Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Apgabaltiesa lietu par mēģinājumu manipulēt ar UEFA rīkotās spēles rezultātu sāks skatīt 2023. gada martā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Apgabaltiesa lietu par mēģinājumu manipulēt ar UEFA rīkotās spēles rezultātu sāks skatīt 2023. gada martā
Edgars Gauračs. Foto: Sanita Ieva Sparāne

LETA. Krimināllietu, kurā par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotās futbola spēles rezultātu apsūdzēts Ruslans Bagirovs, Rīgas apgabaltiesa sāks skatīt 2023.gada 14.martā plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Iepriekš Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā lēma Bagirovu attaisnot. Prokuratūra par spriedumu iesniedza protestu.

Vīrietis ir apsūdzēts par to, ka 2018.gada jūlijā pirms UEFA rīkotās spēles starp Belgradas "FC Red Star Belgrade" ("Crvena Zvezda") un Jūrmalas "FK Spartaks", kas notika 2018.gada jūlijā Belgradā, uz "Spartaks Jūrmala" pārstāvja mobilo tālruni aplikācijā "Whatsapp" nosūtīja balss ziņu krievu valodā piedāvājot konkrētas naudas summas par atbilstošiem spēles rezultātiem.

Par divu vārtu ielaišanu piedāvāti 25 000, bet par četriem vārtiem aptuveni 50 000. Balss ziņā gan konkrēta valūta nav minēta, taču apsūdzībā norādīts, ka summas atbilstot Latvijas noteikto minimālo mēnešalgu kopsummai.

Toreiz ar 2:0 uzvarēja "FC Red Star Belgrade".

Šādā veidā apsūdzētais izdarījis mēģinājumu izdarīt manipulācijas, kas saistītas ar materiālu vērtību piedāvāšanu lielā apmērā, lai tādā veidā ietekmētu minētās UEFA rīkotās spēles rezultātu.

Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

Izmantotie resursi:
LETA