Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA kausa izcīņas grupu turnīrs jau šovakar

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

UEFA kausa izcīņas grupu turnīrs jau šovakar
Pagaidām UEFA kauss glabājas pie Sanktpēterburgas "Zenit"
Foto: Reuters

Grupu turnīra pirmās kārtas spēles šovakar aizvadīs arī UEFA kausa izcīņas E, F, G un H grupu komandas. Īpašu uzmanību būtu jāpievērš Maskavas "CSKA" un Lakoruņjas "Deportivo" komandu spēlei.

E un F grupa

Jau šovakar dalību UEFA kausa izcīņas grupu turnīrā uzsāks varenais Itālijas futbola klubs "AC Milan", kas izbraukumā centīsies pieveikt "Heerenveen" futbolistus. Milānas futbola klubam ar izlozi nav pārāk paveicies, jo šajā apakšgrupā ir vēl trīs spēcīgas komandas – "Braga", "Portsmouth", kā arī "Wolfsburg", tādēļ "AC Milan" jau sākot ar šī vakara spēli jāsāk krāt punkti. Šī spēle sāksies 21.45.

Vēl šovakar E grupā spēlēs "Braga" un "Portsmouth". Abu komandu izredzes būtu jāvērtē diezgan līdzīgi, jo tajās ir laba līmeņa futbolisti. "Braga" futbolistiem liels pluss ir tas, ka komanda spēlēs savā laukumā. Vai šo priekšrocību izdosies izmantot, uzzināsim jau šovakar. Spēles sākums 22.15

Krietni pieticīgāka par E grupu izskatās F grupa. Šajā grupā uz papīra ir trīs izteikti favorīti – "Hamburg", "Ajax", kā arī "Aston Villa", taču nekādā gadījumā nedrīkst nenovērtēt arī čehu "Slavia", kā arī slovāku "Žilina" komandu izredzes.

Centrālā pirmās kārtas spēle šajā grupā sāksies 22.15, kad "Aston Villa" savā laukumā uzņems vareno Amsterdamas "Ajax". Pirmās laukumā no šīs grupas gan dosies citas komandas – "Žilina" un "Hamburg". Šīs spēles sākums jau 19.30 pēc Latvijas laika.

G un H grupa

G grupa varētu pretendēt uz spēkos vislīdzvērtīgākās grupas statusu, jo šajā grupā, neskaitot "Valencia", visas komandas izskatās spēkos līdzvērtīgas. Starp šīm komandām nevar atrast nevienu komandu ar pārāk spilgtu vārdu, protams, izņemot jau pieminēto "Valencia".

Daudz kas varētu izšķirties jau šovakar, jo savā starpā tiksies visas četras potenciāli vājākās komandas. Abas spēles sāksies 21.45. Kopenhāgenā vietējais "Kobenhavn" uzņems "St.Ettiene", bet Tronheimā "Rosenborg" uzņems "Club Brugge" futbolistus.

Ļoti interesantas solās būt H grupas pirmās kārtas spēles. Īpašu uzmanību būtu jāpievērš šīvakara spēlei Maskavā, jo tur savā starpā tiksies ambiciozais Maskavas "CSKA" un Lakoruņjas "Deportivo". Būs interesanti pavērot, kā Spānijas klubs spēs pielāgoties Maskavas stadiona zālājam, jo skaidrs, ka tādos laikapstākļos Lakoruņjas klubs nav spēlējis bieži. Šī spēle sāksies 19.00.

Interesanta solās būt arī otra grupas spēle, kurā savā starpā tiksies "Nancy" un "Feyenoord" komandas. Iespējams, ka tieši šajā spēlē varētu izšķirties trešās vietas liktenis šajā grupā, jo abas iepriekšminētās komandas izskatās mazliet spēcīgākas, bet piektā grupas komanda "Lech" izskatās mazliet vājāka. Šī spēle sāksies 21.45.

Izspēles sistēma

Grupu turnīrā komandas aizvadīs tikai viena apļa spēles (divas spēles izbraukumā un mājās), pēc kurām cīņu izslēgšanās mačos turpinās katras grupas trīs labākās komandas. Tām pievienosies astoņas Čempionu līgas grupu trešo vietu ieguvējas.

UEFA kausa izcīņas grupas

E grupa

KomandaValsts
Milan Itālija
Heerenveen Holande
Braga Portugāle
Portsmouth Anglija
Wfl Wolfsburg Vācija

F grupa

KomandaValsts
Hamburg Vācija
Ajax Holande
Slavia Čehija
Aston Villa Anglija
Žilina Slovākija

G grupa

KomandaValsts
Valencia Spānija
Brugge Beļģija
Rosenborg Norvēģija
Kobenhavn Dānija
Saint-Etienne Francija

H grupa

KomandaValsts
CSKA Krievija
Deportivo Spānija
Feyenoord Holande
Nancy Francija
Lech Polija

Izmantotie resursi
uefa.com