Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA kausā šovakar 1/16 finālu pirmās spēles

Agris Suveizda

UEFA kausā šovakar 1/16 finālu pirmās spēles
Deivids Bekhems
Foto: AFP

Šovakar ar 11 dueļiem atsāksies UEFA kausa izcīņa. Turnīrā joprojām piedalās 24 komandas, kurām pievienojušās astoņas vienības no UEFA Čempionu līgas turnīra. Vienības sadalītas 16 pāros, un katra pāra uzvarētāja divu spēļu summā varēs turpināt ceļu līdz otrajai prestižākajai balvai Eiropas klubu turnīros.

"Milan" viesojas Brēmenē

Brēmenē vietējais "Werder" uzņems Itālijas superklubu "Milan". Abām komandām pēdējā laikā nesokās tik labi, kā varētu vēlēties. Ja "Werder" atrodas tikai desmitajā pozīcijā Vācijas Bundeslīgā, tad "Milan" ir izkritusi no Itālijas kausa izcīņas, un pēc zaudējuma Milānas derbijā ar 1:2 sarukušas arī izredzes izcīnīt "Scudetto", jo 14 kārtas līdz Itālijas čempionāta beigām no līderes "Inter" milānieši atpaliek jau par 11 punktiem.

"Kaut arī vēl nav zināms, vai Deivids Bekhems paliks, mēs tomēr izlēmām viņu pieteikt UEFA kausa izcīņai, jo šīs divas spēles ar Brēmenes "Werder" mums būs izšķirošas. Ja mēs uzvarēsim, tad mums būs ļoti labas iespējas izcīnīt trofeju," pretinieku spēku lieliski apzinās "Milan" galvenais treneris Karlo Ančeloti. Protams, abās komandās neiztiek arī bez zaudējumiem. Mājiniekiem nespēlēs Torstens Fringss (diskvalifikācija) un Jurica Vranješs (savainojums), kā arī uz jautājuma zīmes ir Daniela Jensena došanās laukumā. Savukārt viesiem nevarēs palīdzēt brazīliešu superzvaigzne Kakā, Alesandro Nesta, Dženāro Gatuzo un Marko Borielo.

"Zenit" jau bez Aršavina

Pagājušās sezonas UEFA kausa izcīņas uzvarētāji Sanktpēterburgas "Zenit" ielozēti vienā pārī "Stutgart", kas pašlaik Vācijas čempionātā ieņem septīto pozīciju. Savukārt Krievijas Premjerlīgā šobrīd ir starpsezonu pārtraukums, tāpēc atšķirībā no pretiniekiem "Zenit" spēlētāji vēl nav iegājuši spēļu ritmā. Tāpat daudzus interesē, kā komanda izskatīsies bez Andreja Aršavina, kurš nule kļuvis par Londonas „Arsenal” futbolistu. Vēl komandu atstājis franču aizsargs Sebastjans Pužrenjē ("Bolton"), kā arī pussargi Oleksandrs Gorškovs un Vladislavs Radimovs un uzbrucējs Alehandro Domingezs.

Savainojumu dēļ mājiniekiem ("Zenit") nespēs palīdzēt Tomašs Hubočans un Nikolass Lomberts, savukārt sastāvu papildinājuši Sabolčs Husti un Igors Semšovs. Štutgartiešiem arī netrūkst kritušo - Matjē Delpjērs, Timo Gebhārts, Jildirajs Bašturks un Sebastjans Rudi. Uz jautājuma zīmes ir Sami Kediras piedalīšanās mačā.

Vai "PSG" turpinās uzvarēt?

Vasarā rekonstruētais "Paris St.Germain" sezonu iesāka ļoti nestabili, taču pēdējā laikā spēlētāji ir z viļņa, un pēc četrarpus gadu pārtraukuma "PSG" atrodas otrajā vietā Francijas čempionātā. Lai arī nomināli "PSG" skaitās dueļa favorīts, gan spēle Parīzē, gan Volfsburgā sola intriģējošu un aizraujošu cīņu par iekļūšanu 1/8 finālā.

Parīziešiem nespēlēs aizsargs Gregorī Burijons un uzbrucējs Loriss Arno, savukārt Serbijas izlases spēlētājs Mateja Kežmans izcieš sodu par nesavaldību Francijas kausa izcīņas laikā. "Wolfsburg" galvenā trenera Feliksa Magata prātu nodarbina, kā aizvietot uzbrukuma līderi Grafišu, kurš savainojis ceļgalu.

"Bordeaux" prioritāte ir vietējais čempionāts

Francijas vicečempioni "Bordeaux", kas Čempionu līgas turnīrā palika trešajā vietā savā apakšgrupā aiz Londonas "Chelsea" un Itālijas "Roma", ir ielozēti vienā pārī ar vienu no Turcijas slavenākajiem futbola klubiem Stambulas "Galatasaray", kas pirms nepilniem deviņiem gadiem UEFA kausa izcīņas finālā apspēlēja Londonas "Arsenal". Bordo komandas galvenais treneris Lorāns Blāns izteicās, ka prioritāte ir Francijas čempionāts, kur klubs atrodas tikai piektajā pozīcijā. Mājiniekiem "Bordeaux", iespējams, nespēs palīdzēt viens no komandas līderiem Joans Gurkufs, kurš guva nelielu savainojumu pārbaudes spēlē starp Francijas un Argentīnas izlasēm.

UEFA kauss 1/16 fināli (18. Februārī)

Spēlelaiks (lv)
Dynamo Kiev – Valencia19:00
Zenit – Stuttgart19:15
Olympiakos – St.-Etienne19:30
Aston Villa – CSKA21:00
Werder – Milan21:35
Bordeaux – Galatasaray21:45
NEC Nijmegen – Hamburg21:45
PSG – Wolfsburg21:45
Sampdoria – Metalist21:45
Aalborg – Deportivo22:00
Braga – Standard22:45

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2009-02-18 15:14, pirms 15 gadiem
Zeņit-Štutgart varētu paskatīties, Timoščuku ievērtēt Ā un arī varētu Werder-ACM! Grūta izvēle, vēl Dynamo-Valencia, PSG-Wolfsburg, AV-CSKA, Bordo-Galatasaray solās būt labi pāri

  +1 [+] [-]

, 2009-02-18 15:17, pirms 15 gadiem
Domāju, ka lielu pārsteigumu nebūs...

  -3 [+] [-]

, 2009-02-18 15:27, pirms 15 gadiem
jasktas ka ronaldinjo vel pazemos werder

  +1 [+] [-]

, 2009-02-18 15:43, pirms 15 gadiem
Diezgan interesantas speeles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-18 17:23, pirms 15 gadiem
Stiprajiem Werder pazemot buus gruuti... Taa ir taada komanda, kas ar Milaanu ciiniisies pilniigi liidzveertiigi, bet uzvaras gadiijumaa naakamajaa kaartaa norausies pa gurkji no griekjiem taa, ka liksies, ka buutu bijis labaak, ja pazemojums buutu naacis no Ronaldinjo

  -2 [+] [-]

, 2009-02-18 17:25, pirms 15 gadiem
Lai Zenītam veicas,jau esmu noilgojies pēc šīs komandas

  -1 [+] [-]

, 2009-02-18 19:35, pirms 15 gadiem
Kads nezin kur vares skatities speli Milan vs Werder?

  -1 [+] [-]

, 2009-02-18 20:15, pirms 15 gadiem
Iggijs: šeit ir vairāki linki

forum.werder.de

     [+] [-]

, 2009-02-18 21:08, pirms 15 gadiem
Labi pāri. Milānu derētu paskatīties.

     [+] [-]

, 2009-02-18 21:24, pirms 15 gadiem
Iggijs rakstīja: Kads nezin kur vares skatities speli Milan vs Werder?
Piemēram, nekodētais vācu satelītkanāls ZDF no Hotbird tūlīt rādīs.