Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Enrikess: "Bijām labāki nekā pirmajā spēlē pret "Valmieru""

Emils Ozerinskis

Enrikess: "Bijām labāki nekā pirmajā spēlē pret "Valmieru""
Žo Enrikess un Jurģis Kalns. Foto: Jānis Līgats

Trešdien UEFA Čempionu līgā 14. gadu pēc kārtas Latvijas komandai neizdevās pārvarēt pirmās kārtas barjeru. "Valmiera" ar 2:4 divu spēļu summā piekāpās Slovēnijas vienībai Ļubļanas "Olimpija", kuras treneris Žo Enrikess izteicās, ka viņa trenētā vienība Valmierā aizvadīja kvalitatīvāku spēli nekā pirms nedēļas Ļubļanā.

Ļubļanas "Olimpija" austriešu centra aizsargs Ahmets Muhambegovičs: "Vārtu guvuma sadarbību esam treniņos atstrādājuši. Uzdevums ir atvērt vietu pirmajam spēlētājam līnijā. Bija ļoti labs centrējums no Timi (Elšnika). Sanāca laicīgi tikt pie bumbas un ievirzīt to vārtos. Esmu priecīgs par savu pirmo vārtu guvumu, bet vēl priecīgāks esmu par to, ka komanda ir iekļuvusi otrajā kārtā."

"Man jāsaka, ka līdz otrajiem gūtajiem vārtiem spēlējām okey. Pēc vārtiem galvās atslābinājāmies un ļāvām "Valmierai" pārāk daudz spēlēt un atdevām brīvu vietu. Spēles beigās vēl ielaidām vārtus, bet laimīgā kārtā rezultāts bija 2:1 un mēs ejam tālāk," izteicās "Olimpija" futbolists.

Slovēnijas čempionvienības galvenais treneris Žo Enrikess: "Mēs kontrolējām spēli. Mums bija iespējas un bumbas kontroles pārsvars. Atradām vietas gan iekšā, gan sānos. Pēc otrajiem vārtiem ļāvām "Valmierai" reaģēt. Ielaidām nevajadzīgus vārtus. Mums bija jāturpina darīt to, ko esam sarunājuši un trenējuši. Visi zina, kas jādara. Taču jāatzīst, ka šis ir tikai mūsu otrais oficiālais mačs. Mums vēl ir jāaug kā komandai. Mēs šodien bijām labāki nekā pirmajā spēlē pret "Valmieru". Spēlējam labāk gan ar kājām, gan prātu. No nedēļas uz nedēļu augam."

"Mūsu mērķis ir soli pa solim doties uz priekšu. Vēl nezinām kas ir mūsu konkurente nākamajā kārtā, bet pieeja būs nemainīga. Divās spēlēs centīsimies uzvarēt katru no tām un doties tālāk. Zinām, ka agrāk vai vēlāk kļūs ļoti sarežģīti, bet soli pa solim gribam aizsniegties līdz grupu turnīram. Mērķis nav tikai un vienīgi Čempionu līga. Ja nokritīsim uz Eiropas līgu, centīsimies sasniegt grupu tur. Ja nonāksim Konferences līgā, mēģināsim sasniegt to," atzīmēja portugāļu futbola treneris.