Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: "Barcelona" kārtējā vizīte Milānā, "Atletico" dodas nostiprināt vadību Vīnē

Andris Mednis
Andris Mednis

ČL: "Barcelona" kārtējā vizīte Milānā, "Atletico" dodas nostiprināt vadību Vīnē
Lionels Mesi pēc traumas gatavs atgriezties laukumā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar plkst. 21:45 tiks aizvadītas UEFA Čempionu līgas trešās kārtas spēles G un H grupās. Intriģējošākās spēles norisināsies Milānā, kur AC "Milan" uzņems H grupas līderi "Barcelona", un G grupā Portugālē "Porto" cīņā ar Sanktpēterburgas "Zenit", kur lielā mērā var izšķirties otrās vietas liktenis.

Sezonu lieliski iesākusī Madrides "Atletico" šovakar G grupas trešo spēli aizvadīs izbraukumā pret Vīnes "Austria". Lai gan nedēļas nogalē Spānijas čempionātā Madrides klubs piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, Čempionu līgā pirmajās divās spēlēs izcīnītas uzvaras un reti kurš šaubās, ka Diego Simeones vadītā komanda iekļūs izslēgšanas spēlēs. Turpmākās divas spēles tiks aizvadītas pret nomināli vājāko grupas komandu, un ja tajās tiks izcīnītas uzvaras, galvenais uzdevums tiks izpildīts. Simeone gan neuzskata, ka šovakar uzvara tiks izcīnīta jau pirms spēles, atzīmējot "Austria" organizēto spēli aizsardzībā, kuras uzlaušanai nāksies pielikt maksimālas pūles.

Savukārt Vīnes kluba galvenais treneris Nenads Bjelica ir pārliecināts, ka šī vakara pretiniece ir neapšaubāma grupas favorīte, tomēr spēlējot organizēti un agresīvi, ar "Atletico" ir iespējams cīnīties līdzvērtīgi. Protams tika pieminēti arī madrides galvenie ieroči uzbrukumā - Davids Vilja un Djego Košta, kuriem nedrīkst atstāt pārāk daudz brīvas vietas laukumā, jo šie spēlētāji vienatnē ir spējīgi izšķirt spēles rezultātu.

Grupas intriģējošākā spēle gan norisināsies starp šī brīža otrās un trešās vietas komandām. Portugāles "Porto" uzņems Sanktpēterburgas "Zenit", kurai divās iepriekšējās spēlēs izcīnīts tikai viens punkts. Zaudējums šovakar Lučāno Spaleti vadītajai komandai nopietni iedragās kaut cik reālas iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. "Zenit" galvenais treneris atzīmēja, ka pirms spēles noskaņos komandu domāt tikai par uzvaru, kā arī ir pārliecināts, ka viņa vadītā vienība joprojām nav zaudējusi iespēju izcīnīt pirmo vietu grupā, jo viņa rīcībā esot spēcīgākais sastāvs četru aizvadīto gadu laikā klubā.

Protams, spēlējot savā laukumā, ne par ko citu kā tikai uzvaru nedomā arī "Porto" galvenais treneris Paulu Fonseka. "Mēs vienmēr spēlējam tikai ar mērķi uzvarēt! Pēdējās divās nedēļās esam smagi strādājuši lai sagatavotos šai spēlei, komanda nepārtraukti progresē un uzvara būs kā loģisks turpinājums mūsu darbam. Esmu apmierināts kā darbojamies laukumā, bet šovakar galvenais būs rezultāts", paskaidroja Fonseka. Kamēr "Porto" sastāvā nekādu būtisku zaudējumu nav, "Zenit" komandai palīdzēt nevarēs diskvalificētais Aksels Vitsels, traumu dēļ spēlē nepiedalīsies vārtsargs Vjačeslavs Malafējevs, kā arī Aleksandrs Aņukovs, bet Tomāša Hubočana iespēja doties laukumā ir zem jautājuma zīmes.

G grupas tabula

V.KomandaSUNZVAP
1.Atletico22005:26
2.Porto21012:23
3.Austria20110:11
4.Zenit20111:31

Spānijas čempionvienība un šīs sezonas turnīra līdervienība "Barcelona" šovakar viesos "San Siro" stadionā tiksies ar "Milan". Šī būs jau 14. abu komandu savstarpējā spēle Čempionu līgas ietvaros, ko atzīmēja arī "Milan" galvenais treneris Masimo Alegri: "Mēs jau esam pieraduši spēlēt pret kataloniešiem. Šī būs kārtējā aizraujošā spēle pret planētas labāko komandu, kurā mums nepieciešams spēlēt drosmīgi un pašaizliedzīgi, kā arī nepieļaut kļūdas, ja vēlamies izcīnīt uzvaru". Lai gan Itālijas čempionātā Milānas klubs atrodas tikai astotajā pozīcijā, pagaidām Čempionu līgas grupu turnīrā komanda atrodas otrajā pozīcijā ar labām iespējām kvalificēties nākamajai kārtai. Ļoti iespējams mājinieku sastāvā laukumā iziet varēs arī Mario Balotelli, kura stāvoklis pēc traumas sadzietēšanas tiks novērtēts pirms spēles.

Tikmēr "Barcelona" sastāvā tiek gaidīta Lionela Mesi atgriešanās pēc traumas sadziedēšanas, ko apstiprināja ar komandas galvenais treneris Herardo Martino: "Domāju Mesi būs gatavs doties laukumā un palīdzēt komandai. Šovakar būs ļoti izšķiroša spēle un ja tajā spēsim uzvarēt, lielā mērā būsim nokārtojuši uzdevumu kvalificēties izslēgšanas spēlēm". Viesu sastāvā traumu dēļ spēlē piedalīties nevarēs Hordi Alba un Ibrahims Afelajs.

H grupas otrajā spēlē Glāsgovā "Celtic" uzņems Amsterdamas "Ajax". Laukuma saimnieki joprojām nav izcīnījuši nevienu punktu divās spēlēs, savukārt viesiem ir tikai viens punkts. Līdz ar to abām komandām nepieciešama uzvara lai saglabātu iespējas cīnīties par otro vietu grupā. Abu komandu galvenie treneri pirms spēles neskopojās ar uzslavām pretinieku komandām, tomēr neapšaubāmi cer uzvarēt. Kamēr "Celtic" galvenajam trenerim Nīlam Lenonam galvassāpes sagādājusi pussarga Krisa Komonsa gūtā trauma, "Ajax" vadītājs Franks de Būrs atzīmēja, ka neizšķirts rezultāts šovakar viņa komandai nemaz nebūtu tik slikts rezultāts, jo abas vienības pēc spēka esot līdzvērtīgas, bet pēc divām nedēļām savā laukumā jau "Ajax" būs neapšaubāma spēles favorīte.

H grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona22005:06
2.Milan21103:14
3.Ajax20111:51
4.Celtic20020:30

Izmantotie resursi:
uefa.com
uk.eurosport.yahoo.com
soccerway.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-22 16:47, pirms 11 gadiem
Barsa dabūs pa muguru, standartsituācijas var viņus iegāst

  -1 [+] [-]

, 2013-10-22 18:47, pirms 11 gadiem
Gan barca gan arii ajax uzvarés. Bez emocijam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-22 20:24, pirms 11 gadiem
labs geiims buuss, uzvara muusuu!

Mēs que un club!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-22 20:41, pirms 11 gadiem
jānospēlē uzmanīgi aizsardzībā,tas pats galvenais,uzbrukums nokārtos pārējo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja