Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Legia" futbolisti UEFA Konferences līgā uzvar "Aston Villa" komandu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

"Legia" futbolisti UEFA Konferences līgā uzvar "Aston Villa" komandu
Foto: EPA/Scanpix

LETA. Polijas futbola ekstraklases komanda Varšavas "Legia" ceturtdien UEFA Konferences līgas mačā negaidīti pārspēja Anglijas premjerlīgas vienību Birmingemas "Aston Villa".

Varšavieši E apakšgrupas mačā bija pārāki ar rezultātu 3:2 (2:2).

Jau spēles trešajā minūtē pēc Patrika Kuna piespēles soda laukumā netraucēts ieskrēja Pavels Všoleks, kurš panāca 1:0 "Legia" labā. Trīs minūtes vēlāk Nikolo Dzanjolo sistā bumba no vārtsarga Kacpera Tobiaša atsitās pret vārtu pārliktni un nonāca pie Džona Durana, kurš izlīdzināja rezultātu.

26.minūtē pēc Všoleka piespēles Ernests Muči netraucēts atguva mājiniekiem vadību, taču 39.minūtē "Aston Villa" panāca 2:2, spēcīgu sitienu no soda laukuma izpildot Lukasam Dinjam.

Trešo un pēdējo reizi Pasaules kausa ieguvējs Emiliano Martiness tika pārspēts 51.minūtē, kad pēc pretuzbrukuma savus otros vārtus guva Muči.

Arī otrā šīs apakšgrupas spēle noslēdzās ar negaidītu iznākumu, Bosnijas un Hercegovinas komandai Mostaras "Zrinjski" mājās ar 4:3 (0:3) pārspējot Alkmāras AZ no Nīderlandes.

Vēl otrā puslaika sākumā mājinieki bija iedzinējos ar 0:3, taču turpinājumā 33 minūtēs guva četrus vārtus, pirmos un pēdējos no tiem iesitot Zvonimiram Kozuļam, kurš 81.minūtē panāca 4:3.

Apakšgrupu turnīrs norisināsies līdz 14.decembrim. Izslēgšanas turnīrs sāksies februāri, bet finālspēle iecerēta 29.maijā Atēnās.

UEFA Konferences līgas vēsturē otrajā sezonā par čempioniem tika kronēti Vesthemas "United" futbolisti, kuri finālspēlē ar 2:1 uzvarēja Florences "Fiorentina" komandu.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

Izmantotie resursi:
LETA