-26 00:01, pirms 14 gadiem
Spurs vismaz saviem līdzjutējiem pierādīja ka pirmā spēle bij tik nejaušība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-26 00:05, pirms 14 gadiem
Tottenham malači, ierādīja "Jaunajiem puišiem" vietu! Prieks arī par Auxerre !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-26 00:12, pirms 14 gadiem
Liels prieks par Žilina sasniegumu. Tāpat prieks arī par Ajax. Jau sen gribējās redzēt šo komandu, atgriežamies ČL. Tai tur piestāv būt. Tottenham Hotspur (lielā mērā gan Kraučs) un Auxerre, kā arī Kobenhavn arī malači - nestresoja, izmantoja iespējas un spēja atspēlēties un iekļūt prestižajā turnīrā.
, 2010-08-26 00:19, pirms 14 gadiem
tiesneša kļūda neiedodod pendeli uz Auxerre vārtiem bija viņa kļūda, jo par tādu pašu pārkāpumu tikai šoreiz ārpus soda laukuma Zenit spēlētājam Hubačanam tika sarkanā kartiņa parādīta...tad rodas jautājums, ja nedod sodu tad nevajag nevienam dot, bet ....Zenit jau no tā tagad vairs labāk nepaliks
, 2010-08-26 00:26, pirms 14 gadiem
Nu ko Harijam tikko ienācis piķis pēdējam pirkumam!
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.