Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G grupa: "Atletico" pārspēj "Zenit", uzvara arī "Porto"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

G grupa: "Atletico" pārspēj "Zenit", uzvara arī "Porto"
Varena cīņa un priekšplānā uzvaras vārtu autors Arda Turans
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 1. kārta izspēlēta arī G grupā. Madridē vietējais "Atletico" ar 3:1 apspēlēja Krievijas "Zenit", savukārt debitante "Austria" par spīti lielam entuziasmam kapitulēja titulētā "Porto" priekšā - 0:1.

"Atletico", kas spēcīgo Spānijas čempionātu uzsākusi ar perfektu bilanci 4-0-0, kā arī prata divreiz nospēlēt neizšķirti ar "Barcelona" cīņā par Spānijas superkausu, šodien bija izteikta favorīte spēlē pret Krievijas vicečempioni "Zenit". Tomēr mača pirmā pusstunda aizritēja visnotaļ līdzīgā cīņā, un bija arī tādi spēles nogriežņi, kad bumbu vairāk kontrolēja viesi no Sanktpēterburgas. Tomēr puslaika izskaņā aizritēja "Atletico" zīmē, ko lielā mērā nodrošināja gūtie vārti pēc standartsituācijas.

40. minūtē stūra sitiens, un brazīliešu aizsargs Žuans Miranda pie tuvā staba pārvirzīja bumbu tuvajā devītniekā - 1:0 "Atletico" labā. "Zenit" palaimējās, ka pārtraukumā varēja doties pie tikai 0:1, jo atlikušajās piecās minūtēs spāņu komanda, panākuma iedvesmota, vēl divreiz varēja iesist. Gabi no distances sita uz precizitāti, un bumba nolidoja gar pašu devītnieku, savukārt Adrians Lopess pēc partnera centrējuma no soda sitiena netraucēti sita ar galvu no sešiem metriem, tomēr bumba lidoja pāri.

2. puslaika sākumā "Atletico" centās panākt divu vārtu pārsvaru, taču 57. minūtē tuvu izlīdzinājumam bija "Zenit" - pēc centrējuma Aleksandrs Keržakovs ar galvu sita stūrī, taču pa īstam glāba vārtsargs Tibo Kurtua. Kas neizdevās Keržakovam, tas pēc minūtes izdevās Halkam - brazīlietis, neieejot soda laukumā, ar savu tradicionāli spēcīgo lielgabala šāvienu trieca bumbu vārtu augšējā daļā (1:1). Krievi drīzumā bija ļoti tuvu, lai tiktu priekšā (Keržakovs no soda sitiena raidīja bumbu pret pārliktni!), taču vārtus neiekaroja un praktiski uzreiz ielaida - pēc tāla standarta "Zenit" vārtsargs atsita bumbu sev priekšā, sekoja pāris bloķēti sitieni, līdz Arda Turans tomēr cauršāva un panāca 2:1 "Atletico" labā.

"Atletico" turpinājumā bija vēl vairākas lieliskas iespējas, tomēr "Zenit" turēja intrigu gandrīz līdz pat beigām. 74. minūtē viesu rindās uz maiņu nāca Andrejs Aršavins, bet tas krieviem nelīdzēja - uzbruka tikai spāņu komanda. Un savu galu galā panāca. 80. minūtē nule uz maiņu nākušais brazīlietis Leo Baptistans tehniski realizēja izgājienu viens pret vienu - 3:1, un viss skaidrs. "Atletico" Spānijas čempionāta uzvarām pievienojusi panākumu arī Čempionu līgā - izcils sezonas sākums trešajam labākajam spāņu klubam.

Citā G grupas spēlē potenciālā grupas pastarīte un vienīgā Čempionu līgas grupu turnīra debitante "Austria" uzņēma favorīti, Portugāles čempioni, "Porto". Austrieši 1. puslaikā kā jau debitanti spēlēja ar milzu iedvesmu, pašatdevi un centās titulēto pretinieku noķert pretuzbrukumos. Tikmēr "Porto" spēlēja nosvērti, taču pārāk pasīvi un bez mērķtiecības uz vārtiem - portugāļiem praktiski nebija sitienu, kaut arī bumbas kontrole solīda. Likumsakarīgs 0:0 pēc 45 minūtēm.

Toties 55. minūtē "Porto" bija priekšā - Lučo Gonsaless labi noorientējās soda laukumā, noķēra vārtsargu pretkustībā un raidīja bumbu vārtos (0:1). Lai cik slidens rezultāts arī nebūtu, turklāt viesos, "Porto" ļoti droši kontrolēja notikumus laukumā un noveda maču līdz pragmatiski uzvarošām beigām - 1:0.

UEFA Čempionu līga, G grupa, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Atletico - Zenit3:1 (1:0)Miranda 40'; Turans 64'; Leo Baptistans 80' - Halks 58'
Austria - Porto0:1 (0:0)Gonsaless 55'

  +1 [+] [-]

, 2013-09-18 23:50, pirms 11 gadiem
Zenit izliek piecus aizsargus,bet tapat dabu tris golus!

     [+] [-]

, 2013-09-19 09:41, pirms 11 gadiem
Halkam smuks gols