Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bordeaux" notur uzvaru pret "Olympiacos"

Agris Suveizda

"Bordeaux" notur uzvaru pret "Olympiacos"
"Bordeaux" futbolisti atzīmē vārtu guvumu
Foto : AFP/Scanpix

Šovakar norisinājās divas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēles. Grieķijas čempionvienība Pirejas "Olympiacos" savā laukumā uzņēma Francijas čempioni "Bordeaux". Diezgan līdzīgā spēlē ar minimalu rezultātu 1:0 pāraki izrādījās viesi. Vienīgos vārtus pirmā puslaika izskaņā guva Mišels Siani.

Abu komandu sākumsastāvos lielu pārsteigumu nebija. Grieķijas klubam savainojuma dēļ palīdzēt nevarēja Dudu un Diogo, savukārt viesiem tā paša iemesla dēļ nespēlēja kapteinis un viens no vidējās līnijas balstiem Alū Diarā. Gan "Olympiacos", gan "Bordeaux" spēles zīmējuma ziņā ir ārkārtīgi līdzīgas, tādēļ atklāts bija jautājums, kura komanda izvēlēsies spēlēt kā pirmais numurs - mājiniece "Olympiacos" vai tomēr "Bordeaux", kuras stiprākā puse ir tieši ļoti meistarīgā vidējā līnija.

Pirmajā puslaikā bumbu vairāk kontrolēja viesi, kamēr mājinieki izvēlējās spēlēt vairāk no aizsardzības. Lai arī ar bumbu biežāk atradās francūži, daudz bīstamāk un daudz mērķtiecīgāk uzbruka tieši pirejieši. Pirmajās 45 minūtēs "Olympiacos" uzskatāmi pierādīja, ka viens no tās trumpjiem ir standartsituāciju izspēle. Jau ceturtajā minūtē pēc noteikumu pārkāpuma sekoja centrējums soda laukumā, un pazīstamajam zviedru centra aizsargam Olofam Melbergam tikai nedaudz pietrūka, lai ar galvu atklātu rezultātu.

Abas vienības spēlēja to ierastajā stilā, uzbrukuma smailē izvirzot vienu futbolistu, taču uzbrukumiem kā allaž ļoti aktīvi pieslēdzās malējie pussargi un arī aizsargi. "Bordeaux" pirmajā puslaikā netipiski bieži kļūdījās piespēlēs, daudz brāķa bija arī centrējumos un tālajās piespēlēs. Tiesa, daudz veiksmīgāki pie otriem vārtiem nebija arī mājinieki, kas vairākkārt spēja saasināt situāciju pie Sedrika Karaso vārtiem, taču neko vairāk radīt nespēja.

Ļoti daudz cīņas bija laukuma vidusdaļā. Pēc Ludovika Sanē pārkāpuma 30.minūtē "Olympiacos" bija otrā kaut cik reālā izdevība gūt vārtus, taču Stoltida sitienu zem vārtu pārliktņa atvairīja Karaso. "Bordeaux" spēles sākumā spēja parādīt tikai niecīgu daļu no sava uzbrukuma potenciāla, taču puslaika izskaņā šokēja sarkanbalto Pirejas publiku. Kompensācijas laikā pēc Joana Gorkufa izpildītā tiešā brīvsitiena vārtu priekšā izveicīgākais bija Mišels Siani, kurš ar galvu panāca 1:0 franču kluba labā. Šo vārtu guvumu var nosaukt par "Bordeaux" firmas gājienu - centrējums soda laukumā, sitiens ar galvu un vārti! Pie tam kārtējo reizi Lorāna Blāna trenētā komanda izcēlās tieši puslaika izskaņā.

"Bordeaux" vārtu guvums no nekā manāmi šokēja mājiniekus. Pieklusa ne tikai karstasinīgie grieķu fani, bet demoralizēta bija arī "Olympiacos" spēle otrā puslaika sākumā. Jau pirmajās minūtēs viesiem bija divas labas iespējas panākt 2:0. Vispirms Gorkufs izpildīja tiešo brīvsitienu no ļoti tuvas distances, taču viņa sitiens tika bloķēts. Pēc tam Siani atkal uzvarēja otrajā stāvā, taču šoreiz nedaudz pietrūka, lai pārspētu Antoniosu Nikopolidi.

"Bordeaux" lēnām saspēlējās laukuma vidū, prasmīgi slāpējot spēles tempu. "Olympiacos" centās pārsteigt Karaso ar tālsitieniem, taču tie Francijas izlases trešajam numuram neradīja lielas problēmas. Mājiniekiem diezgan daudz nācās spēlēt bez bumbas, savukārt Blāna vadītā komanda teicami izpildīja taktisko plānu, pa galvu, pa kaklu nemetoties dubultot pārsvaru, bet gan ar vēsu prātu veidojot lēnus pozicionālos uzbrukumus, nekautrējoties atspēlēt arī centra aizsargiem un pat Karaso.

Spēle strauji tuvojās tās noslēgumam. "Bordeaux" mierīgi kontrolēja tās gaitu, savukārt "Olympiacos" futbolistu demonstrētais sniegums neliecināja, ka mājinieki varētu izglābties. Tomēr iespējas bija. Spēles 88.minūtē pirejieši ieguva iespēju izpildīt stūra sitienu. Centrējums, Lua Lua sita ar galvu, taču viesus no nepatikšanām izglāba aizsargs Benuā Tremulinass, izsitot bumbu no pašas vārtu līnijas. Pēc piecām minūtēm atkal stūra sitiens, ar galvu labi sita Vasilis Torosidis, taču uz līnijas teicami nospēlēja Karaso. Kompensācijas laika ceturtajā minūtē bumba beidzot pabija viesu vārtos, taču angļu tiesnesis Hovards Vebs fiksēja noteikumu pārkāpumu pret Karaso, un vārti netika ieskaitīti. Tādējādi "Bordeaux" noturēja minimālu uzvaru un pārtrauca "Olympiacos" desmit nezaudēto spēļu sēriju savā laukumā Čempionu līgas ietvaros. "Bordeaux" jau ar vienu kāji praktiski atrodas ceturtdaļfinālā, jo francūži lieliski spēlē savā laukumā, savukārt pirejieši izbraukumā cīnās ar diezgan vājām sekmēm - Čempionu līgā šajā gadsimtā viesos izcīnītas tikai divas uzvaras (abas aizpagājušajā sezonā).

UEFA Čempionu līga, astotdaļfināls

Olympiacos - Bordeaux 0:1 (0:1) (Siani 45'+2)

  -1 [+] [-]

, 2010-02-23 23:40, pirms 15 gadiem
Smaga spēle bija abām komandām. Tagad gaidām atbildes ma4u!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-23 23:41, pirms 15 gadiem
komentetajs kljudijas momenta kad pateica ka ciani sanjem dzelteno par simuleshanu....dzeltena bija par iepriekshejo epizodi... bordo vnk malachi no griekjijas atvezdams punktus!

  -2 [+] [-]

, 2010-02-23 23:41, pirms 15 gadiem
nesaprotu, kāpēc neieskaitīja olympiacos golu pašās mača beigās???
vārtsargs paklupa pret jau paklupinātu pretinieku...
viss bij tīrs...

  +3 [+] [-]

, 2010-02-23 23:41, pirms 15 gadiem
Diezgan neinteresanta spēle, bet Bordeaux izdarīja to ko vajadzēja.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-23 23:43, pirms 15 gadiem
signijs rakstīja: komentetajs kljudijas momenta kad pateica ka ciani sanjem dzelteno par simuleshanu....dzeltena bija par iepriekshejo epizodi... bordo vnk malachi no griekjijas atvezdams punktus!
Tāpat gribētu piebilst, ka Šamakam vēl nav nekādas vienošanās ar Arsenal. Tas tā, lai Arsenal fani nesapriecājas par ātru. Lai gan ir ļoti liela varbūtība, ka Maruāns tiešām spēlēs pie Vengera.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-23 23:43, pirms 15 gadiem
JTerry rakstīja: nesaprotu, kāpēc neieskaitīja olympiacos golu pašās mača beigās???
vārtsargs paklupa pret jau paklupinātu pretinieku...
viss bij tīrs...
laikam nepamaniji ka paklupa aiz olympiakos speletaja kajas

     [+] [-]

, 2010-02-23 23:45, pirms 15 gadiem
malači Bordeaux, prieks skatīties!

     [+] [-]

, 2010-02-23 23:46, pirms 15 gadiem
man vienmer ir gribejies shito uzrakstiit.... esporta autori vnm sagatavo textu pirms finalsvilpes? vai ari vnk ir vairaki exemplari un atbilsoso ieliek... bet beybe jus vnk atri rakstat...

     [+] [-]

, 2010-02-23 23:49, pirms 15 gadiem
signijs rakstīja: laikam nepamaniji ka paklupa aiz olympiakos speletaja kajas
laikam toč nepamaniiju... sorry

     [+] [-]

, 2010-02-23 23:50, pirms 15 gadiem
JTerry rakstīja: laikam toč nepamaniiju... sorry
sikums,nav jaatvainojas.. katrs kadu kadru izlaiz no acim

     [+] [-]

, 2010-02-24 08:01, pirms 15 gadiem
Olimpiakos bija pelnījuši neizšķirtu vai pat uzvaru, bet veiksme vienkārši nebija viņu pusē.

     [+] [-]

, 2010-02-24 09:28, pirms 15 gadiem
Lielisks raksts! Nevar ne salīdzināt ar otra vakardienas 1/8 fināla apskatu.

     [+] [-]

, 2010-02-24 14:52, pirms 15 gadiem
Frančiem 5 sausā spēle šīgada ČL turnīrā. Laba aizsardzība! Var arī pārsteigumu kādu radīt!

     [+] [-]

, 2010-02-24 15:24, pirms 15 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Tāpat gribētu piebilst, ka Šamakam vēl nav nekādas vienošanās ar Arsenal. Tas tā, lai Arsenal fani nesapriecājas par ātru. Lai gan ir ļoti liela varbūtība, ka Maruāns tiešām spēlēs pie Vengera.
Kamēr nav visi papīri gatavi, tikmēr ticēt nevar nekam.
Neredzēju, bet esot labi nospēlējis, ja tic tam, ko forumos lasa.

     [+] [-]

, 2010-02-24 16:24, pirms 15 gadiem
march_2k rakstīja: Kamēr nav visi papīri gatavi, tikmēr ticēt nevar nekam.
Neredzēju, bet esot labi nospēlējis, ja tic tam, ko forumos lasa.
Vistuvāk viņš ir pārejai uz Arsenal, kaut arī Liverpool viņam piedāvā lielāku algu. Šamaka liktenis droši vien izšķirsies pēc kāda mēneša, jo ir paziņots, ka līdz marta beigām nekādu vienošanos ar citiem klubiem viņš nedrīkst slēgt.