Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Budapešta un Milāna vēlas uzņemt 2026. un 2027. gada UEFA ČL finālus

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Budapešta un Milāna vēlas uzņemt 2026. un 2027. gada UEFA ČL finālus
Leģendārais Milānas ''San Siro'' stadions. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. 2026.un 2027.gada UEFA Čempionu līgas finālus vīriešiem vēlas uzņemt Budapešta un Milāna, otrdien paziņoja Eiropas Futbola asociāciju apvienība (UEFA).

Tikmēr sieviešu finālus šajos gados savās mājās cer redzēt Oslo, Glāzgova un trīs Vācijas pilsētas - Gelzenkirhene, Minhene un Štutgarte. Kā norāda UEFA, tad dalībvalstīm, kuras piedāvā vairākas kandidātes uz finālu uzņemšanu, līdz 2024.gada 24.februārim jālemj par viens pilsētas pieteikšanu.

Kā zināms, 2024.gada UEFA Čempionu līgas fināls norisināsies Vemblija stadionā, Londonā, kamēr 2025.gada finālu uzņems "Alianz" arēna Minhenē. Sieviešu Čempionu līgas fināli šajos gados norisināsies attiecīgi Bilbao un Lisabonā.

Tikmēr vēlmi rīkot UEFA Eiropas līgas finālus 2026.un 2027.gadā izteikušas Bukareste, Glāzgova, Stambula un piecas Vācijas pilsētas - Leipciga, Diseldorfa, Frankfurte, Gelzenkirhene un Štutgarte.

Leipciga ir vienīgā Vācijas pilsēta, kura šajos gados būtu gatava uzņemt arī UEFA Konferences līgas finālu. Uz šī turnīra finālu pieteikušās vēl Jeruzaleme, Glāzgova, Oslo, Ženēva un Stambula.

UEFA Eiropas līgas fināli 2024.un 2025.gadā notiks attiecīgi Dublinā un Bilbao, bet UEFA Konferences līgas izšķiroši mači tiks aizvadīti Atēnās un Vroclavā.

Pilsētas, kuras uzņems UEFA turnīru finālmačus, tiks paziņotas 2024.gada maijā.

Izmantotie resursi:
LETA