Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Cauņa līdzdarbojas vārtu guvumā, CSKA uzvar Zviedrijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Cauņa līdzdarbojas vārtu guvumā, CSKA uzvar Zviedrijā
Aleksandrs Cauņa ar partneriem Eirokausus iesācis veiksmīgi
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Ļoti labu spēli Eiropas līgas 4. kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā aizvadījis Latvijas izlases līderis Aleksandrs Cauņa, kurš palīdzēja Maskavas CSKA viesos ar 1:0 pārspēt Solnas AIK. Cauņa spēlēja 66 minūtes, aktīvi līdzdarbojoties vienīgajā vārtu guvumā.

CSKA nekādus pārsteigumus AIK futbolistiem nesagādāja. Kā arī varēja prognozēt, spēlēts tika pēc shēmas 4-5-1, izmantojot divus balsta pussargus, bet kā vienīgo uzbrucēju Ahmedu Musu. Pontuss Vernblūms vēl pilnībā nebija atguvies no savainojuma, tādēļ blakām Rasmusam Elmam laukuma centrā darbojās Aleksandrs Cauņa.

Spēli labāk iesāk zviedri, kuri pirmajās 20-25 minūtēs vairāk pieturēja bumbu, kā arī biežāk sita pa vārtiem. 13. minūtē lielisku iespēju izskriet vienatnē pret vārtsargu Igoru Akinfejevu neizmantoja Karikari, bet 20. minūtē tieši virsū Igoram no 22 metriem sita Selso Borhess. Vēl bīstamāks moments radās pēc stūra sitiena, kad ar galvu sita Johansons, bet atkal vietā bija Akinfejevs. Pamazām CSKA, kas uzsvaru lika uz spēli ar īsām piespēlēm, pilnībā pārņēma kontroli pār laukuma vidusdaļu, sākot vērpt savas kombinācijas. 28. minūtē pēc Cauņas centrējuma zviedru aizsargi bumbu izsita ārpus soda laukuma, bet pirmais pie tās bija Rasmuss Elms – vietā vārtsargs. 33. minūtē aizsargs Mario Fernandess soda laukumā atrada Ahmedu Musu, kuram gan pietrūka precizitātes. Pēc piecām minūtēm CSKA sagaidīja savu labāko momentu – Musa ar Tošiču izspēlēja „sieniņu”, taču pēdējais no sešiem metriem aizsita stipri garām. Punktu pirmajam puslaikam pielika Alana Dzagojeva neprecīzais šāviens no 18 metriem.

Otrajā puslaikā CSKA pilnībā pārņēma bumbas kontroli savās kājās. Prieks, ka ļoti manāms bija Cauņa, kurš 49. minūtē izdarīja tālu un precīzu piespēli uz Musu, kurš netālu no soda laukuma tika nogāzts. Žēl, ka Dzagojeva izpildītais soda sitiens atdūrās pret sieniņu. 56. minūtē jau pats Cauņa bija uzmanības centrā – Aleksandrs saņēma piespēli no Ščenņikova, ar kreiso kāju nedaudz neprecīzi sitot tālajā apakšējā stūrī. Rezultāts tika atklāts 61. minūtē, pie tam ne bez Cauņas līdzdalības. Latvietis saņēma bumbu netālu no soda laukuma, pāradresēja to vēl tālāk Musam, kurš aizmuka no aizsarga, pēc kā izdarīja piespēli vārtu priekšā Hondam – japānim atlika vien iesist tukšos vārtos! Vēl pēc trīs minūtēm teju identisks uzbrukums (atkal Cauņas un Musas saspēle) noslēdzās ar neprecīzu Dzagojeva sitienu. Uzreiz pēc tā Cauņu nomainīja Vernblūms. 68. minūtē pēc ilgāka pārtraukuma darbiņš radās arī Akinfejevam, kurš tika galā ar zviedru soda sitienu. Atlikušajā laikā mājinieki vairs nekādas briesmas neradīja, uz ko CSKA atbildēja ar aktīvāku darbību priekšējā līnijā, taču arī viņiem īstu iespēju izcelties vairs nebija. Pelnīts panākums armijniekiem.

Aleksandrs Cauņa spēli sāka pamatsastāvā, darbojoties balsta pussarga postenī. Uz aktīvo Tošiča, Dzagojeva un Hondas fona īpaši manāms Saša nebija, tomēr kopumā darbojās precīzi. Bieži pieslēdzās uzbrukumiem, vairākas reizes mēģināja izdarīt centrējumus soda laukumā, bet aizsargi darbojās modri. Otrajā puslaikā Cauņa bija viens no aktīvākajiem, izdarot bīstamu sitienu pats, kā arī ar acīgām piespēlēm labās pozīcijās izvirzot partnerus. Līdzdarbojās arī vienīgo vārtu guvumā. 66. minūtē pussargs tika nomainīts.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-23 21:58, pirms 12 gadiem
prieks par Cauņu!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-23 22:03, pirms 12 gadiem
Cerams Cauņa nostiprināsies cska pamatsastāwā!

     [+] [-]

, 2012-08-23 22:04, pirms 12 gadiem
sk8bordists rakstīja: Cerams Cauņa nostiprināsies cska pamatsastāwā!
sezonas sakuma vins to jau ir izdarījis
Slēpts komentārs: Tu saki?

  +7 [+] [-]

, 2012-08-23 22:07, pirms 12 gadiem
Tu saki? rakstīja: Diez, kad viņš sitīs iekšā, ne tikai "līdzdarbosies"?
tak vienu Krievijas čempī jau ielika

  -2 [+] [-]

, 2012-08-23 22:08, pirms 12 gadiem
Imants Bargais rakstīja: sezonas sakuma vins to jau ir izdarījis
Vienīgi tas bija tad, kad CSKA vēl nebija nopirkusi Elmu. Rasmuss pievienojās komandai, un Cauņa uzreiz tika atbīdīts atpakaļ uz flangu, kur spēlēja tāpēc, ka Tošičs labajā malā aizstāja diskvalificēto Dzagojevu. Tagad Cauņa spēlē, jo nav Vērnblūma. Kad visi būs ierindā, gan jau būs pirmais aiz strīpas.

  +9 [+] [-]

, 2012-08-23 22:31, pirms 12 gadiem
Tu saki? rakstīja: Diez, kad viņš sitīs iekšā, ne tikai "līdzdarbosies"?
Pēdējā spēle Krievijas čempionātā...

CSKA viņam nav jāsit iekšā, viņs nav uzbrucējs, Lv izlasē viņs sit iekšā jo neviens cits to nevar izdarīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-08-23 23:18, pirms 12 gadiem
Ko ta! Jāgrib taču labākais - goli!
YeTii rakstīja: Pēdējā spēle Krievijas čempionātā...

CSKA viņam nav jāsit iekšā, viņs nav uzbrucējs, Lv izlasē viņs sit iekšā jo neviens cits to nevar izdarīt

  +2 [+] [-]

, 2012-08-24 00:29, pirms 12 gadiem
Vērnblūms bija, palika uz soliņa. Un nāca tieši Cauņu mainīt.

suvass rakstīja: Vienīgi tas bija tad, kad CSKA vēl nebija nopirkusi Elmu. Rasmuss pievienojās komandai, un Cauņa uzreiz tika atbīdīts atpakaļ uz flangu, kur spēlēja tāpēc, ka Tošičs labajā malā aizstāja diskvalificēto Dzagojevu. Tagad Cauņa spēlē, jo nav Vērnblūma. Kad visi būs ierindā, gan jau būs pirmais aiz strīpas.

  -3 [+] [-]

, 2012-08-24 01:42, pirms 12 gadiem
Manuprāt labākais Latvijas futbolists šobrīd!
Lūdzu, nevajag rakstā saukt viņu par Sašu!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-24 01:48, pirms 12 gadiem
Slepkava rakstīja: Vērnblūms bija, palika uz soliņa. Un nāca tieši Cauņu mainīt.
Es zinu, ka viņš bija un mainīja Cauņu. Bet pamatsastāvā viņa nebija tāpēc, ka tikko atgriezās no slimības un vēl nebija 100% gatavs. Iepriekšējā mačā, kurā Saša guva vārtus, Cauņa tika pamatā tieši zviedra slimības dēļ. Atkārtošos - kad (ja) visi būsu pilnībā gatavi, Cauņa, visticamāk, būs pirmais aiz strīpas.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-24 02:04, pirms 12 gadiem
suvass rakstīja: Es zinu, ka viņš bija un mainīja Cauņu. Bet pamatsastāvā viņa nebija tāpēc, ka tikko atgriezās no slimības un vēl nebija 100% gatavs. Iepriekšējā mačā, kurā Saša guva vārtus, Cauņa tika pamatā tieši zviedra slimības dēļ. Atkārtošos - kad (ja) visi būsu pilnībā gatavi, Cauņa, visticamāk, būs pirmais aiz strīpas.
nu es tur nesaskatu neko sliktu,galvenais lai vispār tiek spēlēt,puisis jauns un CSKA ar nav nekāds mazais klubs uz Eiropas fona,lai krāj pieredzi un pēc kāda laika būs stabils pamatsastāva spēlētājs,varbūt pat augstāka kaluma līgā un klubā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-24 09:56, pirms 12 gadiem
Patika kā zviedru Eurosport komentētājs lauza mēli, izrunājot Sašas uzvārdu Tagad ir piepulcējusies versija KaUna ( kaut kas līdzīgs dienvidkaimiņu pilsētas nosaukumam, tikai uzsvars uz U ). Bet savādāk ļoti patika, kā Elms-Cauņa-Honda-Dzagojevs-Musa plosīja zviedru aizsardzību ar sīkajām piespēlēm - Aleksandrs izskatījās tiešām labi un vārtu guvums aizsākās ar viņa izspēlēto "sieniņu".

     [+] [-]

, 2012-08-24 11:49, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: nu es tur nesaskatu neko sliktu,galvenais lai vispār tiek spēlēt,puisis jauns un CSKA ar nav nekāds mazais klubs uz Eiropas fona,lai krāj pieredzi un pēc kāda laika būs stabils pamatsastāva spēlētājs,varbūt pat augstāka kaluma līgā un klubā
Un tieši kur es saku, ka tas ir kaut kas slikts?

     [+] [-]

, 2012-08-24 15:34, pirms 12 gadiem
suvass rakstīja: Un tieši kur es saku, ka tas ir kaut kas slikts?
tā tieši jau nesaki,bet visu laiku gribi pierādīt,ka Cauņa nav pamatsastāva spēlētājs,kas tā ar pagaidām ir

     [+] [-]

, 2012-08-24 15:45, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: tā tieši jau nesaki,bet visu laiku gribi pierādīt,ka Cauņa nav pamatsastāva spēlētājs,kas tā ar pagaidām ir
Man būs ceturto reizi jāatkārto, kāpēc Cauņas situācija komandā šobrīd nav tāda pati kā sezonas sākumā? Vai varbūt tu gribi iestāstīt, ka, piemēram, Načo Monreals ir Spānijas izlases pamatsastāva aizsargs, jo bija pamatā pret Puertoriko?

     [+] [-]

, 2012-08-25 07:27, pirms 12 gadiem
suvass rakstīja: Man būs ceturto reizi jāatkārto, kāpēc Cauņas situācija komandā šobrīd nav tāda pati kā sezonas sākumā? Vai varbūt tu gribi iestāstīt, ka, piemēram, Načo Monreals ir Spānijas izlases pamatsastāva aizsargs, jo bija pamatā pret Puertoriko?
Suvass,izlasi mana pēdējā komentāra pēdējo daļu,Cauņa nav pamatsastāva spēlētājs,tur es tev pilnībā piekrītu,drīzāk ar tevis un manis teikto kopā gribēju atbildēt skeitbordistam un bargajam imantam,piedod,ja sanāca pārpratums

     [+] [-]

, 2012-08-25 13:14, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: Suvass,izlasi mana pēdējā komentāra pēdējo daļu,Cauņa nav pamatsastāva spēlētājs,tur es tev pilnībā piekrītu,drīzāk ar tevis un manis teikto kopā gribēju atbildēt skeitbordistam un bargajam imantam,piedod,ja sanāca pārpratums
Tiešām sanāca pārpratums - nav vietā izlasīju ir Atvaino, ņemu savu iepriekšējo komentāru atpakaļ.