Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F grupa: Dortmundei izdzīts treneris, noraidījums un pirmais zaudējums

Agris Suveizda

F grupa: Dortmundei izdzīts treneris, noraidījums un pirmais zaudējums
Gonsalo Igvains gūst pirmos vārtus
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas fināliste Dortmundes "Borussia" grupu turnīru Nāves grupā sāka ar pilnīgu katastrofu pirmajā puslaikā un pelnītu zaudējumu Neapolē - 1:2. Vācijas vicečempionei tas bija pirmais zaudējums sezonas astoņos mačos. Tikmēr Londonas "Arsenal" ar identisku rezultātu Marseļā pieveica vietēju "Olympique".

Neapolē tikās divas komandas, kas šosezon bija tikai uzvarējušas - "Napoli" Rafaela Benitesa vadībā izcīnīja trīs uzvaras "A Sērijā", bet Dortmundes "Borussia" Bundeslīgā, kausā un superkausā kopumā svinēja septiņas uzvaras pēc kārtas. Mača sākumā pie abiem vārtiem nebija daudz bīstamu momentu. Labākais no tiem bija viesu bombardierim Robertam Levandovskim, bet 29.minūtē rezultātu atklāja mājinieki. Kamilo Sunjiga izdarīja centrējumu, bet bumbu ar galvu neatvairāmi vārtos raidīja Gonsalo Igvains - 1:0.

"Borussia" aizsargs Nevens Subotičs uzskatīja, ka tiesnesim pirms vārtu guvuma izspēles vajadzēja ļaut viņam atgriezties laukumā, bet vēl neapmierinātāks bija viesu treneris Jirgens Klops, kurš par bļaušanu uz ceturto tiesnesi tika izraidīts uz tribīnēm. Taču dortmundiešu problēmas vēl ne tuvu nebija beigušās - puslaika beigās piespiedu kārtā tika nomainīts aizsargs Matss Hummelss, bet mirkli pēc tam par spēli ar roku ārpus sava soda laukuma noraidīts tika vārtsargs Romāns Veidenfellers.

Otrā puslaika vidū "Napoli" dubultoja pārsvaru - Lorenco Insinje 67.minūtē ar spīdošu tiešo brīvsitienu pārcēla bumbu pāri sieniņai un trāpīja pašā vārtu devītniekā (2:0)! Pamatlaika izskaņā beidzot kādu priecīgu brīdi piedzīvoja arī Dortmundes "Borussia" - Sunjiga raidīja bumbu savos vārtos, un Dortmundes klubs mājās varēs doties vismaz ar goda vārtiem (1:2).

Otra, bet ne mazāk svarīga spēlē Marseļas "Olympique" uzņēma Londonas "Arsenal". Pēc aktīvāka viesu sākuma pirmajā puslaikā pārsvars piederēja mājiniekiem. Reālu draudu vārtiem gan nebija daudz - lielākās briesmas "Arsenal" radās pēc centrējumiem, un pēc viena no tādiem Andrē Pjērs Žiņaks sita pavisam nedaudz virs pārliktņa. Otrā puslaika sākumā ļoti bīstami gar pašu vārtu stabu sita Rods Fanī, bet pēc tam 20 minūtes laukumā dominēja "Arsenal". Stevs Mandandā atvairīja Kīrana Gibsa un Džeka Vilšīra sitienus, bet 60.minūtē "Arsenal" gandrīz iesita savos - Pērs Mertezakers ļoti neveiksmīgi pārcēla bumbu pāri Vojceham Ščensnijam, taču komandu glāba jau pieminētais Gibss.

Pēc piecām minūtē londonieši guva vārtus un šoreiz trāpīja pareizajos. Pēc centrējuma rupju kļūdu pieļāva "Olympique" malējais aizsargs Žeremijs Morels, bet Teo Volkots dāvanu meistarīgi izmantoja - 1:0. Marseļiešu centieni atspēlēties bija nesekmīgi, un 84.minūtē Ārons Remzijs ar neliela rikošeta palīdzību no 16 metriem dubultoja pārsvaru. Vēl kompensācijas laikā tas pats Remzijs uzdāvināja mājiniekiem goda vārtus - viņš zaudēja bumbu un nogāza Andrē Ajū, bet viņa brālis Džordans Ajū skaisti no 11 metru atzīmes trāpīja augšējā stūrī (1:2).

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Napoli - Dortmund2:1 (1:0)Igvains 29' Insinje 67' - Sunjiga 87'(s.v.)
Marseille - Arsenal1:2 (0:0)Dž.Ajū 90'+3 (11m) - Volkots 65' Remzijs 84'

  +3 [+] [-]

, 2013-09-18 23:41, pirms 11 gadiem
Klopa kliedziens uz tiesnesi bija episks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-18 23:46, pirms 11 gadiem
Izkatījās, ka Klopā uz brīdi būtu pats nelabais iemiesojies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-18 23:51, pirms 11 gadiem
Insinjes gols bija fantastisks; Napoli vispār spēlē ļoti skatāmu, ātru un tehnisku futbolu.
Kā Real fanam interesanti vērot komandu, kurā spēlē Igvains, Caljehons un Albiols... un kuri vēl pie tam spēlē ļoti būtiskas lomas Napoli komandā.
Ja noturēs sniegumu, var domāt par A Serie kausu.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-18 23:53, pirms 11 gadiem
Napoli malaci! Principa Dortmundei bez variantiem!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-18 23:57, pirms 11 gadiem
shkura rakstīja: Insinjes gols bija fantastisks; Napoli vispār spēlē ļoti skatāmu, ātru un tehnisku futbolu.
Kā Real fanam interesanti vērot komandu, kurā spēlē Igvains, Caljehons un Albiols... un kuri vēl pie tam spēlē ļoti būtiskas lomas Napoli komandā.
Ja noturēs sniegumu, var domāt par A Serie kausu.
Ta pasha iemesla pec ari skatijos sho speli,zel ka Kaljehonam nesanaca iesist to golu leciena,tas butu vispar kronis!
Tadus soda sitienus var skatities simtiem reizes un abrinot!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 00:19, pirms 11 gadiem
Modritis rakstīja: Ta pasha iemesla pec ari skatijos sho speli,zel ka Kaljehonam nesanaca iesist to golu leciena,tas butu vispar kronis!
Tadus soda sitienus var skatities simtiem reizes un abrinot!
Žēl gan. Principā uzvara varēja būt arī pārliecinošāka, ja vien beigās neapolieši nebūtu atslābuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-19 08:49, pirms 11 gadiem
Dortmunde taada nekaada, Napoli izveidojusi interesantu komandu. Klops vareetu filmeeties kaadaa exorcisma filmaaa

     [+] [-]

, 2013-09-19 09:23, pirms 11 gadiem
Pacietīga un saliedēta spēle no Arsenal.
Neizprotu tiesneša lēmumu par pendeli (90+3), jo sods tur nebija. Tā pat neredzu jēgu no tiem aizvārtu tiesnešiem. Soda laukumā, metra attālumā no tiesneša Marseļas spēlētājs Martesakeram atklāti trāpa pa seju ar kāju, bet tiesneši klusē.

     [+] [-]

, 2013-09-19 14:55, pirms 11 gadiem
Borussia melnais vakars. Zaudējums tik līdzīgā grupā ,kur katrs punkts domāju būs divu vŗts. vismaz uz papīra ši grupa izskatās ļoti spraiga.Kā būs tad jau redzēs. Plus vēl pamata aizsarga trauma. Un laikam pirmo reizi Klopu biju redzējis tik dusmīgu un uzvilktu. Cerams,ka sods nesekos.