Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Viss izšķirsies Mančesterā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Viss izšķirsies Mančesterā
Krištianu Ronaldu un Viktors Valdes.
Foto: Scanpix Sweden

UEFA Čempionu līgas pusfinālcīņā starp "Barcelona" un Mančesteras "United" pirmā cīņa Katalonijā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, lai gan jau spēles trešajā minūtē viesi stājās uz 11 metru atzīmes. Tāpēc viss šajā pārī izšķirsies atbildes mačā.

Ronaldu neizmanto iespēju
Jau otrajā minūtē MU tika pie pirmā stūra sitiena, pēc kura izspēles ar roku savā soda laukumā nospēlēja mājinieks Gabriels Milito. Lai arī kā savu taisnību centās pierādīt Barcelona spēlētāji mēģināja mīkstināt tiesneša Masimo Busaka sirdi, galvenais arbitrs savu lēmumu nemainīja - pendele. Soda sitienu izpildīt devās Krištianu Ronaldu un... pārliecinoši sita bumbu pāri vārtiem. Vēl pāris minūtes Mančesteras klubs vairāk kontrolēja bumbu, bet tad iniciatīvu jau pārņēma mājinieki.

Devītajā minūtē "Barcelona" pamanījās izpildīt trīs stūra sitienus pēc kārtas, no kuriem gan neko vairāk kā Lionela Mesi asu piespēli soda laukumā izspiest nespēja. Tomēr mājinieki turpināja bumbu kontrolēt vairāk, līdz 13. minutē tika pie soda sitiena pie pašas soda laukuma robežas. Arī šo iespēju "Barca" izniekoja, jo Ksavi ar pamatīgu šāvienu satricināja viesu veidoto sieniņu.

Pēc neveiksmīgajiem kataloņu mēģinājumiem ieņemt vārtus, bumbu vairāk kontrolēt atkal sāka viesi, taču momenti pie sāncenšu vārtiem neveidojās. Toties 21 .minūtē darbs bija Edvinam Van der Sāram, kurš tvēra bumbu pēc mājinieku viltīgi izpildīta soda sitiena.

Puslaika otrā puse bez momentiem
Spēle pamazām izlīdzinājās, bumba arvien vairāk kustējās pa laukuma vidusdaļu, līdz 29. minūtē rupju kļūdījās mājinieki. Ronaldu pamanījās pārķert nevērīgi izdarītu piespēli, raidīt bumbu soda laukumā, tomēr pie tās pirmais bija "Barcelona" vārtsargs Viktors Valdess. Mančesterieši īsā laikā izveidoja vēl pāris pusmomentu, taču par neko bīstamu tie nepārvērtās. Starp citu, tieši tāpat kā drīz vien sekojošais mājinieku soda un stūra sitiens.

Puslaika otrā puse pagāja faktiski bez momentiem, bet pie kaut kāda ieguvuma tomēr tika "United" – brīdinājumu par Ronaldu nogāšanu saņēma Rafaels Markešs, kuram nāksies izlaist atbildes maču. Piešķirto soda sitienu mājinieki izpildīja nesekmīgi un drīz vien arī Buzaka pasludināja, ka puslaiks noslēdzies.

"Barca" kontrolē, bet vārtus negūst
Otro puslaiku ar ofensīvu sāka mājienieki un noorganizēja arī bīstamums momentus. Vispirms Džanluka Zambrota izšķīrās par tālu sitienu, bet bumba, skarot kādu no sāncenšiem, lidoja pāri vārtiem. 51.minūtē lieliska iespēja atklāt rezultātu bija Samuelam Eto’o, taču Kamerūnas uzbrucējs sita gar tuvo vārtu stabu. Neveiksmes uzbrukuma noslēgumā pārāk nesarūgtināja Barcelona spēlētājus, kuri turpināja kontrolēt spēles gaitu, laiku pa laikam pārbaudot Van der Sāra meistarību. 60.minūtē vārtsargam nepatīkams sitiens padevās Ksavi, tomēr holandieties prata notvert caur burzmu lidojošo bumbu. Mājinieki turpināja vairāk kontrolēt bumbu, bet United spēle brīžiem atgādināja sliktākos Anglijas izlases piemērus – Mančesteras klubs laiku pa laikam aizsargājās visu 11 vīru spēkiem.

Apslāpējuši mājinieku degsmi, briti arī sāka ilgāk pieturēt bumbu un mēģināt veidot uzbrukumus, taču pārāk kautrīgi un neprecīzi. Barcelona centieni gan arī nebija pārāk bīstami, un pamazām komandu azarts apslāpa. Treneri ķērās pie spēlētāju maiņām, un šajā ziņā sevišķi izcēlās Franks Rijkārds, kurās pussarga Deku vietā sūtīja franču uzbrucēju Tjeri Anri. 83.minūtē Anri tiešām patraucēja Van der Sāru ar bīstamu sitienu, tomēr MU vārtsargs atkal spēlēja nevainojami. 88.minūtē mājinieki, kuri joprojām bumbu kontrolēja ievērojami vairāk, ieguva tiesības uz bīstamu soda sitienu, bet vārtsargs arī šoreiz tika galā ar Anri sitienu.

Arī atlikušajās spēles minūtēs nevienai no komandām neizdevās dabūt bumbu pāri vārtu līnijai un spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0. Parocīgāk tas it kā ir britiem, tomēr tā ir un paliek tikai teorētiska spriedelēšana – viss izšķirsies laukumā.

Čempinu līgas pusfināla spēle
(23. aprīlis)

Barcelona - Manchester United 0:0

1 2 3 4 128 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Dexters
Slēpts komentārs: marisb11

 +20 [+] [-]

, 2008-04-23 23:37, pirms 16 gadiem
Skaisti jau skaisti spēlē Barsa. Bet liekas ka reizēm pa daudz piespēles Barsai...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-23 23:37, pirms 16 gadiem
Ronaldu moj daragoj,nu kak tak možna ?
Slēpts komentārs: BekhemsLV
Slēpts komentārs: Sinner.aka.Scuba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ķencis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2008-04-23 23:38, pirms 16 gadiem
Vismaz pozitiivi ir tas ka Old Trafford bezvaartu neizskjirta nebuus!

 +15 [+] [-]

, 2008-04-23 23:38, pirms 16 gadiem
barca bija pelnijusi uzvaru~~~

  +6 [+] [-]

, 2008-04-23 23:39, pirms 16 gadiem
Ķencis rakstīja: "lai gan jau spēles trešajā minūtē viesi stājās uz 11 metru atzīmes."

Vai visi?

nu tas kas stājās bija vismaz puse komandas!

  +5 [+] [-]

, 2008-04-23 23:39, pirms 16 gadiem
Phee kaka Pat launakos murgos nevareju iedomaties ka liveri pret che bus baudamaka spele. Vienigais prieks, ka MU beidzot mak stavet aizsardziba. Domaju ka atbildes spele varetu but tikpat inchiga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Banzai

  +2 [+] [-]

, 2008-04-23 23:40, pirms 16 gadiem
bilde labaa....
Slēpts komentārs: Grigis

  -2 [+] [-]

, 2008-04-23 23:40, pirms 16 gadiem
Nu vajadzeeja izmantot sho teritoriaalo paarsvaru Barcai! otrais puslaiks prieks vinjiem izskatiijaas daudz ceriigaaks, bet tomeer nekaa! ceru, ka Old Traffordaa Barca beidzot to puusli iebakstiis vaartos!

 +10 [+] [-]

, 2008-04-23 23:41, pirms 16 gadiem
Henry vajadzēja laist ātrāk laukumā!

  +5 [+] [-]

, 2008-04-23 23:41, pirms 16 gadiem
kaada jeega ja tu kontrolee bumbu 60 % no speeles bet neizveido nevienu 100% iespeeju????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-04-23 23:43, pirms 16 gadiem
Interesanti ir ari tas, ka MU tikai 36% possesion, tas varetu but rekords. Barca videja linija spieda, bet kad nonema Mesi vispar viss iespejamais asums izzuda. Rooney vispar laukuma nebija. Rizhiks man liekas nebija pilna loze, Carrics ari iesukaja. Nebija si spele tada klasika, ka pret Real OT gadus atpakal.

  -3 [+] [-]

, 2008-04-23 23:44, pirms 16 gadiem
No šādiem klubiem biju gaidījis vairāk, spēle ļoti nebaudāma. Pēc tam ka Messi tika nomainīts, spēle kļuva neskatāma.
To, ka ManUtd spēlēs tādu aizsardzības futbolu, gaidījis nebija gandrīz neviens, manuprāt.
Cerams, ka Old Traffordā redzēsim atklātu uzbrukuma futbolu, kurā uzvarēs United. Kopš nespēlē vairs Ronaldinjo, skatīties Barsā var tikai uz Mesī.

  +3 [+] [-]

, 2008-04-23 23:44, pirms 16 gadiem
Jurchiks rakstīja: ar ko tieši bija pelnījuši, bet neieguvuši? tev futbols ir ziemassvētku dāvanu laiks?

1. vini vairak uzbruka
2. vairak kontroleja speli
3. sita vairak pa vartiem
4. neplatija tik daudz rokas visa komanda ka c.ronaldo viens pats visas speles garuma

  +2 [+] [-]

, 2008-04-23 23:46, pirms 16 gadiem
Njaaa!Kas buutu ja Ronaldu buutu iesitis pendeli...nu kas to,lai zin..!!Nu,bet MU shodien...svaki,svaki..negaidiiju...Barcu sis rezuultaats domaaju apmierina pirms dosanaas uz Old Traford..,nu,bet tur jau es domaaju buus pavisam cita speele!!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-23 23:46, pirms 16 gadiem
Neizkirts Nou Campaa!

Starp shadiem klubiem bija paredzama ljoti lidziga spele, bet tas, ka MU taa padosies, jeb neko nevareja padarit majiniekiem, mani shokeja!
Kaa jau tika radits mazajas tabulinjas, tad 1. puslaikaa aptuveni 64% pret 26%, gandriz tapat 2. un spelee kopumaa 65% pret 35% bumbas kontrole! Saspele mums bija gandriz perfekta, izspelejam daudzas kombinacijas tieshi pie un ap vartiem, speles laikaa vairaki bistami uzsitieni no Xavi, Injestas, Eto'O, vel daudziem! Daudzi nezimantotie sitieni un Van Der Saara veiksmigaa spele ljava MU palikt uz 0:0! Atkal nevaram iesist, bet staro shadam komandam to var piedot! 21 pret 6 sitieniem par labu Barcai! Kaut ko tadu tagad isti nepateikshu, kad bija! Patikami, ka spele musu!
Patika videjaa linija, Messi shadi tadi patikami pigori, Eto'O ar jauno frizuru kluseja, aizsardziba ari !

Nesudzos par shadu rezultatu, bet Anglijaa viss apgriezisies kajam gaisaa! Mes to varam Barca!

  +6 [+] [-]

, 2008-04-23 23:46, pirms 16 gadiem
Barca skaistuli!!!!! Ja kaads saka ka nav nekaadas jeegas tureet bumbu tad taa ir tuksha muuldeeshana! MU bez buceles izskatiijaas kaa pushelji.. ruunijs vai kaa vinju vineubriidi izskatiijaas pat taads saskumis...."iedodat mms arii bumbu "

     [+] [-]

, 2008-04-23 23:46, pirms 16 gadiem
Gaidīju ar cerībām, ka spēle būs skaistāka par CHE-LIV, katrā ziņā, ne sliktāka, bet bija sliktāka. Pilnīgs boooooorings! Uzbrukums abām komandām šinī spēlē kaut kur dusēja, kamēr aizsardzība daudz maz normāla bija. No tā viss skaidrs, momenti bija, bet minimāli. Lai arī es esmu MU fans, tomēr tā, kā šovakar spēlēt nedrīkst. Ronaldo, daudz maz, Rūnijs, nekā, Tevezs, nafig vispār bija laukumā, Karriks, labs centra pussargs, kurš šovakar nespēja atbrīvoties, iespējams respekts pret BAR. Hārgrīvs, bāc, Vidič tevi fiksi vaig atpakaļ, tāpēc ka man asins nāca pa degunu, kad skatījos, kā Hārgīvs tavā vietā aizsardzībā kapā, tik sapīgi tas izskatījās. Rio līmenī, Evra arī. Parks, nesapratu SIF domu turot viņu laukumā. Komandas spēle 0. Paldies par uzmanību. Un ceru uz skaistāku spēli Mančesterā.

  +5 [+] [-]

, 2008-04-23 23:47, pirms 16 gadiem
MightyX banu luudzu. Pretiigi lasiit shitos tiinju izleecienus!

  -2 [+] [-]

, 2008-04-23 23:48, pirms 16 gadiem
Nu žēl ka tā, vajadzēja to pendeli iesist un būtu cita spēle! Da kaut vai 1:1 būtu izdevīgāk. Bet nu aizsardzība nevienu brīdi neieplīsa un par to gan prieks! Taisnības labad gan jāsaka, ka Eto vajadzēja krist un būtu stabili 11m. Nu neko, Old Trafford jāuzvar.
Slēpts komentārs: grosis7

  -1 [+] [-]

, 2008-04-23 23:49, pirms 16 gadiem
Nu kaut kas nav kārtībā ... Barsa droši kontrolē spēles gaitu, kontrolē bumbu, taču gandrīz neviena kārtīga momenta. Lielākā daļa sitienu bija tālsitieni, kas pārsvarā nesasniedza mērķi, vai arī tie bija Van der Sāram viegli ņemami.
MU lika panervozēt Barsas spēlētājiem, jo bieži spēlēja "kvadrātus" savā laukuma pusē - kas gan spāņiem vairāk nepatīk par spēlēšanu bez bumbas.

0:0 ir ļoti slidens rezultāts priekš MU - nedomāju, ka Barsa 2 spēlēs paliks uz NULLES ... MU noteikti nedrīkstēs paļauties tikai uz "savas mājas sienām".

  +1 [+] [-]

, 2008-04-23 23:49, pirms 16 gadiem
man liekas, ka taa neiesistaa pendele baigi izmainija speles raksturu. vai pat pareizaak sakot taa lazhiigi nopleniitaa pendele, jo speele ar roku bija nejausha un tapec sods taads nevisai garshiigs un pie tam pashaa saakumaa. peec neiesistaas pendeles kaadas minutes 10 nekas nenotika, bet peec tam Barc saaka kautko veidot
1 2 3 4 128 komentāri