Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: "Bordeaux" vairākumā pieveic Minhenes "Bayern'

Agris Suveizda

A grupa: "Bordeaux" vairākumā pieveic Minhenes "Bayern'
Mišels Siani šovakar guva vārtus abu klubu labā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar norisinājās kārtējās UEFA Čempionu līgas spēles. A grupā Francijas "Bordeaux" savā laukumā, neizmantojot pat divus 11m soda sitienus, ar 2:1 pieveica "Bayern". Savukārt Turīnas "Juventus" vairākumā ar 1:0 uzvarēja Haifas "Maccabi".

"Bordeaux" neizmanto divus 11m soda sitienus

Kamēr mājiniekiem laukumā devās praktiski labākais iespējamais sastāvs, Minhenes "Bayern" nācās iztikt bez savas spožākās zvaigznes - francūža Franka Riberī. Savukārt "Bordeaux" starta vienpadsmitniekā pēc neliela pārtraukuma atgriezās franču kluba ikona Joans Gorkufs.

Pašās pirmajās minūtēs bumbu vairāk kontrolēja "Bayern".Sestajā minūtē pēc stūra sitiena ļoti neveiksmīgi nospēlēja "Bordeaux" centra aizsargs Mišels Siani, eleganti ieraidot bumbu savā vārtu tīklā. Ielaiduši vārtus, iniciatīvu pārtvēra "Bordeaux". Kaut arī pāri viesu aizsardzībai nebūt nevēlās milzīgi mājinieku uzbrukuma viļņi, vārti brieda un 27.minūtē arī nobrieda. Atkal stūra sitiens, atkal Siani un atkal bumba ir vārtos. Tiesa, šoreiz Siani vārtus guva savas komandas labā. Pēc trijām minūtēm "Bayern" pozīcijas vēl vairāk sašķobījās - šoreiz jaunatnes degsme nospēlēja ļaunu joku, jo "Bayern" talants Tomass Millers tiesneša acu priekšā ļoti rupji nospēlēja pret Metjū Šalmē - otrais brīdinājums, un bavārieši palika mazākumā. Mača 40.minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, kad vārtu priekšā izveicīgākais bija Marks Planuss. Pēc pirmā puslaika pelnītā vadībā ar 2:1 atradās "Bordeaux". Interesanti, ka "Bayern" pirmajā spēles pusē tā arī neizdarīja nevienu sitienu pa vārtiem.

Otrajā puslaikā laukumā bija līdzīga un diezgan vienmuļa spēle. "Bordeaux" nevēlējās par katru cenu mesties uzbrukumā, savukārt viesi to nespēja. Spēles 66.minūtē jaunu "divriteni" pēc aizsarga atspēles centās izdomāt "Bayern" vārtsargs Hanss Jergs Buts, kļūdījās un savā soda laukumā nogāza Maruānu Šamaku. Tiesa, Gorkufs neizmantoja lielisko izdevību jau laicīgi noņemt šaubas par uzvarētāju - viltīgo sitienu atvairīja vārtsargs. Drīz pēc tam jau fantastiska iespēja bija pie otriem vārtiem, taču Luka Toni no tuvas distances trāpīja pa vārtu stabu. "Bordeaux" kontrolēja spēles gaitu un mierīgi novadīja maču līdz pelnītai uzvarai. Tiesa, 88.minūtē mājinieki atkal ieguva iespēju izpildīt pendeli, kad Daniels van Buitens ar rokām no aizmugures nogāza Šamaku un nopelnīja sarkano kartīti. Taču neprecīzs bija arī uz maiņu uznākušais Žusjē.

"Juventus" uzvar Turīnā

Jau pašā spēles sākumā laba izdevība bija bijušajam Rīgas "Skonto" uzbrucējam Vladimiram Dvališvili, taču viņa sitienu ar galvu no tuvas distances atvairīja Džanluidži Bufons. Kad bija nospēlētas aptuveni desmit minūtes, "Juventus" uzsāka pirmo nopietno ofensīvu. Taču "Maccabi" to izturēja. "Juventus" bija vairākas labas iespējas izpildīt bīstamas standartsituācijas, taču allaž mērķis netika sasniegts. Pēc pirmajām 45 minūtēm rezultātu tablo vēstīja bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Jau otrā puslaika pašā sākumā mājinieki atklāja rezultātu - pēc centrējuma ar galvu precīzi sita Kjelini. Spēles 68.minūtē viesi palika mazākumā. Šķita, ka "Juventus" tādējādi jau ir praktiski uzvarējuši. Taču patiesībā izrādījās citādāk. "Maccabi", lai arī spēlēja mazākumā, prata izveidot pāris labus momentus, tiesa, lielisks vārtos bija Bufons. Līdz ar pēdējo Bufona atvairīto sitienu kompensācijas laikā izgaisa arī šaubas par mača uzvarētāju - "Juventus" uzvarēja ar 1:0, iegūstot tik kārotos trīs punktus.

UEFA Čempionu līga, A grupa

Bordeaux - Bayern 2:1 (2:1) (Siani 27', Planuss 40' - Siani 6' (s.v.))
Juventus - Maccabi 1:0 (0:0) (Kjelini 47')

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bordeaux32104:27
2.Juventus31202:15
3.Bayern31114:24
4.Maccabi30030:50

Izmantotie resursi:
uefa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-10-21 23:40, pirms 15 gadiem
Bufons tā vilka. Pasaules labākais vārtsargs. Izcili viņš šodien sargāja.
Slēpts komentārs: andromons2

     [+] [-]

, 2009-10-21 23:48, pirms 15 gadiem
2 pendeles nopūdelētas, 2 sarkanās kartītes vot tā tik spēle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: labdien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-10-21 23:56, pirms 15 gadiem
sasperjods rakstīja: domādams neiedomāsies tādu spēli rādīt kā TV6, kamēr spēlē MIL REAL vai BOR BAY
vai tiešām spēlēm ir atšķirīga samaksa???
pieprasām no TV6 skaidrojumu!
Jā, visticamāk arī tā ir.
Tāpēc jau arī droši vien rāda Juvi pret Maccabi Haifa, nevis Real-AC Milan, 2 tādu klubu dueli, kuri ir vadībā pēc izcīnītajiem ČL kausiem, jo par Juve-Haifa mazāk jāmaksā.

  -3 [+] [-]

, 2009-10-21 23:56, pirms 15 gadiem
Jā, divus 11m neiesist,labi vismaz ,ka no spēles spēja iesist...

     [+] [-]

, 2009-10-21 23:59, pirms 15 gadiem
Bufons - dievs. vienkārši. Kjelīni - kurš gan cits. velk 'viņš aizsardzībā un arī uzbrucēju vietā sit golus.
prieks, ka intriga šajā grupā saglabājas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-10-22 00:00, pirms 15 gadiem
andromons2 rakstīja: Žēl ka tv6 nerādija milānu un real spēli!! Atkal tas krejpāns ar savu stūlbo stilu!!ko viņš lēkā pa visiem kanāliem??
Nu ne jau vinš nosaka kādu spēli rādīt un spēle nemaz nebija tik slikta,tīri skatāma...protams Real&Milan spēle būtu godam,bet izskatās ka parasti tādus grandus nerāda(laikaim vaina naudā)
Bet ar nākošo kārtu varēs 6tv.lv nobalsot un redzēt spēli par kuru vairāk balsis...

  +2 [+] [-]

, 2009-10-22 00:13, pirms 15 gadiem
Ja tas palīdzēs,tad būs jābalso!!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-22 01:33, pirms 15 gadiem
"Eurogoals One to One" tieši bija intervija ar Bufonu, un šajā spēlē viņš apliecināja, ka joprojām ir labākais vārtsargs pasaulē. Par to man nav ne mazāko šaubu.
Un kā jau teicu, Kjelīni kaut kur atgādina Van Buitenu Skaisti!
Žēl, protams, ka situācija ir tik skumja priekš "Bayern", tomēr arī vāciešiem ir visas iespējas mainīt esošo situāciju. Ceru, ka gan "Juve", gan "Bayern" tomēr kvalificēsies izslēgšanas spēlēm.
Jebkurā gadījumā prieks par turīniešiem

  +3 [+] [-]

, 2009-10-22 09:36, pirms 15 gadiem
čo, jūs apspiedušies? priecājaties, ka pa TV6 vispār rāda kādu spēli.. ja jums baigi lielās pretenzijas, ko un kā runā Kreipāns, tad slēdziet ārā skaņu un dziediet savās satriecošajās balsīs.. un kad Dvališvili kkur tiks uz kādu vadošo čempionātu komandu, tad paši sāksiet lielīties, ka šis vot spēlētājs pāris gadus atpakaļ spēlēja mūsu, Latvijas komandā..

  +3 [+] [-]

, 2009-10-22 10:44, pirms 15 gadiem
andromons2 rakstīja: Žēl ka tv6 nerādija milānu un real spēli!! Atkal tas krejpāns ar savu stūlbo stilu!!ko viņš lēkā pa visiem kanāliem??
viņš savā jomā ir labākais speciālists- tāpēc arī aicina
un tik tiešām tīk ka aicina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-22 17:52, pirms 15 gadiem
malači bordeaux