Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Šovakar atlikušās UEFA kausa 1/8 fināla spēles

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Šovakar atlikušās UEFA kausa 1/8 fināla spēles
Viens no ''Udinese'' līderiem Antonio di Natale
Foto: AP.

Šovakar tiks aizvadītas atlikušās sešas UEFA kausa izcīņas astotdaļfināla spēles. Pirmā no tām sāksies jau 19.00 pēc Latvijas laika. Šajā laikā laukumā dosies divas Ukrainas komandas - "Dynamo" un "Metalist".

Divi Austrumeiropas dueļi

Jau 19.00 Harkovā sāksies vietējā "Metalist" un "Dynamo" spēkošanās. Pirmajā spēlē Kijevā kijevieši izcīnīja minimālu uzvaru ar 1:0, kaut arī iespējas uzvarēt bija arī viesiem. Pēdējās spēlēs "Metalist" darbojušies diezgan nesekmīgi, jo tikt pie panākuma nav izdevies jau kādu laiku, pie tam arī ar vārtu gūšanu nav sekmējies. Tika piedzīvoti sausie zaudējumi gan pret "Dynamo" (0:2), gan pret "Shakhtar" (0:3), bet ar "Lviv" tika nospēlēts neizšķirti - 1:1.

Kijevieši gan vietējā čempionātā turpina demonstrēt ļoti atzīstamu sniegumu, turpinot savu uzvaru sēriju (piecas uzvaras pēc kārtas). Vietējā čempionātā tuvākie sekotāji "Shakhtar" tiek apsteigti par 12 punktiem. "Metalist" nevarēs palīdzēt Oleksandrs Rikuns (savainojums), kā arī Severins Gancarčiks (diskvalifikācija), bet "Dynamo" nevarēs palīdzēt pagājušās spēles varonis Ogņens Vukojevičs.

Doņeckā vēl viens Ukrainas klubs uzņems titulēto Maskavas "CSKA", kas savā laukumā izcīnīja minimālu uzvaru - 1:0. Tieši maskavieši kļuvuši par šī pāra favorītu, bet "Shakhtar" demonstrētais sniegums Maskavā, ļauj saglabāt optimismu arī šīs komandas līdzjutējiem. "CSKA" 2009. gada sezona Krievijā uzsāka ar pārliecinošu uzvaru pār "Saturn" (3:0), bet Doņeckas spēlētāji ar tādu pašu rezultātu pieveica "Metalist". Lielākais zaudējums armijniekiem būs Jurija Žirkova trūkums diskvalifikācijas dēļ, bet ogļračiem tā paša iemesla dēļ nevarēs spēlēt Dmitro Čigrinskis.

Vai "Galatasaray" izmantos viesos iegūto priekšrocību?

Stambulā plkst. 21.30 laukumā dosies "Galatasaray" un "Hamburg". Pirmā abu komandu spēle noslēdzās ar rezultātu 1:1, tādējādi nelielu priekšrocību ieguvuši turki, kurus šovakar apmierinās arī bezvārtu neizšķirts. Turcijas klubam gan ir diezgan lieli zaudējumi aizsardzības līnījā, jo spēlēt nevarēs Emre Asiks, Servets Setins, kā arī Emre Gungors. Nevarēs spēlēt arī Arda Turans, Tobiass Linderots, kā arī Memets Topals, bet diskvalifikāciju izcietis Milans Barošs. Lielākais zaudējums viesiem būs lieliskā Mladena Petriča trūkums.

Visvēlāk laukumā (22.30) dosies "PSG" un "Braga" komandas. Nevienai no tām gūt vārtus Parīzē neizdevās, tādēļ arī priekšrocību neviena no tām nav ieguvusi. "Braga" jau iepriekšējā gada vasarā izcīnīja ceļazīmi uz UEFA kausa izcīņu, uzvarot Intertoto kausa izcīņā. Tāpat interesanti, ka "Braga" ne reizi nav iekļuvusi turnīra ceturtdaļfinālā, tādējādi komandai ir iespēja sasniegt vēsturisku panākumu. "Braga" komandai ir nelieli zaudējumi, taču galvenie komandas pamatsastāva vīri būs gatavi spēlei. Arī "PSG" spēlēs praktiski labākajā sastāvā. Pēdējā Francijas čempionāta spēlē "PSG" ar 1:3 piekāpās "Olympique", bet "Braga" nospēlēja neizšķirti ar "Coimbra" - 1:1.

Vai "Zenit" atspēlēsies?

Viens no negaidītākajiem astotdaļfinālu pirmās spēles iznākumiem bija "Udinese" uzvara pār "Zenit" ar 2:0, pie tam abi vārti tika gūti pašās spēles beigās. Sankpēterburgas futbolisti ir apņēmības pilni šovakar atspēlēties, bet skaidrs, ka viegli nebūs. Šī spēle sāksies 19.30. "Zenit" šodienas spēlē nāksies saskarties ar diezgan nopietniem sastāva iztrūkumiem, jo nevarēs spēlēt ne Romāns Širokovs, ne Aleksandrs Aņukovs, visticamāk, arī Anatolijs Timoščuks, kā arī vēl vairāki futbolisti. Arī "Udinese" nevarēs palīdzēt vismaz trīs spēlētāji, tādēļ abu komandu treneriem būs jāspēj atrast optimālākos sastāvus vakara spēlei.

Laikam jau vienīgais pāris, kurā viss ir skaidrs, ir "Manchester City" un "Aalborg". Pirmajā spēlē Mančestrā ar 2:0 pārāki bija mājinieki, kuri vēl vairākas reizes varēja šo pārsvaru vēl vairāk palielināt. Olborgā mājiniekiem būs jārāda brīnumi, lai uzvarētu divu spēļu summā. Šī spēle sāksies 22.00.

UEFA kausa 1/8 fināla spēles

LaiksPārisPirmās spēles rezultāts
19:00Metalist - Dynamo0:1
19:30Shakhtar - CSKA0:1
19:30Zenit - Udinese0:2
21:30Galatasaray - Hamburg1:1
22:00Aalborg - Manchester City0:2
22:30Braga - PSG0:0

Izmantotie resursi:
uefa.com

Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-03-19 18:06, pirms 15 gadiem
Zenits tiks tālāk! Es ticu! Jāiesit ātrs gols!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-19 18:13, pirms 15 gadiem
Tw1x rakstīja: Zenits tiks tālāk! Es ticu! Jāiesit ātrs gols!
Es ari ticu!!

  +2 [+] [-]

, 2009-03-19 18:14, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Mančestra iet tālāk, vispār reālas šansas tikt tālāk un nākamsezon spēlēt ČL !
Kaa MC,var tikt uz CL?? galiigi diskoripas esi sarijies??

  -2 [+] [-]

, 2009-03-19 18:22, pirms 15 gadiem
munkinshh rakstīja: Kaa MC,var tikt uz CL?? galiigi diskoripas esi sarijies??
Vai tad UEFA kausa ieguvēji nākamajā sezonā nespēlē Čempionu līgā? Tā, taču bija ar "Zenit", ne? Cerams, ka es nekļūdos..

  -1 [+] [-]

, 2009-03-19 18:26, pirms 15 gadiem
Tw1x rakstīja: Zenits tiks tālāk! Es ticu! Jāiesit ātrs gols!
di Natale iesitis atru golu :p

  +2 [+] [-]

, 2009-03-19 18:27, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Mančestra iet tālāk, vispār reālas šansas tikt tālāk un nākamsezon spēlēt ČL !
Šis vēl ir tikai 1/8 fināls! Ar "tikšanu tālāk" no šīs kārtas Čempionu līgā vieta nespīd

     [+] [-]

, 2009-03-19 18:29, pirms 15 gadiem
Zenit spēlēja čempionu līgā ,jo uzvarēja čempionātu2007/2008 sezonā Krievijas čempī,palika grupā trešie tāpēc spēlē UEFA kausā.UEFA kausa ieguvēji automātiski nespēlē čempionlīgā.Ceru uz ZENĪTU ,būs grūti, bet vajag uzvarēt.

  -1 [+] [-]

, 2009-03-19 18:50, pirms 15 gadiem
zachins rakstīja: Zenit spēlēja čempionu līgā ,jo uzvarēja čempionātu2007/2008 sezonā Krievijas čempī,palika grupā trešie tāpēc spēlē UEFA kausā.UEFA kausa ieguvēji automātiski nespēlē čempionlīgā.Ceru uz ZENĪTU ,būs grūti, bet vajag uzvarēt.
Spēlē gan, tur jau ir tā sāls!