Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Rīgas FS dāmas Čempionu līgā gūst vārtus, sastopas ar čūsku un zaudē slovēnietēm

Agris Suveizda

Rīgas FS dāmas Čempionu līgā gūst vārtus, sastopas ar čūsku un zaudē slovēnietēm
"Rīgas FS" spēlētājas. Foto: LFF

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā zaudējumu piedzīvojusi Latvijas spēcīgākā sieviešu komanda "Rīgas Futbola skola", kas Slovēnijā ar rezultātu 1:6 piekāpās mājiniecei "Pomurje".

Slovēnijas klubam pamatus uzvarai izdevās ielikt jau spēles sākumā. Vispirms 9. minūtē pretuzbrukumā tālajā apakšējā stūrī trāpīja Kaja Korošeca, bet divas minūtes vēlāk pēc aizsardzes neveiksmīgas spēles vārtu priekšā 2:0 panāca mājinieču kapteine Špela Kolbla. Puslaika beigās Sara Makoveca guva arī trešos vārtus, bet kompensācijas laika sestajā minūtē goda vārtus nopelnīja 20 gadus vecā Ieva Krasnova, kura atņēma bumbu aizmigušajai centra aizsardzei un, izskrienot viens pret vienu, ar pirmo sitienu raidīja bumbu virsū vārtsardzei, bet atlēkušo bumbu gan iesita tukšos vārtos (1:3).

Otrajā puslaikā spēles favorīte "Pomurje" gan guva vēl trīs vārtus un cīņas galotnē panāca rezultātu 6:1. Mājiniecēm liels pārsvars piederēja arī statistikā – sitieni 35:5, mērķī 11:3. Jāizceļ, ka rīdzinieču pamatsastāvā vecākā futboliste bija 23 gadus vecā Tatjana Baļičeva, bet jaunākajai – Anastasijai Poļuhovičai – ir tikai 16 gadu.

Čempionu līga sievietēm norit pēc jauna formāta, un kvalifikācijas pirmajā kārtā piedalās 43 no 50 čempionēm, kuras ir sadalītas 11 grupiņās un apļa turnīra vietā aizvada pusfinālus un spēles par vietām. "Rīgas Futbola skola" sestdien trešo vietu dalīs ar Bulgārijas "NSA Sofia", kas ar 1:5 piekāpās Ukrainas čempionei Harkivas "Zhytlobud-1". Nākamajā kārtā iekļūs tikai fināla uzvarētājas, un cīņu par nākamo posmu turpina Lietuvas grands "Gintra", kas ar 2:0 Baltijas derbijā apspēlēja Tallinas "Flora". Lietuvas kluba pamatsastāvā izgāja Karlīna Miksone, kura aizvadīja pirmo puslaiku, bet 83. minūtē uz maiņu devās Anastasija Ročāne.

"Rīgas Futbola skola" jau priekšlaicīgi ir kļuvusi arī par 2021. gada Latvijas čempioni, sešu komandu konkurencē līdz šim uzvarot visās 12 spēlēs (vārtu bilance 49:10). Labākā vārtu guvēja ar 14 precīziem sitieniem ir Anastasija Čemirtāne, bet Krasnova guvusi deviņus.

Pomurje – Rīgas FS 6:1 (3:1).
Vārti: Korošeca 9', Kolbla 11', Makoveca 41', 61', Rakoveca 82', Rozmariča 85' – Krasnova 45'+6.
Brīdinājumi: Baļičeva, Čemirtāna, Gergeležiu.
Rīgas FS: Lindermane, Gricijenko (Hropotaja 81'), Krūmiņa, Gergeležiu, Rožaščonoka, Čemirtāne, Valaka, Baļičeva, Suvitra, Poļuhoviča, Krasnova.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/womenschampion...