Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Balkāni arī otrajā kārtā – "Valmiera" uzzina iespējamos pretiniekus uzvaras gadījumā

Agris Suveizda

Balkāni arī otrajā kārtā – "Valmiera" uzzina iespējamos pretiniekus uzvaras gadījumā
Kamilo Mena pēc īres beigām atgriezies valmieriešu treniņprocesā. Foto: Valmiera FC

UEFA mītnē Šveices pilsētā Nionā veikta arī Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas izloze. Tajā iespējamās pretinieces uzzinājusi Latvijas čempionvienība "Valmiera", kurai pirmajā kārtā gan vēl jāpieveic Slovēnijas stiprākā futbola komanda "Olimpija".

Pirms izlozes valmieriešu iespējamo variantu skaits otrajā kārtā saruka līdz trijiem. Spēcīgāko no tiem – Stambulas "Galatasaray" – jau dabūja Viļņas "Žalgira" un Ziemeļmaķedonijas "Struga" pāra uzvarētāja, bet otrajā pārī gan tika ielozēta "Valmieras" un Ļubļana "Olimpija" cīņas uzvarētāja, kas pretī dabūja Kosovas un Bulgārijas čempionu pāri – Suharekas "Ballkani" un Razgradas "Ludogorets" dueļa veiksminieci.

Gan pirmās, gan otrās kārtas izlozē "Valmiera" tika izlozēta otrā jeb potenciāli kārtu vajadzētu sākt izbraukumā un atbildes spēli aizvadīt savā laukumā. Izbraukuma vārtu likuma ērā tam nozīme bija lielāka, taču arī tagad labāk ir izšķirošos notikumus aizvadīt mājās – īpaši tad, ja nākas spēlēt pagarinājumu jeb mājās aizvadīt par 30 minūtēm vairāk.

Ja "Valmiera" nepārvarēs Ļubļanas barjeru, tad Eirokausu sezonu turpinās Eiropas Konferences līgas otrās atlases kārtas čempionu zarā, kurā kluba rangs vairs nav būtisks un izsēšana notiek atbilstoši iepriekšējā turnīra kārtai. Šā turnīra izloze gaidāma plkst. 14.00 pēc Latvijas laika. Bez valmieriešu pāra mazajā grupiņā iekļauti arī Fēru salu KI/Ungārijas "Ferencvaros", Slovākijas "Slovan"/Luksemburgas "Swift", Īrijas "Shamrock Rovers"/priekšsacīkšu uzvarētājas, Zviedrijas "Hacken"/Velsas TNS un priekšsacīkšu pusfināla Sanmarīno "Tre Penne"/Islandes "Breidablik" zaudētājas.

Čempionu līgas pirmās kārtas spēles notiks 11./12. un 18./19. jūlijā, bet otrās kārtas spēles – 25./26. jūlijā un 1./2. augustā. Eiropas Konferences līgas pirmā kārta gaidāma 13. un 20. jūlijā, otrā kārta – 27. jūlijā un 3. augustā. Trešās kārtas izloze abos turnīros notiks 24. jūlijā.

Čempionu līgas 2. atlases kārta, čempionu zars

KomandaKomanda
Žalgiris V/StrugaGalatasaray
Ballkani/LudogoretsOlimpija/Valmiera
Rakow/FloraLincoln Red Imps/Qarabag
KI/FerencvarosHacken/TNS
HJK/LarneMolde
Shamrock Rovers/priekšsacīkšu uzvarētājaKobenhavn
Farul/SheriffHamrun Spartans/Maccabi Haifa
Aris LimassolPartizani/BATE
Urartu/ZrinjskiSlovan B/Swift
Dinamo ZagrebAstana/Dinamo Tbilisi

Čempionu līgas 2. atlases kārta, līgas zars

Pāris
Dnipro-1 - Panathinaikos
Servette - Genk

     [+] [-]

, 2023-06-21 13:43, pirms gada
Pie pašreizējā futbola līmeņa neviena Latvijas komanda nepārvarēs pirmo kārtu.

     [+] [-]

, 2023-06-21 13:56, pirms gada
Var Valmiera ar esošo sastāvu pārvarēt pirmo kārtu , tā nav neiespējamā misija . Otrajā kārtā visticamāk iekļūs Ludogorets un Valmierai bez nopietna pastiprinājuma pret Bulgārijas čempioniem variantu nav

  +1 [+] [-]

, 2023-06-21 14:35, pirms gada
juings rakstīja: Var Valmiera ar esošo sastāvu pārvarēt pirmo kārtu , tā nav neiespējamā misija . Otrajā kārtā visticamāk iekļūs Ludogorets un Valmierai bez nopietna pastiprinājuma pret Bulgārijas čempioniem variantu nav
Da sapnotaaajs....

     [+] [-]

, 2023-06-21 15:56, pirms gada
qwyx rakstīja: Pie pašreizējā futbola līmeņa neviena Latvijas komanda nepārvarēs pirmo kārtu.
Nesaki viss. Ja FC Riga būtu startējusi šeit, viņi būtu bijuši izliktie. Protams arī izliktie varēja uzrauties uz neizliktajiem Rumānijas, Zviedrijas vai Polijas čempioniem, bet starp neizliktajām bija pietiekami komandas, kuras var uzvarēt.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-21 15:57, pirms gada
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Da sapnotaaajs....
Tā Olimpija ir apmēram FC Riga un RFS līmenī. Bezcerīgi nav, bet nu skaidrs, ka viņi ir tāds vidējs favorīts pret Valmieru.

     [+] [-]

, 2023-06-21 16:09, pirms gada
Vai Jakuba arī ir atpakaļ no īres ?