Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Amatieriem UEFA Reģionālais kauss beidzies

Andrejs Siliņš

Amatieriem UEFA Reģionālais kauss beidzies
Foto: AFP

Kurzemes apvienotā amatieru futbolistu komanda izcīnījusi trešo vietu savā apakšgrupā UEFA Reģionālā kausa pamatturnīra sacensībās, kas laikā no 11. - 15. septembrim risinājās Slovākijā. Kurzemnieki šajā turnīrā izcīnīja vienu uzvaru, vienu neizšķirtu, kā arī piedzīvoja vienu zaudējumu.

Turnīru Kurzemes amatieru komanda, kuru pārstāvēja pārsvarā spēlētāji no Liepājas komandas "Varavīksne", Kuldīgas "ELVI", Tukums-2000/TSS, pirmajā spēlē pārspēja Igaunijas vienību "Ararat" ar rezultātu 1:0 (Artūrs Šternbergs 26'), otrajā mačā cīnījās neizšķirti ar Azerbaidžānas "Avey Akstafa" (Filips Freibergs 21'), bet pēdējā cīņā piedzīvoja zaudējumu pret mājiniekiem - Slovākijas vienības "Bratislava" amatieriem ar rezultātu 0:4.

Kurzemnieki tiesības spēlēt Slovākijā izcīnīja, uzvarot Latvijas amatieru komandu kvalifikācijas sacensībās. Pusfinālā Gvido Treimaņa trenētā komanda pārspēja Zemgales reģiona amatieru futbolistus, savukārt finālā Rīgā, SC "Arkādija" laukumā tika pārspēti arī Jēkabpils spēlētāji (1:0).

"Tā ir lieliska pieredze šiem spēlētājiem uzspēlēt augsta līmeņa starptautiska mēroga turnīrā, jo Latvijas mērogā ikdienā viņi spēlē pārsvarā 2.līgā, daži arī 1.līgā" sarunā ar LFF Preses daļu atzīst Kurzemes reģionālā futbola vadītājs Mareks Ķere. "Komandās, ar ko puiši spēlēja Slovakijā tiešām ir daži augsta līmeņa spēlētāji, lai arī oficiāli savās valstīs viņu statuss ir amatieri. Pateicamies arī Latvijas Futbola federācijai, kura atbalstīja mūs un palīdzēja ar nepieciešamo ekipējumu."

8.apakšgrupas kopvērtējuma tabula

VietaKomandaSUNZVAP
1. Bratislava (SLO) 3 3 0 0 10:2 9
2. Avey Akstafa (AZE) 3 1 1 1 5:5 4
3. Kurzemes Amatieri (LAT) 3 1 1 1 2:5 4
4. FC Ararat (EST) 3 0 0 3 0:5 0

Kurzemes amatieru komandas spēlētāji Slovākijā

Igors Tagijevs (GK), Zigmunds Maikšāns (GK), Janeks Kreitals, Aleksandrs Brickus, Vladimirs Konovalovs, Raitis Zariņš, Filips Freibergs, Sandris Linbergs, Artūrs Šternbergs, Toms Aizgrāvis, Raitis Lilienšteins, Andris Ķere, Kristaps Balodis, Nauris Reimanis, Guntars Pirtnieks, Kristians Kronbergs-Virsnieks, Ivo Skripko, Māris Šternbergs.
Galvenais treneris: Gvido Treimanis

Kas tas ir?

Šogad kopumā 41 Eiropas valstu amatieru komandas uzsāka cīņu par UEFA Reģionālo kausu. Sacensības notiek trijos posmos. Pirmajā kvalifikācijas kārtā piedalījās 15 komandas, sadalītas trijās apakšgrupās. Otrajā kārtā jeb pamatturnīrā pavisam 32 komandas, tostarp arī Latvijas pārstāvji "Kurzemes amatieri", tika sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām komandām katrā, kurās šobrīd tiek izspēlēti viena apļa grupas turnīri kādā no grupas komandu mājvietām.

Sacensību nākamajā kārtā iekļūst tikai šo grupu uzvarētāji, kuri vēlāk sacensību finālturnīra stadijā papildus izlozē tiks sadalīti divās grupās, bet šo grupu uzvarētāji iekļūs sacensību finālā, kas notiks 2009. gada jūlijā. UEFA Reģionālā turnīra pamatnoteikums ir tas, ka komandā drīkst spēlēt tikai tie futbolisti - amatieri, kuriem līdz šim nekad dzīvē nav bijis noslēgts līgums ar kādu profesionālu futbola klubu. Sacensībās jāievēro arī noteikts vecuma ierobežojums, proti, spēlēt drīkst futbolisti, kas ir ne vecāki par 40 gadiem un ne jaunāki par 19 gadiem.

Izmantotie resursi:
lff.lv