Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: Pēterburgā kaujiniecisks neizšķirts

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

H grupa: Pēterburgā kaujiniecisks neizšķirts
Andrejs Aršavins baltkrieviem sagādāja daudz problēmu, bet vārtus nesagādāja.
Foto: AFP

1 : 1

Zenit - BATE

Aizvadīta pirmā šis dienas UEFA Čempionu līgas spēle, kurā Pēterburgā vietējais "Zenit" uzņēma vienus no šīs sezonas nemiera cēlājiem Baltkrievijas "BATE". Arī šoreiz baltkrievi pamanījās izvirzīties vadībā, tomēr mača beigās pārsvaru nenosargāja un spēlē noslēdzās neizšķirti 1:1.

Pārsvars "Zenit", iesist var abas

Kā jau varēja gaidīt, savā laukumā "Zenit" spēlētāji sāka labāk, taču jau sestajā minūtē bija spiesti atvairīt arī pirmo "BATE" uzbrukumu. Šāda ritmā arī faktiski noritēja viss pirmais puslaiks – mājinieki uzbruka vairāk, bet baltkrievi atbildēja ar pretuzbrukumiem.

Galvenie "BATE" terorizētāji bija Andrejs Aršavins un Dani, taču baltkrievu aizsardzība un vārtsargs Sergejs Veremko darbojās pārliecinoši. Vēl vairāk – 20. minūtē viesi varēja izvirzīties vadībā. Pašpārliecināti nospēlēja Ivica Križanacs, mēģinot apspēlēt sāncensi, taču zaudēja bumbu, kas beidzās ar bīstamu Igora Staseviča sitienu. "Zenit" glāba vārtu stabs...

25. minūtē Veremko nolēma sacensties sprinta distancē ar Anatoliju Timošuku un zaudēja, tā paliekot pie soda laukuma malas, kamēr "Zenit" spēlētājs bumbu raidīja vārtu virzienā. Tā tomēr nonāca pie sāncenšu aizsarga, un moments bija beidzies.
Drīz vien savu momentu sarūpēja arī baltkrievi, bet 29. minūtē "Zenit" spēlētāji jau paguva sākt svinēt vārtu guvumu, kuru tomēr nesaskatīja tiesnesis. Andrejs Aršavins noripināju bumbu pa sitienam Dani, kurš no soda laukuma vidus spēcīgi sita pa vārtiem. Bumba atsitās pret pārlikti, pēc tam pret zālāju, un, lai gan mājinieki jau cēla gaisa rokas, nācās vien svinības beigt un doties izpildīt stūra sitienu – bumba nebija šķērsojusi vārtu līniju.

Dažas minūtes vēlāk mača galvenais arbitrs Pedro Proensa devās audzināt mājinieku treneri Diku Advokātu, kurš pārāk enerģiski komentēja tiesnešu darbu. Savukārt 35. minūtē viņam noteikti bija ko teikt saviem spēlētājiem, kas ļāva viesiem izveidot tiešām nepatīkamu pretuzbrukumu. "Zenit" no nepatikšanām glāba vien Vjačeslavs Malofejevs un veiksme.

Puslaika beigās "Zenit" vēl pāris reizes bija tuvu vārtu guvumam, taču par turku Faitu Tekki veiklāks bija Veremko, Aršavinam nedaudz pietrūka, lai pie tukša vārtu stūra aizstieptos līdz bumbai, bet Dani sita garām.

"BATE" nenosargā vadību

Jau otrā puslaika sākumā mājiniekus vadībā varēja izvirzīt Aršavins, ja vien viņa sitiena ceļā negadītos Tekkes dibens. Krievijas izlases līderis lieliski tika galā ar vairākiem sāncenšu spēlētājiem un no metriem 13 uzsita pa vārtiem. Bumba droši vien ielidotu vārtu tīklā, ja ne turka mīkstumi...

Tūlīt pat sekoja vēl divi nepatīkami momenti pie Veremko vārtiem, pēc viena no kuriem savu komandu no vārtu zaudējuma glāba aizsargs. 53.minūtē uz tablo beidzot parādījās vieninieks, taču "BATE" pusē! Baltkrievu kārtējais pretuzbrukums beidzās ar lielisku piespēli Pāvelam Nehaičikam (starp citu, viņš uznāca laukumā 46.minūtē), kurš trīs aizsargu kompānijā neapjuka un raidīja bumbu vārtu stūrī.

Protams, "Zenit" metās atspēlēties un uzbruka tiešām bīstami. Desmit minūšu laikā iespējas bija Timošukam, Aršavinam, Tekkem, bet visas labās iespējas atdūrās Veremko rokās.

"BATE" īpaši nerāvās pretuzbrukumos, vairāk uzmanību pievēršot savu vārtu drošībai, kas tikai apgrūtināja "Zenit" dzīvi. Laiku pa laikam pie baltkrievu vārtiem bija karstāks, laiku pa laikam bumba aizkavējās arī mājinieku laukuma pusē, taču rezultāts nemainījas.

77.minūtē atzīmēties varēja tikko uz laukuma uznākušais Pāvels Pagrebņaks, taču atkal fantastiski darbojās Veremko, atvairot bumbu pēc Krievijas spēlētāja sitiena ar galvu no tuvas distances. Tomēr vēl pāris minūtes vēlāk stadions "Petrovski" varēja uzgavilēt – Tekke, saņēmis lielisku piespēli no Romāna Širokova, aizbēga no aizsargiem un raidīja bumbu vārtos.

Interesanti, ka nākamos divus uzbrukumus jau sarīkoja baltkrievi, tomēr vēlreiz ievirzīties vadībā nespēja. Arī "Zenit" spēlētājiem, kas mača pamatlaika beigās un pieliktajās minūtēs aktīvi uzbruka, vēl vienus vārtus iesist nesanāca, un mačs noslēdzās neizšķirti 1:1.

Ja "BATE" tas bija jau otrais punkts Čempionu līgā, tad "Zenit" tika pie pirmā, kas visvairāk pa prātam bija grupas līdervienībām "Real" un "Juventus"

UEFA Čempionu līga, H grupa

3. kārta (21. oktobris)

Zenit - BATE 1:1 (0:0) ( Tekke 80’ – Nehaičiks 53')

H grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1. Real 2 2 0 0 4:1 6
2. Juventus 2 1 1 0 3:2 4
3. BATE 3 0 2 1 3:5 2
4. Zenit 3 0 1 2 2:4 1