Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" uzņems "Lille", "Fulham" centīsies pārsteigt "Juventus"

"Liverpool" uzņems "Lille", "Fulham" centīsies pārsteigt "Juventus"
Vai ''Liverpool'' šovakar beigs dalību jau ceturtajā turnīrā šosezon?
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar astoņos Eiropas futbola laukumos norisināsies UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla atbildes spēles. Anglijas Premjerlīgas klubs "Liverpool" savā "Anfield" stadionā uzņems franču klubu "Lille" (pirmajā spēlē 0:1), bet Londonā vietējais "Fulham" centīsies pārsteigt savainojumu nomocīto Itālijas A Sērijas klubu Turīnas "Juventus" (pirmajā spēlē 1:3).

Anglijas Premjerlīgas klubs "Liverpool", kas šajā sezonā demonstrē diezgan nestabilu un dažbrīd pat vāju sniegumu, šovakar savā "Anfield'' stadionā uzņems franču klubu "Lille". Pirms nedēļas Francijā liverpūlieši saviem pretiniekiem piekāpās ar minimālu rezultātu 0:1, vienīgos vārtus ielaižot tikai sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad vārtus pēc izpildītā brīvsitiena guva Edens Hazārs. "Liverpool" komandas vārtsargs Pepe Reina atzinis, ka, lai arī svētdien Premjerlīgas ietvaros komandai jācīnās pret "Manchester United", tomēr šī vakara cīņa ir daudz svarīgāka: "Mums vēl ir iespēja izcīnīt kādu Eiropas trofeju, tāpēc mačs ir ļoti svarīgs." Arī komandas galvenais treneris Rafaels Benitezs atzina, ka pašreiz netiek domāts par spēli pret "United": "Mums priekšā ir divi svarīgi mači, tāpēc vispirms ir jākoncentrējas pirmajam. "Lille" pēc pirmās spēles būs pārliecināta savos spēkos, taču šodien mēs spēlējam mājās, un cerēsim, ka savu līdzjutēji priekšā mēs savu darbu paveiksim līdz galam."

Tikmēr turpat Anglijā, tikai citā pilsētā – Londonā, vietējais "Fulham", kurš iepriekšējā kārtā no turpmākās cīņas izsita pašreizējo kausa īpašnieci Doņeckas "Shakhtar", uzņems Itālijas A Sērijas klubu "Juventus". Pirmajā abu komandu cīņā Turīnā pārāki ar 3:1 bija itāļi. Jāatzīmē, ka toreiz visi vārti tika gūti pirmajā puslaikā. Šodienas spēlei "Fulham" ir noskaņoti ļoti kaujinieciski, zinot, ka vecajai sinjorai šovakar savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt vairāki spēlētāji. No ierindas izkrituši abi pirmie vārtsargi – Džanluidži Bufons un Alekss Maningers (vārtus sargās pieredzējušais Antonio Kimenti (39)), tāpat "Juvei" nepalīdzēs arī Džordžio Kjelīni, Martins Kaseress, Amauri, Sebastians Džiovinko, Mišels Paoluki un Nikolā Legrotalja. "Fulham" treneris Rojs Hodsons atzinis, ka, izsitot no tālākās cīņas "Juventus", viņa komandai būs fantastisks sasniegums. Vai tas izdosies, uzzināsim šovakar...

Interesants mačs gaidāms arī Marseļā, kur vietējais "Olympique" mērosies spēkiem ar Lisabonas klubu "Benfica". Pirmajā abu komandu spēlē tika fiksēts neizšķirts 1:1, ko noteikti var uzskatīt par diezgan labvēlīgu franču klubam. Lai arī "Marseille" prioritāte ir vietējais čempionāts "Ligue 1", komandas galvenais treneris Didjē Dešāms ir apņēmības pilns arī Eiropas līgā iet līdz maksimumam: "Pirmais mačs bija ļoti spraigs, un arī šovakar es sagaidu tieši to pašu. Ja noturēsim savus vārtus sausus, tad tiksim tālāk, taču es nelūgšu saviem spēlētājiem sēdēt aizsardzībā jau no pirmajām minūtēm. Jā, nākamajā sezonā vēlamies spēlēt Čempionu līgā, tāpēc "Ligue 1" ir ļoti svarīgs, bet, ņemot vērā to, ka varam iekļūt Eiropas līgas labāko astotniekā, šodien puišiem neteikšu: "Labi, varat spēlēt, kā gribat un tad jau redzēs!"."

Divas spēles šovakar tiks aizvadītas arī Vācijā. Pirmajā no tām Brēmenē vietējais "Werder", kurš pērn zaudēja finālā, uzņems spāņu kluba "Valencia" futbolistus, pret kuriem pirmajā mačā Valensijā vācu klubs nospēlēja neizšķirti 1:1. Abu komandu treneri - Tomass Šāfs un Unai Emerijs - pirms cīņas jau apsolījuši, ka abas vienības spēlēs uzbrukuma futbolu. Jāatzīmē, ka "Werder" pašreiz ir turnīra rezultatīvākā komanda, deviņos mačos gūstot 22 vārtus ("Valencia" guvusi 16). Brēmenes klubam šodien atkal palīdzēt varēs Mesuts Ezils, Marko Marins un Torstens Fringss, kamēr "Valencia" būs jāiztiek bez Davida Albeldas, Davida Navaro, Evera Banegas un Pablo Ernandeza.

Otrajā spēlē "Wolfsburg" savā laukumā tiksies ar Krievijas pēdējo divu gadu čempioni Kazaņas "Rubin". Pirmajā mačā abas komandas spēlēja neizšķirti 1:1, lai gan spēles izskaņā vācieši bija tuvu uzvarai, taču Zvjezdana Misimoviča raidītā bumba pēc soda sitiena trāpīja pa vārtu stabu. Vācijas čempionu treneris Lorencs Gintners Kostners uzskata, ka šī vakar mačs nebūs tikai formalitāšu kārtošana: "Kazaņa spēlēs ļoti cieši un lūkos sev atbrīvot vairāk vietas uz laukuma. Ja mēs labi aizsargāsimies, tad pienāks īstais brīdis arī uzbrukt – tā ir veca futbola gudrība, taču tā ir iedarbīga." Abām komandām nav būtisku zaudējumu sastāvos, ja nu vienīgi "Rubin", kurai būs jāiztiek bez sava kapteiņa Sergeja Semaka.

Ljēžā pēdējo divu gadu Beļģijas čempione "Standard" uzņems Atēnu "Panathinaikos", kura iepriekšējā kārtā pēc divām trillera cienīgām spēlēm no turpmākās cīņas divu spēļu summā ar 6:4 pārspēja "AS Roma". Pirms nedēļas abu komandu spēlē tika fiksēts diezgan pārsteidzošs rezultāts. Proti, "Standard" Atēnās pretinieku pārmācīja ar rezultātu 3:1, pat neņemot vērā to, ka grieķu klubi allaž savos laukumos spēlē labi. Daudzi runā, ka, iespējams, beļģi jau ar vienu kāju ir ceturtdaļfinālā, taču zinot, kā "Pao" cīnījās pret "AS Roma", cīņa vēl noteikti nav galā.

Beļģijā šovakar notiks divas spēles šī turnīra ietvaros. Otrajā no tām daudzkārtējā valsts čempione "Anderlecht" par vietu nākamajā kārtā cīnīsies ar Vācijas Bundeslīgas kluba "Hamburger SV" futbolistiem. Abu komandu pirmajā mačā Hamburgā pārāki ar rezultātu 3:1 bija mājinieki. "Anderlecht" komandas galvenais treneris Ariels Jakobs atzinis, ka ātri gūti vārti var diezgan krasi mainīt turpmāko spēles gaitu un pavērt viņa komandai ceļu uz ceturtdaļfinālu. Savukārt "Hamburger SV" treneris Bruno Labadija uzskata, ka cīņa būs grūta, taču ir drošs, ka viņa komandai izdosies gūt vārtus, tādējādi sperot diezgan platu soli nākamās kārtas virzienā.

Visbeidzot, Lisabonā Latvijas kluba FK "Ventspils" bijusī pretiniece grupu turnīrā "Sporting" uzņems Madrides klubu "Atletico". Pirms nedēļas pirmajā mačā abas komandas slēdza mierizlīgumu 0:0. Lai arī šajā mačā jau kopš 31. minūtes portugāļi palika mazākumā, bet 89. minūtē palika arī deviņu spēlētāju sastāvā, tomēr līdz spēles beigām savus vārtus tie spēja noturēt sausus. Portugāļu kluba treneris Karloss Karvaljals atzinis, ka, ja viņa komandai šovakar jācenšas kontrolēt savas emocijas, un tad viss var izdoties. Savukārt "Atletico" treneris Kike Sančezs Floress uzskata, ka šovakar pretinieks būs pavisam cita komanda nekā tas bija Madridē pirms nedēļas. "Sporting" būs mājinieki, un viņiem piederēs iniciatīva.

1/8 fināls, atbildes spēles

LaiksSpēle
20:00Fulham – Juventus
20:00Marseille – Benfica
20:00Standard – Panathinaikos
20:00Werder – Valencia
22:05Anderlecht – Hamburger
22:05Liverpool – Lille
22:05Sporting – Atletico Madrid
22:05Wolfsburg – Rubin

Izmantotie resursi:
uefa.com

1 2 44 komentāri

     [+] [-]

, 2010-03-18 17:15, pirms 14 gadiem
nu būs jautri. Džidžī vēl nav ierindā, tāpēc skatīšos Werder - Valencia.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-18 17:18, pirms 14 gadiem
LIVERPOOL!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 17:20, pirms 14 gadiem
Nu ta beidzot atbildes speeles, nevaru izveeleeties starp Pool vs Lille un Werder - Valencia!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-03-18 18:17, pirms 14 gadiem
K C D rakstīja: Nu ta beidzot atbildes speeles, nevaru izveeleeties starp Pool vs Lille un Werder - Valencia!
Bet te jau nav nekas jaizvēlas,jo Liverppol-Lillespēlēs 22.05,bet Werder-Valencia 20.00.Tā ka jaslēdz sat 1 20.00,bet 22.05 caur netu skatamies Liverpool-Lille.

     [+] [-]

, 2010-03-18 18:52, pirms 14 gadiem
Nedrīkst piemirst, ka Benfica šobrīd uzņēmusi kārtīgus apgriezienus. Portugāļu līgā jau 4 uzvaras pēc kārtas izcīnītas

     [+] [-]

, 2010-03-18 19:13, pirms 14 gadiem
pool rakstīja: Bet te jau nav nekas jaizvēlas,jo Liverppol-Lillespēlēs 22.05,bet Werder-Valencia 20.00.Tā ka jaslēdz sat 1 20.00,bet 22.05 caur netu skatamies Liverpool-Lille.
Ogo, tocno!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 20:04, pirms 14 gadiem
Valencia aatrs goals!

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:16, pirms 14 gadiem
Un jau 0-2!

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:29, pirms 14 gadiem
kannavaro sarkanaa! Fullham labas ceriibas!

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:30, pirms 14 gadiem
skatos FUlham vs Juve , pagaidam 1:1, Juve tikko mazakuma palika un Juves gk neticami izvilka Zamoras free kicku

esmu par kaiminjiem

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:40, pirms 14 gadiem
FUlhamai 3 labas iespējas 2 minūšu laikā

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:40, pirms 14 gadiem
nua jau 2:1. vecais Gera :

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:47, pirms 14 gadiem
žēl Brēmeni..

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:49, pirms 14 gadiem
Brēmene spēlē futbolu, kurā nepastāv aizsardzība... Diemžēl tas neattaisnojas.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 20:55, pirms 14 gadiem
Juve peec sarkanaas sabruka, Fulham mieriigi vinus apspeelee. Interesanta speele. Nebuusu izbriiniits ja Fulhema tiks taalaak, un ceru ka tas arii notiks. Sarkanaa gan tur nebija, bet ja tiesnesis dod iespeeju, tad taa ir jaaizmanto.

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:07, pirms 14 gadiem
Nu baigi interesanti, malachi Fullham!

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:08, pirms 14 gadiem
Fulham vnk plosās. nice nice.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:12, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Yeessss ,Fullham iesita 3šos!! +stulbais GolTV komentetaajs saka ka tur nevajadzeja dot pendeli , galigs aazis , kaa var nedot pendeli ja bumba stabili trapa pa roku soda laukumaa??
Ja bumba "atrod roku", tb, ja nav tīšas spēles ar roku un aizsardzības spēlētājs no tā neko neiegūst, tad var mierīgi arī neiedot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:16, pirms 14 gadiem
Brēmenē spēle skatāma.

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:19, pirms 14 gadiem
Taa roka bija paaraak "rociska" taapeec iedeva
Tagad dereetu Juventus vaarti,lai intriga atgriezhas!

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:21, pirms 14 gadiem
pool rakstīja: Brēmenē spēle skatāma.
Opinaa, jaasledzas atpakal, Fullham vilks liiidz pendeleem!

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:23, pirms 14 gadiem
pool rakstīja: Brēmenē spēle skatāma.
7 goli
Nešaubos, ka skatāma!

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:24, pirms 14 gadiem
kas notiek Brēmenē...

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:37, pirms 14 gadiem
Marseļa - Benfika arī velk uz pendelēm..

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:39, pirms 14 gadiem
O, marselaa laikam ariii buuus papildlaiks!

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:42, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: kas notiek Brēmenē...
Brīnumu lietas.Spēle bez aizsardzības.

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:42, pirms 14 gadiem
Dempsijs iesit 4tos. Nekad neticeeju ka Fulham spees atspeeleeties.

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:43, pirms 14 gadiem
Kādus 4 vārtus iesita Fulham super

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:43, pirms 14 gadiem
Kas par golu Dempsijam, protams, domaja centret Zamoram, bet tik un tā.

4:1 pelniiti, principa Juves gk, kadas 4 x izvilka labi otraja puslaika!

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:44, pirms 14 gadiem
kingland rakstīja: Dempsijs iesit 4tos. Nekad neticeeju ka Fulham spees atspeeleeties.
nez. man iekšā jau pirms spēles bija nojauta, ka Fulhama tiks tālāk.

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:44, pirms 14 gadiem
kingland rakstīja: Dempsijs iesit 4tos. Nekad neticeeju ka Fulham spees atspeeleeties.
Tā gan. Es arī domāju, ka tur viss jau izšķirts.
Spēle Brēmenē arī vnk norauj jumtu..
1 2 44 komentāri